LOADING

Type to search

Festmiddag for hele uken

bogstadpuls Mat og Drikke

Festmiddag for hele uken

Når mørketiden nå er over oss, er det på tide å planlegge julemiddagen. Georg A. Nilsen har i årevis stått for råvarene som tiltrekker beboende i nærområdet rundt Majorstuen, men også de lengre ut i Oslos periferi.

Med 120 års erfaring innen det de driver med, inkluderende egenproduserte produkter som fiskesuppe og syv slag sild, har fiskebutikken god oversikt over hva kunden ønsker.
– I år har vi faktisk akkurat laget en helt ny sild, så nå kommer vi med nummer åtte; Chili Sild, forteller Erik O. Storm som er kokk og innkjøpsansvarlig hos fiskehandleren. ‘
Med flere på kjøkkenet som konstant prøver å finne på nye produkter som kan utfordre mat-reglene, men samtidig ivareta tradisjonene, var det en uunngåelighet at sort nummer åtte kom på menyen. Det å ta inspirasjon fra asiatiske smaker, med både grønn og rød chili, inkludert mango, som gjør at det ikke minst ser godt ut, vil utvilsomt gi Georg A. Nilsen sin Chili Sild ben å gå på.

Erik O. Storm viser stolt frem dagens fangst.

Vær tidlig ute
Råvarene er alltid ferske, men opp mot jul kan det være vanskelig å forutse etterspørselen på forskjellige produkter. Innkjøpssjefen anbefaler å være tidlig ute med bestillingene til julen.
– Det har skjedd at folk har dukket opp lille julaften og skal ha ti kilo lutefisk. Så da ber vi heller kundene bestille så tidlig som mulig slik at de kan sikre seg varene de trenger til middagene i jula og romjula, sier han
Det å være tidlig ute letter på presset for både kunde og selger, og den ønskede mengden fisk eller vilt holdes av til hver enkelt.
– Vi pleier å si at hvis du bestiller før 10. desember, kan du være ganske sikker på å få de varene du ønsker til jul.»
Selv om trykket alltid er intenst mot høytidene, så trives de ansatte på Georg A. Nilsen godt. – Julaften er årets hyggeligste dag, sier de.
Det er dagen folk kommer til fiskehandleren for å hente juletorsken, julekveiten eller hummeren, og det hender også at kunden spør om forslag til hvordan fisken skal tilberedes best mulig. Det er nemlig kompetente og utdannede kokker som står bak disken hos fiskehandleren.
– Kunnskapen er her, og vi deler gjerne. Så vi skriver ofte på pakkene til folk, forteller Storm.

 

Det bugner av ferske krabbeklør. Perfekt til en fredagsmiddag.

Med over 30 leverandører de har et personlig forhold til, mener Georg A. Nilsen som bedrift at det er viktig at dette forholdet også videreføres til kundene. Nordmenn er av natur stolte og tradisjonsrike, og det å da komme inn i en lokal fiskebutikk der du er garantert kompetanse og god service, kan være en god grunn til å returnere.
– Vi har vel omtrent 80 % faste kunder, og vi er på fornavn med flere av dem, nevner Storm. – Det å opprettholde en viss standard både for leverandører, men også for kundene våre, er det vi lever for.

Butikksjef Marius Stang Bunæs er også å finne bak disken, klar til å svare på spørsmål.

Ikke spar på kvaliteten
Det å ville unne seg virkelige kvalitetsprodukter trenger ikke bare spares til høytidene eller helgen. Selv om lommeboken er litt tyngre å dra frem i disse tider, er de fleste glade i å unne seg noe godt innimellom. Nå som det blir mørkere ute og julen banker på døren, er det å gå for gode råvarer et stort hovedfokus for Georg A. Nilsen.
– Ikke spar på kvaliteten. Du får ikke en hyggeligere jul av å kjøpe dårlig julemat. Velg å bruke noen få kroner ekstra, så kan dere heller kose dere med litt mindre porsjoner.
For Erik O. Storm og hans kollegaer er det også viktig å poengtere at filosofien deres er at man kan lage festmiddag hele uken med produktene de selger, og det med garantert god kvalitet på råvarene.


Er dette hummeren som får bli med hjel til jul?

Tekst Hedda Askheim Foto Hedda Askheim og Georg a. Nilsen

Bogstadveien 39A | 22 46 50 16
www.georganilsen.no

Les julemagasinet her: