LOADING

Type to search

Spesialister på dress til menn i alle aldre

Mote

Spesialister på dress til menn i alle aldre

DSC_0880

Er du på utkikk etter ny dress til festsesongen? Ikke noe problem. Familiebedriften Nordseth har holdt til i Bogstadveien i 40 år og er eksperter på området.

Nordseth er en herrekonfeksjonsbutikk sentralt beliggende i Bogstadveien som har holdt stand helt siden 1974. Butikken har spesialisert seg på merkeklær og kvalitet til overkommelige priser, og er samtidig i ferd med å ta en ny vending for å trekke til seg også yngre moteinteresserte.

– Vi har mange kunder som har handlet her siden 60-tallet, og det er litt av hva konseptet går ut på også – skape lojale bånd, forteller butikksjef Lene Bredli.

– Det handler om å bli kjent med kunden og tilby individuell service som får ham til å ville komme tilbake, sier Mons Petlund, et av de nyeste tilskuddene hos Nordseth.

DSC_0847  

Dobbeltspent og marineblått til nyttår
Mons Petlund har interesse for styling og en forkjærlighet for det klassiske italienske. Med nyttår rett rundt hjørnet har han flere gode tips til menn på utkikk etter ny dress:
– Vi ser at den dobbeltspente dressjakken er på vei tilbake. Den har vært in i Italia en stund, men Norge ligger cirka fem år etter på motefronten.
– Av farger har marineblått vært det største på dressfronten i tre-fire år nå. Det ser ut til å fortsette en stund, forteller han.

Smale passformer, spesielt for de unge, har også begynt å bli gjeldende i dressbildet. En trend som også viser seg tydelig i Nordseths sortiment.

– Den italienske moten skal være komfortabel selv om den er smal, og dressene er eksempelvis ofte uten skulderputer, sier Petlund.

Flanelldressen tilbake
– Vi ser at den grå flanelldressen også kommer tilbake. Et tips er å legge penger i en klassisk blå dress og en hvit skjorte, så kan man leke seg med fargerike sokker, tørklær og annet tilbehør. Da er man klassisk i bunnen, men samtidig moteriktig, sier Bredli.

På tilbehørsfronten ser Nordseth spesielt en økning i interessen for sløyfer som knytes selv. Paisleymønstrete slips og tørklær i delikate fargetoner preger utstillingsmodellene.

– Når det er høst og vinter, er det veldig fint å bytte ut silkeslipset og tørklærne med grove alternativer i høstlige toner – eksempelvis grønt eller burgunder, sier Petlund.

DSC_0875

Tar inn merker for de yngre
Målet til Nordseth har vært å beholde det klassiske uttrykket som har vært forretningens signatur, og allikevel være innovative på merkefronten – noe som innebærer å ta inn flere nye merker som retter seg mot de yngre kundene.

– Av dressmerker vil vi trekke frem Frislid Trend, Riccovero og Cavaliere – i tillegg til penbukser fra MMX, sier Bredli.

Av fritidstøysmerker finnes Samsøe & Samsøe, Hansen & Jacob, Lindebergh, Gant og Tommy Hilfiger. I tillegg har Nordseth Tysklands største produsent av skjorter i butikkhyllene – Olymp.

– Vi vil tenke alternativt, og samtidig ha det klassiske i bunn. Med en klassisk dress og skjorte kommer man langt. Da har du noe som ser bra ut i lang tid, og dressen blir en investering, sier Lene Bredli.

– Er man student, er Samsøe & Samsøe et godt alternativ. De leverer fritidstøy med kvalitet og ungt uttrykk til en rimelig penge, og er et godt valg om man ikke vil bruke pengene sine på for eksempel Gant eller Hansen & Jacob, sier Petlund.

DSC_0910

Størst på bukser
Alle trendy dressjakker til tross, Nordseth har en egen vegg dedikert til bukser for alle anledninger.

– Vi har et mål om å være best på bukser, og det er også det vi er størst på. Finner du ikke bukser hos oss, finnes de ikke, sier Bredli.

Hun nevner Hansen & Jacob og Alberto som store bukseleverandører.

I Nordseths to etasjer i Bogstadveien står de ansatte klare til å ta i mot både stamkunder og nysgjerrige nye kunder med gammeldags skredderservice. Butikken tilbyr ikke bare penklær, men også fritidstøy – både til bestefaren, pappaen og de yngre.

– Vi er opptatt av å huske hva kundene kjøpte sist, og kjenne igjen smaken deres, slik at vi kan tilby dem spesialservice på bakgrunn av dette, avslutter Lene Bredli.

Nordseth facts:
Nordseth is a Norwegian family-owned fashion boutique specializing in fashion for men. The team behind Nordseth put hard work in giving the customer the best quality, customized  service and a fair price.

Bogstadveien 37
www.nordseth.as
Tlf 22 56 62 09

DSC_0858

Tekst og foto: Astrid-Helen Holm