LOADING

Type to search

Festival på Vigelandsmuseet

aktiviteter

Festival på Vigelandsmuseet

Vigeland_museet

Foto: Aftenposten. Faksimile: OsloBy/Aftenposten. Siste helg i august rigges det til på plenen utenfor Vigeland-museet nær Frognerparken.

– På vanlige festivaler drukner ofte den stille musikken i støy, prating og lydsjekk fra andre scener. Her skal vi sette den stillfarne og elegante musikken i sentrum, sier Runar Eggesvik fra selskapet Trøbbelskyter. Sammen med musiker og produsent Håvard Hernes fikk han i februar visjonen om festivalen PiP – Piknik i parken. Hernes har studio rett ved Vigeland-museet.

– Området er et naturlig og vakkert amfi, som innbyr til dette. I tillegg vil museet være åpent for publikum, og ha konserter inne i borggården. Det hele er som skapt for musikalsk andakt, sier Håvard Hernes.

Fem artister er pr. nå på plakaten: John Grant, Siri Nilsen, Robert Ellis, Lily & Madeleine og Broken Twin. Planen er å ha omtrent 20 artister de to festivaldagene, for et publikum på et par-tre tusen. – Piknik i parken er ikke en konkurrent til andre festivaler, men noe ekstra litt på siden. Bak står en gjeng med bookere, som henter artister de selv ville ha gått på konsert med. Forbilder er festivaler i utlandet, der man har tatt i bruk naturperler midt i byen, sier festivalleder Erik Jansen.

– Som med Øya er dette en gjeng med folk som vil lage festival fordi det er gøy, uten særlig tanke på profitt. Men den gangen med Øya handlet det om å starte en festival som tok norsk musikk på alvor, siden ingen andre gjorde det. Denne festivalen handler på samme måte om å ta den stillfarne musikken på alvor, sier Runar Eggesvik.

– Men er det plass til enda en festival i Oslo?
– Skal man spørre slik hver gang, lykkes man aldri. Her henvender vi oss til det musikkelskende publikum, med en litt dust og feminint tilsnitt, og ønsker å skape noe med lokal forankring i et område som ellers er svært stille, sier Eggesvik.

Flere artister til festivalen slippes fortløpende.

Previous Article