LOADING

Type to search

Moderne og tradisjonsrikt hagesenter på Oslo Vest

aktiviteter interiør velvære

Moderne og tradisjonsrikt hagesenter på Oslo Vest

      skajem300dpi_6

Mellom klassiske villahus og den moderne t-banen, ligger tradisjonsrike Skajem Hagesenter på Ris. For mer enn 60 år siden startet hagesenteret opp, den gangen med stor vekt på bærbusker og mye egenproduksjon.

skajem300dpi_1

Daglig leder Paul Arne Skajem vokste opp vegg i vegg, på gamle Riis Hovedgård, hvor han fremdeles holder til med familien. Det er ingen overdrivelse å si at han har fått gartnerfaget inn fra barnsben.

Paul Arne tok tidlig over bedriften etter sin far, og har bygget opp dagens lokaler fra bunnen av. Idag har Skajem 16 fast ansatte, og så mange som halvparten av disse er utdannede gartnere. Med sommerhjelp under høysesongen kan de være så mange som 30 ansatte. Paul Arne er opptatt av det faglige, og er glad for å ha en stabil gruppe ansatte som kan hjelpe kundene med alle deres behov.

Idag har Skajem spesialisert seg på blomster, trær og busker – naturlig nok ettersom de ligger midt i villabebyggelse med både små og store hager. I tillegg har de et rikt utvalg av hagemøbler. Nordmenns interesse for, og kunnskaper om hage og miljø er stadig voksende, og dette ser de tydelig på hagesenteret.

“Nordmenn legger ned mye tid og arbeid i hagene sine, og ved første antydning til vår myldrer det her på hagesenteret” forklarer Paul Arne. Rundt ham bugner det av stauder til et hvert behov; sommerblomster til krukker, løk og frø til hobbygartneren, og busker og trær til både pryd og nytte.

skajem 01
Bjørg Sjåkvik har jobbet hos Skajem i tretti år, og er glad for å ha en så trivelig og variert arbeidsplass med mange stamkunder og nye bekjentskaper. Bjørg ser at hagetrendene forandres over tid, nå er “alle” interessert i hage, også de som ikke har en. Særlig krukker brukes mer aktivt, og folk forandrer gjerne innholdet flere ganger gjennom sesongen. Det er heller ingen som bruker gift i norske hager, det hører fortiden til, nå er det økologisk og naturlig som gjelder!

Skajems beste tips til sommeren: Husk ferievanning og litt påfyll av gjødsel. Større krukker holder bedre på fuktigheten enn små!

skajem_1skajem_2skajem_3

Facts:
Skajem
www.skajem.no
Risveien 7, 0374 Oslo
Info@skajem.no

Åpningstider
Man-Fre:                9-20
Lørdag:                   9-18
Søndag:                 12-18

Skajem is a gardencenter that focuses on flowers, bushes and trees, always open during the weekends. Located close to the city, it is merely a short tram-ride away on line 1(Frognerseteren) to Ris.

skajem_4

Teks og foto: Beathe Schieldrop