LOADING

Type to search

Fårikålens festdag!

Mat og Drikke

Fårikålens festdag!

Fårikål ingredienser lilla gryte

Foto: Matprat.no

Den siste torsdagen i september, feires Fårikålens festdag! Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett – stemt frem av Nitimens lyttere for 40 år siden. Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget. Og en ting er sikkert: fårikål er verdens beste grunn til å samle store og små til høstens etegilde rundt den dampede gryta!

Ingredienser
• 1 ½ kg fårikålkjøtt
• 1 ½ kg hodekål
• 4 ts hel pepper
• 2 ts salt
• 3 dl vann

Oppskrift
1. Del hodekålen i båter.
2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. (Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.)
3. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2 timer.

Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteterTips
Hvis du skal lage fårikål til mange, trenger du en 10 liters kjele eller to 5 liters til 10 porsjoner.

Previous Article
Next Article