LOADING

Type to search

Rumpa opp av sofaen – bruk butikkene!

aktiviteter interiør Mat og Drikke Mote velvære

Rumpa opp av sofaen – bruk butikkene!

afp000652075-p2SQ1JWjiv

Å handle på internett når du bor i Oslo, er latskap. Og dessuten dårlig gjort!

Aftenposten 14.01.2014. Tekst: Kjersti Flugstad Eriksen Foto: Rolf Øhman

Bor man på en liten øy i Utkant-Norge, der ingen ennå har bygget en bro, er netthandel en fantastisk mulighet. Midt i Oslo er det nesten like mye jobb å bestille på nett og så gå til postkontoret og hente herligheten, som det er å handle i en fysisk butikk.

Men netthandelen i Oslo er økende. Tallene er så tydelige at oslobutikkene forventer å miste arbeidsplasser i år, mens nettbutikkenes lagre i Akershus øker, ifølge beregninger fra Nav.

Samtidig kjøper vi mindre totalt sett. Handlekurvene peker ikke oppover lenger. Det betyr at når de fysiske butikkenes andel går ned, merkes det ekstra godt.

Alle synes det er dumt når en søt liten nisjebutikk på Grünerløkka eller i Bogstadveien legges ned. Men kjedebutikker kan også slite. Gina Tricot forsvant fra Bogstadveien i fjor. Og tomme butikklokaler er det aller tristeste.

Jeg kjøpte klær hos Ellos.no (skulle ønske at det var noe kulere, men klarer ikke å lyve troverdig) for altfor mye penger i sommer. Jeg ble litt revet med der jeg satt med iPaden i sofaen. Men da pakken kom, viste det seg at jeg hadde gjort en del grove feilvurderinger. Særlig en gusjeferskenfarget bluse som var smal over rumpa og vid rundt livet, helt motsatt av meg. Og den brakte frem latente nyanser av gusjefersken i ansiktshuden.

Men jeg somlet meg ikke til å returnere noe, fordi vi dro på ferie og kom hjem etter angrefristen. Jeg bestilte rett og slett klær til Fretex. Entusiasmen for nettshopping fikk seg en trøkk. Men da er det så lett å være moralsk nå.

Butikkene i Oslo taper mot grensehandel, nettshopping og shopping i utlandet. Men stort sett oppholder vi oss i denne byen, og vil ha et godt utvalg der vi bor. Da må vi være litt bevisste og få rumpa opp av sofaen for å rusle rundt. Man kan se på det som hverdagstrim.

Og husk hvor Siv Jensen kjøpte Kjolen. Det var på mitt nærsenter, Bryn senter, og jeg kjente et blaff av lokalpatriotisme og stolthet som vi sikkert var flere om å føle her i nabolaget. Jeg ville ikke vært foruten Miss Bee Boutique.

Se artikkel her: http://www.osloby.no/shopping/Rumpa-opp-av-sofaen-7433134.html