LOADING

Type to search

Spesialister på hansker siden 1936

Mote

Spesialister på hansker siden 1936

_MG_5184

Kjærlighet til naturen, fjellet og det klassiske håndverket. Hanskeprodusenten Hestra har mye til felles med nordmenn. Det er med andre ord ingen tilfeldighet at de har åpnet konseptbutikk i Oslo.

Vi har lange tradisjoner med å drive virksomhet i Norge og vi gleder oss til å endelig vise fram hele sortimentet vårt, sier Jonas Magnusson, fjerde generasjons hanskeprodusent i familiebedriften Hestra.

Hestra har fått sitt navn etter tettstedet i Småland i Sverige hvor grunnlegger Martin Magnusson startet hanskeproduksjon i 1936. I dag drives familiebedriften i god ånd videre av hans barnebarn Svante og Claes og igjen deres barn. Fetterne Anton og Niklas Magnusson, tilhører fjerde generasjon og er Skandinavias eneste gjenværende aktive hanskemakere.

Hestra er langt fra noen nykommer på det norske markedet. Norge var et av selskapets første eksportmarkeder, og samarbeidet med norske forhandlere og Norges Skiforbund kom i gang allerede på åttitallet. Men det er først nå at hanskeprodusenten åpner en egen konseptbutikk her i landet.

Konseptbutikken er selskapets tredje etter Stockholm og Helsingfors. Der har butikkene blitt godt mottatt, og det ser ut til å være mange som setter pris på en spesialbutikk.

– I Norge er det en sterk tradisjon og en genuin interesse for kvalitetsprodukter, friluftsklær og skandinavisk mote. Vi tror derfor at konseptet vårt kommer til å fungere bra også her, sier Jonas.

IMGP3440

Fra fjellklatring til catwalk

Hestra tilbyr hansker til enhver anledning, enten det gjelder sport, friluftsliv, ski eller den klassiske motehansken, forteller butikksjefen Maria Frykman. Hovedsakelig er designet inspirert av Skandinavia, hvor design- og produktutvikling skjer i samarbeid med skiløpere i verdensklassen og profesjonelle eventyrere.

– Ideen bak konseptbutikken vår i Bogstadveien er å yte service og veiledning, slik at kunden kan finne akkurat de hanskene som passer person og bruk best. Samtidig gir dette oss muligheten til å vise frem vårt store utvalg av kvalitetshansker og formidle vår kunnskap om dem, sier en engasjert Maria.

«Butikkens store sortiment gjør det også mulig å tilby mer nisjeprodukter, som for eksempel hansker for isklatring.»

Filosofien til Hestra er klar. De skal være best på hansker. For familiebedriften handler det også om å bevare og utvikle det gamle håndverket. Her skal både menn, damer, barn, den friluftinteresserte, så vel som den moteinteresserte finne noe som vil passe perfekt. En typisk kunde hos Hestra setter pris på kvalitet og et skandinavisk design.

De fleste hanskene er laget av skinn, noe hanskemakerne understreker at er meget hensiktsmessig. Med skinn kombineres både holdbarhet og fleksibilitet, samtidig som det er tidløst og estetisk. Ull er også et materiale hanskemakerne bruker mye.

– Vi oppfordrer kundene våre til å ta vare på hanskene sine og bare bytte ut foret, hvis det blir slitt, sier Maria.

Hestra produserer hanskene i egne fabrikker for både å sikre og opprettholde kvaliteten og som gjør det enklere å drive produktutvikling.

Med sitt enorme utvalg, tilbyr Hestra over 400 forskjellige modeller til kundene sine.

Kom innom og se selv!

 

Selskapet ble grunnlagt i 1936 i Hestra, Småland, av landbrukeren Martin Magnusson. Han startet da med produksjon av skinnhansker for skogsarbeidere. Etter initiativ fra det svenske jernbaneverket startet man året etter arbeidet med å anlegge en slalåmbakke i Isaberg i nærheten av Hestra. Skiturismen skjøt raskt fart i bygda, og Hestra ble snart kalt ”Smålands Åre“. Martin Magnusson skjønte at også skikjørere trenger gode hansker.

IMG_1911

Skikjøring og friluftsliv spilte en stadig større rolle, både i familielivet og i familiebedriften. Martin Magnussons sønner, som overtok selskapet i 1963, var begge entusiastiske utforkjørere.

Det store gjennombruddet for selskapet, som for skisporten generelt i Sverige, kom med suksessen til Ingemar Stenmark. Han slo igjennom med Hestra-hansker på hendene. Siden 1975 har det svenske skilandslaget brukt hansker fra Hestra. Vi har også utstyrt det norske landslaget med hansker siden 1981.

_MG_1914

Claes og Svante Magnusson, barnebarn av Martin Magnusson, har ledet selskapet siden 1991. Det siste tiåret har selskapet hatt stor vekst. Både når vi snakker om økonomi, og antall modeller. Hestra lager hansker til stadig flere aktiviteter, som sykling, vannsport og også fjellklatring, som er vårt siste tilskudd til sortimentet.

www.hestragloves.com/no/