LOADING

Type to search

Høst på menyen

Mat og Drikke

Høst på menyen

DSC_0040

Tekst og foto: Inger Steinnes

Høstmaten er på full fart inn i hyllene på Meny. Her finner du det du trenger til grønnsakssuppa, fårikålfesten eller matpakka.

Soleklar favoritt

Ferskvaresjef på Meny Bogstadveien, Brian, er utdannet kokk. Det merker man på hvordan han snakker om mat. Når vi spør han hva som troner høyest på lista over høstmat, er svaret klart: Norsk Lam. Det er en kjent sak at Norsk lam er i verdensklasse. Meny’s leverandør finner du på Jæren utenfor Stavanger, hvor dyrene får gå fritt store deler av livet sitt. Kjøttet herfra er marmorert og fint, skikkelig toppkvalitet, sier Brian.

– Det jeg liker med lam er at kjøttet tåler så mange forskjellige smaker. Du kan kjøre på med urter, hvitløk og pepper. I tillegg er det så allsidig! De forskjellige stykkene på lammet kan bli til totalt forskjellige retter. Alt fra fårikål til steik og koteletter. Helt lam kan du også få hos oss, om du for eksempel vil lage fårikål fra bunnen av. Da parterer vi opp stykkene du trenger.

Brian foreslår å kombinere det norske lammet med de gode, gamle norske rotgrønnsakene. Kålrot, gulrot, pastinakk og sellerirot er ypperlige til dette. Ved å bake dem i ovnen trekker alle smakene inn i grønnsaken, og tilbake står den rene aromaen. Samtidig egner de seg godt som puré. Allsidige – akkurat som lammet.

DSC_0031
Norske nytelser

Merket for norsk grønt og frukt, «Nyt Norge», er noe flere og flere biter seg merke i. På Meny finner du disse varene godt representert, klare til bruk.

– For meg er grønnsakssuppa definisjonen på høstmat, sier butikksjef, Inger. Laget på god kraft og med masse kvalitetsråvarer, får man skikkelig varme i kroppen. Når høststormen setter inn, kan det passe fint!

Fruktnorge er også på plass. Plommer fra Hardanger er klare til å innta matpakka, og eplene fra Telemark står også til tjeneste.

– Trenger du forslag til middag, får vi hver uke inn nye oppskrifter som kan hjelpe deg å få gang på fantasien. I høst kan vi love deg mange lune forslag til innekosen, sier Inger.

DSC_0074
Meny har med andre ord det du trenger til både hverdag og fest utover høsten. Enten det er vennefesten eller den romantiske middagen det er snakk om, vil de møte deg med et smil og gode råd.