LOADING

Type to search

Med hjerte for gull og edlestener

aktiviteter Mote

Med hjerte for gull og edlestener

ZA5V9275

På Vestkanttorget, mellom bygårder, trær og trehus sitter Torill Isachsen og skaper små underverker. Materialer, stener og redskaper på arbeidsbenken vitner om at Isachsen Studio huser mer enn en ordinær smykkebutikk.

 

6339 143 (3)

Klassisk- og fremtidsorientert
Det har blitt en mørk  og stille vinterkveld på Vestkanttorget. Men hos gullsmed Torill Isachsen blir lysene ofte ikke slukket før langt ut i de sene nattetimer. Hun må få utløp for kreativiteten.

– Jeg har ikke valgt en enkel vei, men jeg brenner for det jeg driver med, sier Torill. – Derfor dykker jeg inn i problematikken på perfeksjonistisk måte. Når hennes egenart møter det klassiske, resulterer dette i en ren og skandinavisk stil med et futuristisk uttrykk. Videre viser dette seg i design av unike smykker, og  mange kolleksjoner, samt redesign.

ZA5V9142

Inspirasjon fra det grenseløse
Det er en lang prosess fra idé til ferdig utstilt smykke. I hvert fall hvis man vil ha hendene på hvert ledd i denne prosessen. Men hva fører frem til den gode idéen? Torill Isachsen blir inspirert av forskjellige kunstneriske uttrykk. Både arkitektur, bevegelse eller en dag i operaen kan stimulere kreativiteten og være spiren til hennes neste kolleksjon. Men det som gjør størst inntrykk på henne, er de som tør å gå utover sin egen komfort-sone og skape noe som er utenfor boksen. Dette for at ikke mangfoldet skal forsvinne. Hennes varemerke er serien Global Change. Idéen til denne poppet opp i forbindelse med at internett ble allemanns-eie i 1997.

– Det var så fascinerende at man kunne klikke seg innover og innover, sier Torill. – Den 3D-effekten forsøkte jeg å gjenskape. 

IMG_3299

Redesign gir mening
En kunde har nettopp vært innom butikken. Han leverte en pose med arvede emaljedeler. Ønsket var redesignede smykker til julepresanger. Brudepar er også gjengangere hos Isachsen Studio. De er ofte ute etter det unike, som kan representere deres egen historie.

– Det er ikke så mange menn som våger å komme inn her alene, sier hun. Når de gjør det, er det en kjærlighetserklæring til mottakeren. – Å glede andre og få gode tilbakemeldinger driver meg.

-Jeg har vært i bransjen så lenge at jeg til og med kan redesigne mitt eget design, avslutter Torill med et glimt i øyet.

I Studio facts:
I Studio is a jeweler located at Vestkanttorget. They design classic and futuristic pieces, and also offer recycling of old pieces.

Prof. Dahls gate 39, Vestkanttorget.
www.istudiojewels.com
90149404

OLYMPUS DIGITAL CAMERA