LOADING

Type to search

Sesongens eyecandy

Mote

Sesongens eyecandy

 

 

 

_MG_7542

Krogh Optikk er en av Skandinavias mest markante optikerkjeder. Flaggskipsforreteningen på Majorstuhuset har solgt briller og solbriller til kvalitetsbevisste og moteriktige nordmenn siden 1950–tallet. Så hvem kan være bedre til å gi råd om sommerens solbrillemote?

– Det er et like sikkert vårtegn som den første utepilsen. Når den nye sesongen begynner å nærme seg vil man også fornye solbrillene sine, sier Arvid Krogh, brilleguru og tippoldebarnet til Andreas J. Krogh som i sin tid startet optisk instrumentmakerverksted i 1877.

Og, Arvid Krogh vet hva han snakker om. Som optiker og butikksjef hos Krogh Optikk på Majorstuen har han rimelig god peiling på hva som rører seg på brille- og solbrillefronten. Ettersom sommeren er over oss og solen skinner stadig sterkere, er årets jakt på den perfekte solbrille i gang.

_MG_7581

Men hva skal man velge? Markedet bugner av ulike merker, forskjellige former og farger. Billige og dyrere varianter. Skal man gå for en klassisk og stilren pilotbrille, eller en mer iøynefallende retro-fasong i en spenstig farge? Så hvordan finner man den optimale solbrillen?

– Vi er opptatt av å spørre folk hva de skal bruke brillen til. Skal du reise? Sitte på kafé? Drive med sport? Solbriller har ulike bruksområder, og vi er mer opptatt av hva den enkelte har behov for enn bare å selge en dyr solbrille. Da er det også mindre sjanse for at du ender opp med samme brille som bestevenninnen eller kompisen din, forklarer han.

Krogh Optikk er også opptatt av å fremme god kvalitet og den gode brukeropplevelsen. – Kvalitet er svært viktig for oss. Og det betyr mye at solbrillen kan tilpasses brukeren, noe man i mye større grad kan gjøre med solbriller av god kvalitet enn med de billigste. Det er en sammenheng mellom pris og kvalitet.

_MG_0406

 

En av sommerens største trender på solbrillefronten ble solbriller med varianter av speilglass. De har allerede dukket opp i moteblader, på moteblogger og på fashionistaenes nesetipper verden over. Den klassiske pilotbrillen er fremdeles aktuell. Det er en tidløs fasong som kler de aller fleste. Ønsker man derimot å skille seg ut, vil et par store cat eye-briller gi en glamorøs look, mens en innfatning med et kraftig mønster eller sterk farge fungerer som et skikkelig blikkfang. Arvid Krogh selv liker en litt kraftig innfatning som gir en solid følelse.

– Jeg er personlig veldig glad i Céline, som vi hadde gleden av å introdusere på det norske markedet i fjor. Saint Laurent har også kommet med noen veldig kule, litt lettere modeller. Uansett hva man velger skal solbriller være lystbetont og gøy. Hver enkelt må finne brillen som passer sin stil, sitt ansikt og sitt bruksområde, fortsetter han.