LOADING

Type to search

Økologisk matglede

Mat og Drikke

Økologisk matglede

Gris Grostad

Matlaging er inn i tiden og gode økologiske ferskvarer ettertraktet. Ultra Colosseum på Majorstuen tilbyr sine kunder et rikt utvalg av økologisk og kortreist mat.

Det er ingen tvil om at økologisk mat er populært om dagen og stadig flere av oss lar seg friste til å ha et mer miljøvennlig og bærekraftig kosthold.

– Kundene vil gjerne ha kortreist mat fra Norge, og mange kommer til oss på grunn av det store utvalget vi har av økologiske matvarer, sier kjøttansvarlig Christoffer Noreng hos Ultra Colosseum.

– Vi ønsker å tilby kundene våre de beste produktene. Derfor har vi økologisk kjøtt.

Noreng er opprinnelig kokk, og har jobbet hos Ultra de siste to årene. Han har sin faste plass bak kjøttdisken. Hele året byr han kundene sine på spesialiteter som økologiske nakkekoteletter fra Grøstad gård i Undrumsdal. De fleste økologiske ferskvarene følger imidlertid årstidene. Til jul er det økologisk ribbe fra Grøstad gård og økologisk kalkun fra Humlagarden i Nordheimsund som gjelder.

DSC_0018

Ønsker å hjelpe
Som kunde er det ikke gitt at man vet hva oppvekstvilkårene for dyrene har å si for smaken, men i likhet med kollegaene sine deler Christoffer Noreng gjerne sin kunnskap. Det er også noe av det han liker så godt med jobben – å kunne hjelpe kundene med informasjon om produktene og tilberedningen av dem. Noreng forklarer at svinekjøttet fra Grøstad for eksempel, det har mer smak.

– Dyrene hos de økologiske småleverandørene får økologisk fôr, de lever godt, fritt og vokser lengre. Det gjør kjøttet bedre, og du som kunde kjenner forskjell, forteller han. Om du har spørsmål er det bare å ta kontakt med alle de flinke folkene bak diskene.

– Noe av det beste med jobben er jo de hyggelige menneskene, og å arbeide i en så fin butikk.

DSC_0011

Ferskvaredisker og modnerier
Ultra Colosseum har delikate ferskvaredisker. De store diskene står fylt til randen med det beste av kjøtt, ost, og sjømat og er svært iøynefallende for alle som er glad i god mat. At fiskedisken betegnes som en av Oslos aller beste kommer derfor heller ikke som en overraskelse. Kvalitetsfokuset har ligget der helt siden den første Ultra-butikken ble åpnet i 1991. I dag finnes det fem Ultra-butikker, alle i det sentrale østlandsområdet. De er alle kjent for å ha god service, et bredt utvalg av varer og et oversiktlig sortiment. Butikkene har også egne kjøttmodneri og ostemodneri.

DSC_0033

Kan skaffe spesialvarer
I en matbutikk som tilsynelatende har «alt» av matvarer er det mye å se på. Enten du er på jakt etter økologiske matvarer til hverdag eller fest har Ultra Colosseum det du trenger, og om de ikke har akkurat den matvaren du er på jakt etter tar de seg gjerne tid til å skaffe den.

– Det er mange matvarer vi kan skaffe. Det er gjerne litt eksotiske matvarer som blir etterspurt, men Christoffer Noreng forteller at det er mye som kan fikses.

– Torsdag til lørdag er det spesielt mye «action» her med masse å se og smake på, så jeg oppfordrer folk til å ta turen innom.

svart_kalkun_4 (3)

Valuta for pengene
For bare få år siden var det et marginalt utvalg av økologiske matvarer i norske matbutikker. Slik er det ikke lenger. Likevel er det få som kan «matche» Ultra Colosseum sitt store sortiment.

– Kiloprisen er jo noe høyere for den økologiske maten, men du får valuta for pengene. Også er det jo bra for miljøet med kortreist mat, sier en smilende Christoffer Noreng.

Ultra Colosseum facts:
Ultra Colosseum is a big Norwegian grocery store with a large variety of organic and conventional food.
Essendropsgate 9
www.ultra.no
Tlf. 23 20 55 20

Previous Article