LOADING

Type to search

Jaktsesongen er i gang

aktiviteter

Jaktsesongen er i gang

is_forside

Bilde: Intersport Bogstadveien

For de som ikke har dratt til fjells for å jakte, anbefaler vi å ta høstjakten i Bogstadveien. Her får du det du trenger av fisk og vilt uten å jakte selv og ikke minst så bugner det over av spennende nyheter for høsten i butikkene. Og etterpå kan du nyte en bedre middag og noe godt i glasset, hos en av de mange spisestedene i området.

 

Her er noen tips for de som drar til fjells.

Jaktsesongen er nå i gang, og startskuddet for rypejakta går 10. september. Bogstadveien.no har tatt en prat med Rune Kristiansen hos Intersport Bogstadveien, som har spesialisert seg på utstyr for jakt. Han tror at denne sesongen blir særlig god for de som skal ut på rypejakt.

– Det har vært mye bedre tellinger av kyllinger, og ikke så mange gnagere i fjellet som spiser opp rypekyllingene, forteller han.

For de som er nybegynnere kan Rune varmt anbefale å melde seg inn i en forening som holder til i ditt nærområde. En slik forening vil bestå av mange erfarne jegere som kan gi gode tips. I tillegg har de gjerne jaktturer i regi av klubben eller foreningen. En typisk handletur hos Intersport i Bogstadveien består gjerne av innkjøp av ammunisjon, og oppgradering av utstyr.

– Er man i startfasen så trenger man jo både gevær, hagle eller rifle og alt som hører med. Ammo, pussesaker, futural, rem samt gode klær og støvler til å jakte i.  Den nye rifla til Blaser R8 Sucsess med lær i grepet er jo stilig og god å skyte med. Flott rifle for de som ønsker noe utenom det vanlige, avslører Rune.

Rune forklarer at det er en god del man må tenke på før man drar ut på jakt. Man må i tillegg til å ha alt utstyr på plass, også sørge for at man har betalt jegeravgift, og at man i etterkant rapporterer jakt- og fangsutbyttet til SSB. Det kan du lese mer om på Miljødirektoratet sine nettsider.

– Før man drar ut på jakt så er det vel litt som med alt annet, passe på at utstyret er i orden før man reiser avgårde og att man har med seg ammunisjon i riktig kaliber til våpenet sitt. Samt passe på og bli kjent med utstyret sitt sånn att man vet hvordan det virker før man drar opp på fjellet eller inn i skogen., avslutter han.

Tips til pakkeliste:
1. Ammunisjon.
2. Litt verktøy om man må reparere noe på våpen eller optikk under jakten.
3. Kart og kompass. Stol ikke 100% på GPS kartet på mobilen, og tenkt også på at det ikke er dekning overalt med mobil.
4. Svetteabsorberende undertøy. Det er mye gåing i jakta, og det er greit å ikke bli klissbløt av svette samt att det er ubehagelig, og man kan bli syk.
5. Førstehjelpsutstyr, kjekt å ha om man skulle skade seg eller andre skader seg, samt gnagsårplaser.

 

Previous Article
Next Article