LOADING

Type to search

Sirkulær mote

bogstadpuls Mote

Sirkulær mote

Majorstuen har noen av landets mest spennende secondhandbutikker! Her kommer tipsene som leder deg på riktig vei på din neste jakt på bruktskatter.

UFF
Nederst i Hegdehaugsveien ligger UFF secondhand & vintage.
Kristine Granerud jobber som kreativ og sortimentansvarlig, og forteller at butikken har et skreddersydd utvalg for kundene på Majorstuen.
– Vi har forskjellige konsepter for de forskjellige lokasjonene. Her i Hegdehaugsveien har vi fokus på vintage av høy kvalitet, og alle varene er nøye håndplukket for kundegruppen.
Overskuddet til UFF går til bistandsprosjekter i Afrika. I 2022 gikk 26 millioner kroner til blant annet utdanning av barn og unge.
– UFF står for «u-landshjelp fra folk til folk». Vi har siden 1979 jobbet for å tjene penger til bistandsprosjektene våre. Hvert år reiser ansatte ned for å se hvor pengene går og at de blir brukt på en bra måte. Det er veldig fint å få se hva vi faktisk jobber for, forteller hun.

Skattejakt
Kristine forteller at de ofte finner gamle gjenstander i plaggene som kan fortelle noe om hvor plagget har vært.
– Det er noe vi bevisst lar ligge i plaggene. Hvis man finner et gammelt sjokoladepapir, en billett til et museum, eller en gammel mynt, kan det få deg til å tenke «Hva slags liv levde mennesket som brukte dette plagget?»
Siden 2020 har butikken holdt til i Hegdehaugsveien.
– Vi trives godt på Majorstuen, det er et veldig fint område. Vi har et selektivt utvalg som gjør det overkommelig å lete. Vi har mange forskjellige stiler fra forskjellige tidsepoker, man vet aldri hva man finner og det er jo det som gjør det så gøy å handle brukt!

1. Kristine Granerud er kreativ og sortimentansvarlig i UFF.

2. Varene hos UFF Hegdehaugsveien er håndplukket for kundegruppen.

3. Overskuddet til UFF har siden 1979 gått til bistandsprosjekter i Afrika.

UFF | Hegdehaugsveien 24
www.uffnorge.org

Ditto
Hos Ditto i Industrigata 47A kan du finne vintage Streetwear og High-end secondhand. Med sitt unike konsept har de kunder fra hele landet.
Amund Aalstad Bækkelund jobber deltid i butikken.
– Konseptet vårt er buy-trade-sell av vintage streetwear og high-end secondhand. Du kan bytte eller selge via Instagram, i nettbutikken vår eller fysisk i butikk. Vi gir deg et prisestimat, og så velger du om du vil ha pengene på dagen eller om du vil bytte til noe annet i butikken, forteller han.

Unikt
Salar Bhador er eier og daglig leder. Han forteller at konseptet er unikt i Norge.
– Det finnes ingen andre som oss. Vi synes jo selv at vi har de kuleste plaggene i hele Norge, det er god flyt i butikken og det er alltid noe nytt. Vi selger for det meste unisex, men vi har alle slags kunder hos oss, både menn og kvinner, men også barn helt nede i barneskolealder og turister som har hørt om konseptet.
Etter fem år på Majorstuen, åpner Ditto snart opp butikk nummer to.
– Det er mange spennende konsepter i bransjen, spesielt her på Majorstuen. Det er veldig gøy at det dukker opp flere butikker som selger vintage og secondhand. Vi er inne i vårt femte år, og ekspanderer snart med en butikk til på Aker brygge. Det gleder vi oss til.

1. Hos Ditto kan du finne mange unike plagg og tilbehør.

2. Selger Amund Aalstad Bækkelund og eier Salar Bhador.

3. Konseptet til Ditto er buy-sell-trade av vintage streetwear og high-end second­hand.

Ditto | Industrigata 47 A
www.dittostore.no

ReLi
ReLi tilbyr utleie av high-end designerklær og tilbehør til kvinner. I Parkveien 25 står de klare for å hjelpe deg med å finne ditt drømmeplagg.
Mathea Tuxen er CMO i ReLi. Hun forteller at de er en av få aktører som tilbyr utleie av designerklær i Norge.
– Det er få i Norge som tilbyr den samme tjenesten som oss! Å leie klær er bærekraftig, man sparer penger og miljøet, og får i tillegg tilgang på eksklusive plagg og tilbehør til en god pris.

Komplett løsning
– Vi tilbyr en komplett løsning som inkluderer frakt, rens og veiledning. Det skal være enkelt å leie hos oss. Du kan leie ett plagg, eller ha et abonnement med flere plagg i måneden, forteller Mathea.
ReLi ønsker å gjøre utleie av designerklær og tilbehør tilgjengelig for folk flest.
– Kvinner i alle aldre kommer til oss. Det finnes alltid en anledning for å leie et plagg! Enten det er konfirmasjon, bursdag, bryllup eller ferie, så hjelper vi deg med å finne ditt drømmeplagg! Vi ønsker å gjøre moteverden til et grønnere sted, og vi ønsker å gjøre utleie av designerklær tilgjengelig for folk flest, forteller Mathea.

1. Hos ReLi kan du leie high-end designerklær.

2. ReLi hjelper deg med å finne ditt drømmeplagg.

3. Du kan velge mellom abonnement eller engangsleie.

ReLi | Parkveien 25
www.reli.no

Fretex
Fretex Majorstua ligger i Kirkeveien 62. Der kan du finne klær og tilbehør til herre, dame og barn, samt bøker og interiørvarer.
Hilde Kjønstad er kjedeleder hos Fretex. Hun forteller om fordelene ved å handle hos Fretex Majorstua.
– Fretex er Norges ledende secondhandkjede som tilbyr brukte varer folk trenger i hverdagen til gode priser. Sortimentet vårt på Fretex Majorstua består av varer som folk donerer via innsamlingsboksene våre i Oslo, eller direkte i butikk. Vi forvalter disse donasjonene til inntekt for Frelsesarmeens sosiale arbeid for folk som har det vanskelig. Vi ønsker at kundene våre på Majorstuen skal oppleve butikken som et reelt alternativ til å handle nytt!

Vintageskatter
Hilde forteller at de har mange givere som kommer med unike donasjoner direkte til butikken.
– Vi har mange givere som kommer innom butikken med vintageskatter eller unike donasjoner, som kunst og designvarer, som de ønsker at andre skal få gleden av!
Fretex solgte i 2023 over 1 million brukte plagg.
– Gjenbruk er bra for miljøet, og vi tilbyr varer i ulike prisklasser. I 2023 solgte vi over 1 million brukte plagg i Fretex-butikkene våre, og 60 % av disse plaggene kostet under 100 kroner. Vi registrerer at det stadig er nye aktører på markedet og vi heier på alle som ønsker å fremme gjenbruk, sier Hilde.

1. Fretex er Norges ledende secondhandkjede.

2. Hilde Kjønstad er kjedeleder i Fretex.

3. Vårnyhetene er på plass hos Fretex Majorstua.

Fretex | Kirkeveien 62
www.fretex.no

Cirkulær
Kjæresteparet Camilla Novik Woje og Einar Michaelsen står bak secondhand
butikken Cirkulær i Hegdehaugsveien. Det var under en søndagstur i området at
ideen om å starte noe eget dukket opp. Mindre enn fire måneder senere åpnet de butikk nummer to i Hegdehaugsveien 34!
– Vi ønsker å være tilgjengelig for så mange som mulig, forteller Camilla.
Hos Cirkulær kan du både selge og handle brukt, De beskriver konseptet som moderne secondhand.
– Vi ønsker at det skal oppleves eksklusivt, men vi har et bredt sortiment for alle lommebøker. Vi selger klær og tilbehør fra mange forskjellige merker, forteller Camilla.

Trendy å handle brukt
– Det er trendy å handle brukt, og det er vi veldig glad for! Vi heier på alle aktører som driver med secondhand, og vi synes det er veldig gøy at det dukker opp flere butikker i samme bransje på Majorstuen, sier Camilla.
Einar forteller at det skal være enkelt å selge klær og tilbehør hos Cirkulær.
– Det er veldig viktig for oss at vi har en god dialog med kundene våre. Når du selger plagg hos oss blir du live-oppdatert med salg av plaggene dine. Du skal ha god oversikt, og det skal føles enkelt.
På spørsmål om hvorfor de har valgt å etablere seg på Majorstuen forteller Einar at beliggenhet er en viktig faktor.
– For oss er beliggenhet, kvalitet på produktene, gode priser og bærekraft viktig. Vi drømmer om å gjøre en forskjell og erstatte nykjøp med secondhand! Vi ønsker å gi folk en fantastisk handleopplevelse med moderne secondhand.

1. Camilla Novik Woje og Einar Michaelsen, startet Cirkulær i 2023.

2. Hos Cirkulær kan du selge og handle moderne secondhand.

3. Cirkulær ønsker å erstatte nykjøp med secondhand

Cirkulær | Hegdehaugsveien 34
www.cirkulaer.love

Repertoire
Repertoire i Sporveisgata 23 er din kuraterte og sirkulære garderobe. Hos Repertoire kan du kjøpe og selge secondhand og vintage. Med fokus på design og materialer, gir de deg et utvalg av tidløse og unike plagg.
Stine Furustad er eier av Repertoire. Hun forteller at de har en bred målgruppe.
– Her kan både mor og datter handle. Vi ser at det er en økende interesse i flere aldersgrupper, både for kvinner og menn. Siden start har vi hatt mange faste kunder, noe som er veldig hyggelig.

Genuin interesse
Stine forteller at de også tilbyr å komme hjem til kunder for å plukke ut klær og tilbehør.
– Det er veldig gøy å reise hjem til kunder og plukke ut vintageskatter! Man blir kjent med kundene på et mer personlig plan, og det er jo det aller fineste. Mange har et hav av klær og tilbehør som de synes det er vanskelig å kvitte seg med, da det gjerne er knyttet til minner og følelser. Vi får tilbakemeldinger fra kundene at det er fint å se at andre kan ha glede av det man har gode minner fra å ha brukt.
Repertoire ønsker å skape en bærekraftig og sirkulær motebransje.
– Vi ønsker å gi en ny sjanse til plagg som fortjener nye eiere! Vi nordmenn har et høy forbruk, og vi vil inspirere og engasjere kundene våre til å fremme levetiden til plagg ved å utnytte allerede produserte ressurser. Hos oss har vi fokus på design, materialer og tidløse plagg av god kvalitet. Vi har dessuten en genuin interesse for kundene våre, og vi er opptatt av personlig service. Det gjør det enklere og mer forutsigbart å handle brukt, forteller Stine.

1. Repertoire har fokus på design, materialer og tidløse plagg av god kvalitet.

2. Aleksandra Nygård og Stine Furustad ønsker deg velkommen.

3. Finn dine neste skatter hos Repertorie.

Repertoire | Sporveisgata 23
www.repertoire.no.no

Tekst Cathrine Angard Foto Cathrine Angard og butikkene

Previous Article