LOADING

Type to search

Kortreist til deg

Mat og Drikke

Kortreist til deg

beger

Med smakfulle lokalproduserte oster og mat fra økologiske gårder, ønsker Menys ferskvare vinteren velkommen til våre stearinfylte hjem.

Tidligere i høst ble det gjort en undersøkelse om hvorvidt nordmenn ønsker lokalmat. Det er ikke overraskende at over halvparten av de spurte mente at maten skal være kortreist og norsk. Antagelig har vi blitt lei av å ikke se produktene skapt av den lokale bonden i disken. Kanskje vi savner gode gamle dager når maten de kjøpte var så kortreist som mulig?

Meny vil tilfredsstille ønskene om lokalmat, og etter kundeundersøkelser på hvilke dagligvarebutikk som er best på feltet, har Meny alltid gjort det godt. Siden etterspørselen etter mat som er lokal øker, har også ferskvareavdelingen hos Meny Bogstadveien utvidet utvalget.

DSC_0548_retch

Norsk lokalkvalitet

For fire år siden opprettet de Meny-Lauget som fikk i oppgave å teste ulike lokalmatvarer. Ferskvaresjefen Brian Brunsvig i Bogstadveiens Meny er med i dette lauget og forklarer at de møtes fire ganger i året. Her diskuterer de produktutviklingen, framtidsplaner og ikke minst de tester maten fra de ulike lokale produsentene. Derfor får du ikke bare lokalmat på Meny, du får også den lokalmaten «Lauget» mener er mest smakfull. Etter noen års testing kom resultatene til butikkene i høst. Når du kommer til Meny Bogstadveien, og ser varer som er merket med «Meny-Lauget» finner du butikkens kvalitetsstempel.

Brian forklarer at det bare er «Lauget» som stempler kvaliteten på varene. Samtidig blir de ansatte bak ferskvaredisken grundig kurset før sesongenes nye matvarer kommer inn. Slik kan du få hjelp med hvordan lutefisken eller nyttårstorsken skal tilberedes. Er du i tillegg usikker på hva slags tilbehør som er anbefalt får du også hjelp med det.

_HAV3562

Matglede

Året rundt ønsker kunder lokalmat som er så kortreist som mulig. Meny ønsker derfor å tilfredsstille dette ønsket med å gi kortreiste sesongvarer. Akkurat nå er det Hitrakrabbe på menyen og snart kommer ribben fra Jæren.

Brian: – I fjord tok vi inn 600 kg Prima Jæren ribbe, og det var så alt for lite. Derfor skal jeg bestille rundt 2 tonn i år, for å være sikker på å få nok.

Ferskvaredisken gir oss dessuten også andre deilige kortreiste matvarer i vintermøtet. Det er tid for kveldskos og kanskje det da vil friste med blant annet Oslo-osten nyr eller ost fra Oppland og Buskerud. Kanskje skinke fra Møre og Romsdal? De har alt til en hver smak, enten du liker mørkt eller hvitt kjøtt. Kanskje det vil smake godt med laks som ikke har vært svippturen innom Kina før butikkhyllene?

Tilslutt får vi servert et tips av selveste ferskvaresjefen:

Nyttårstorsken
Mange lurer på når fisken er ferdig dampet eller kokt. Det finner du ut ved å løfte på fiskens ryggfinne, følger beina med er den ferdig. Kjøttet vil slippe taket på benene.

Meny Bogstadveien facts:
Is a food store that gives you access to local food from smaller Norwegian farms. They have a large variety of fresh food, and will gladly help if you need tips on how to prepare your food.

Bogstadveien 36
www.meny.no
Tlf: 22 59 15 70

Tekst og foto: Line Skille-Aspholm