LOADING

Type to search

Mer god mat på Majorstuen

bogstadpuls Mat og Drikke

Mer god mat på Majorstuen

Det ligger allerede over 150 spisesteder på Majorstuen, men det er alltid plass til flere spennende smaker. Her har vi tatt en titt på hva fem av de nyeste restaurantene har å by på.

Storbyenes smaker
Hos Gabi’s Bistro i Hegdehaugsveien 32 har kjøkkensjef Gabriel Meniconi satt smaker fra Frankrike, Spania og Sør-Amerika på menyen.
– Vi fikk ideen om å starte noe eget for to år siden. Olaf Loly, som er min samarbeidspartner og medeier, er blitt en god venn og mentor som jeg lærer masse av. Han har en utrolig god mentalitet som jeg er veldig glad for at vi har tatt med oss inn i dette, forteller kjøkkensjef og medeier Gabriel Meniconi.
Gabriel har jobbet som kjøkkensjef i storbyer som Santiago, Barcelona og Paris. Etter fire år i Norge har han opparbeidet seg en imponerende CV også i her i landet.
– Jeg elsker den franske mentaliteten, de spanske smakene, krydderet fra Sør-Amerika og de norske råvarene. Gabi’s er en miks av alt dette. Vi putter mye kjærlighet i både maten og konseptet. Vi vil være det stedet du gleder deg til å komme, både som gjest og ansatt, forteller han.

Dry Aged entrecôte
Gabriel har entrecôte som sin absolutte favoritt fra menyen.
– Vi modner kjøttet i 24 dager før vi griller det i en spesiallaget kullovn. Det gjør kjøttet utrolig mørt og gir en fantastisk grillsmak. Men vi har et utvalg for alle, og kjøper inn råvarer etter sesong så vi kan variere, forteller han.
Snart åpner de også en stor uteservering.
– Vi gleder oss veldig til å gjøre klar uteserveringen, som blir en stor terrasse med plass til opptil 200 gjester.

En møteplass for alle
– Vi vil å være en møteplass for alle. Det skal føles enkelt og avslappet, med gode priser og fantastisk mat. Hos oss kan du sette deg i baren og ta deg en drink, eller samle venner og familie for å spise, forteller han.
Gabriel beskriver Majorstuen som et spennende område.
– Vi liker oss veldig godt på Majorstuen. Det er et veldig spennende område med stor aktivitet. Lokalet har stort potensial, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med gjestene våre.

1. Kjøkkensjef Gabriel Meniconi har tatt med seg smaker fra Frankrike, Spania og Sør-Amerika til menyen.

2. Gabi’s Bistro og bar.

3. Gabi’s har en avslappet atmosfære.

Gabi’s Bistro | Hegdehaugsveien 32
www.gabis.no

Asian fusion med lave skuldre
Mirai åpnet i Bogstadveien 58 på nyåret 2024. Asian fusion-restauranten holder til i splitter nye lokaler, og vil gjerne bli nabolagsrestauranten med avslappet atmosfære som du kan ta med deg venner og familie til.
De tre eierne Tony Vu Tran, Jhayr Trinidad og Champ Kittichai har solid bakgrunn fra restaurantbransjen og har jobbet sammen i en årrekke.
– Da vi fikk muligheten til å åpne noe eget, var det bare var å kjøre på. Vi er tre erfarne kokker og har vært i gamet lenge. Vi kjenner kjøkkenet og markedet godt, og har stor lidenskap for det vi driver med, forteller Tony.

Smaker fra Asia
De tre eierne har røtter fra Vietnam, Filippinene og Thailand.
– Vi har smaker fra tre forskjellige land på menyen. Det er asian fusion, med både sushi og varmretter laget på robatagrill. Vi ønsker ikke å ha fokus på kun én retning, men å tilby gjestene våre autentisk, asiatisk mat av god kvalitet, forteller Tony.

Nabolagsrestaurant
Champ forteller at de vil være en nabolagsrestaurant med lave skuldre.
– Det ser ut som fine dining, men det er det ikke. Det er gode priser og avslappet atmosfære. Vi ønsker å være de beste, og vi håper at folk opplever oss som en nabolagsrestaurant man alltid kan kommer til.
Majorstuen var et naturlig valg for de tre kokkene.
– Det tar naturligvis tid før man blir et kjent navn i gaten, men vi ønsker at folk skal vite om oss og hva vi står for. Vi ønsket å etablere oss i dette fine området, og det er ikke så mange som har det samme konseptet som oss.

Framtid
– Navnet Mirai er japansk og betyr framtid. Det er første gangen vi starter noe sammen, og vi har lagt mye inn i restauranten. Vi syntes navnet passet veldig bra, siden det er vår framtid, forteller Jhayr.
Tony forteller at de har kjent hverandre lenge.
– Vi har erfaring fra restaurant­bransjen i henholdsvis 20, 12 og 10 år, så vi har en stor lidenskap for det vi driver med. Vi ønsker å være de beste på det vi gjør og tilby folk en fantastisk matopplevelse.

1. Champ Kittichai, Jhayr Trinidad og Tony Vu Tran ønsker deg velkommen.

2: Sushi og varmretter laget på robatagrill står på menyen.

3. Nyoppussede lokaler på Majorstuen.

Mirai | Bogstadveien 58
www.mirairestaurant.no

Inspirert av reiser
Rett over påske åpner endelig Sumo
dørene til sin nye restaurant i Hegdehaugsveien 31. De vil ha en stor uteservering og asian fusion på menyen.
– Vi er veldig fornøyde med å endelig ha funnet lokalet vårt. Majorstuen er et spennende område som vi gleder oss til å bli en del av, forteller økonomidirektør i Sumo, Jan Abrahamsen.
Han viser oss lokalet og forteller om planene de har for åpningen.
– Det kommer en stor uteservering her som vi vil kunne bruke store deler av året. Det er gode solforhold på terrassen, så vi tror det blir et veldig bra tilskudd. Vi sikter på å ha uteserveringen klar til mai.

Jakter de beste kombinasjonene
Restaurantkjeden reiser mye rundt for å jakte på de beste kombinasjonene til rettene.
– NY orange chicken er en av mine favoritter fra menyen. Den ble til etter en reise til New York. Man får mange inntrykk og mye inspirasjon når man reiser og ser hvordan andre gjør det. Det er veldig spennende å se hva man tar med seg hjem, enten det er en fantastisk saus fra et gatekjøkken, eller et tilbehør fra en finere restaurant, forteller Jan.

Ettertraktet i området
– Vi har fått henvendelser om åpne opp i området. Da vi fant lokalet vårt var vi helt sikre på at dette måtte bli plassen. Det ligger i et kryss hvor det skjer mye spennende, forteller Jan.
Sumo er opptatt av at alle skal føle seg velkomne i restauranten.
– Hos oss skal man kunne gå ut og slappe av og tenke at dette er ikke noe jeg hadde laget hjemme. Vi er en folkelig restaurant hvor man skal kunne bruke hverdagene, men også feire de store begivenhetene. Alle skal føle seg velkomne hos oss, sier Jan.

Noe for alle
Jan forteller at menyen består av asian fusion. Med to fulle kjøkken kan de tilby både sushi og varmretter.
– Vi liker å leke oss med smaker og retter for å finne de beste kombinasjo­nene. Smaken er veldig viktig for oss, og vi liker å gjøre vår egen greie. Vi har en stor bredde, alle skal kunne finne noe de liker hos oss.

1. Sushi og varmretter står på menyen.

2. NY orange chicken ble utviklet etter en tur til New York.

3. Denne våren ønsker Sumo velkommen til sin nye restaurant i Hegdehaugsveien 31.

Sumo | Hegdehaugsveien 31
www.sumorestaurant.no

Dim sum til folket
Yum Cha åpnet dørene i september, og spesialiserer seg på kantonesisk mat. Med dim sum og dumplings på menyen vil Yum Cha gi nordmenn smaker fra Hongkong.
Andrew Chan er daglig leder og kjøkkensjef, og ønsker å introdusere nordmenn for dim sum.
– Dim sum er en spesialitet fra det kantonesiske kjøkkenet. Jeg vokste selv opp med smakene og spiste det hver uke som barn. Det finnes mellom 300 og 400 forskjellige varianter, og vi ønsker å introdusere dim sum-kulturen til nordmenn. Det er et eget fag på det kantonesiske kjøkkenet, og vi er heldige som har en dyktig dim sum-kokk.

Suksessrett
– Soup dumplings Xiao long bao er en av suksessrettene våre fra menyen. Det er ferskvare som må lages samme dag, hvis ikke blir resultatet dårlig. Det er derfor ikke så mange som har det på menyen, men det er utrolig godt!
På kjøkkenet har de en 64 kWh gass­grill som er importert fra Hongkong for å lage wokretter.
– Du kjenner virkelig forskjellen på rettene som er laget med den, for resultatet blir utrolig bra. Med den kan vi lage fantastiske wokretter, forteller Andrew.

70-tallets Hongkong
Med en blanding av retro-estetikk og moderne komfort vil Yum Cha ta deg med til 1970-tallets Hongkong.
– Interiøret er gjennomtenkt. Vi har lyst til å gi en autentisk atmosfære med en tidløs sjarm fra 70-tallet. Vi ønsker å gi gjestene våre en fantastisk matopplevelse, hvor de kan kose seg og føle at de får det de betaler for, sier Andrew.
Andrew har over 15 års erfaring fra bransjen, og har tidligere jobbet som kjøkkensjef hos blant annet Tatakii på Majorstuen.
– Jeg kjenner kundene her godt, og vet hva de liker. Majorstuen er et veldig fint område og vi håper folk har lyst til å komme og spise kantonesisk mat, og oppleve dim sum-kulturen.
Yum Cha betyr «drikke te», men Andrew forteller at det også har en dypere betydning.
– Yum Cha betyr på et dypere nivå «Vi skal spise dim sum», og det håper vi selvfølgelig at folk har lyst til å gjøre hos oss.

1. Hos Yum Cha blir du tatt med til 70-tallets Hong Kong.

2. Med egen dim sum-kokk ønsker Yum Cha å introdusere dim sum-kulturen til nordmenn.

3. Spis kantonesisk mat i nyoppussede lokaler på Majorstuen.

Yum Cha | Ole Vigs gate 24B
www.yumcha.no

Tekst Cathrine Angard Foto Cathrine Angard og restaurantene

Les mer i magasinet her:

Previous Article
Next Article