LOADING

Type to search

Solbrillefin til våren

Mote

Solbrillefin til våren

DSC_0356

Enten du kjører klassisk, retro, sporty eller feminin look på ­solbrillefronten i vår, har ­Brilleland i Majorstukrysset akkurat det du trenger – og ­sørger for at du får den ultimate solbeskyttelsen.

– Vi er folkets optiker – vårt mål er å ha mye forskjellig i alle prisklasser, og noe for alle, sier butikksjef Gisela Henriksen hos ­Brilleland i Majorstukrysset.
Skal du være trendy på solbrillefronten i vår og sommer, enten du har planer om strandliv eller fjelltur, har ­Henriksen en rekke moteriktige favoritter hun tipser om.

DSC_0380

– Vi ser fortsatt at det er mye klassiske modeller med retroinnslag på solbrillefronten. Fargene spenner over brunt, sort og metall, sier hun.
70-tallslooken – med alt det innebærer av slengbukser, frynser og blonder – har sneket seg tilbake inn i motebildet denne sesongen. Henriksen mener at de klassiske og retro solbrillemodellene til Brilleland passer perfekt inn i akkurat denne stilen.

– Men vi ser også de mer sporty variantene – med sterke farger og brilleglass med speil, fortsetter hun.
I tillegg trekker Henriksen frem feminine brillemodeller med blonde- og blomsterdetaljer som et fullverdig ­alternativ hvis du ikke føler deg spesielt nostalgisk eller sporty.
Butikksjefen forteller at det går svært mye av de ­klassiske solbrillemodellene til Ray-Ban. I tillegg er ­Brilleland den eneste optikerkjeden som fører Moods of Norway. Andre populære merker er Carrera, Max Mara og Brillelands egne solbriller.

DSC_0366

Viktig med beskyttelse for øynene
Mange gleder seg til sommersesongen med lange, solfylte dager. Henriksen mener det da er viktig å huske på å beskytte øynene når det legges opp til å tilbringe store deler av dagen utendørs i full soleksponering.

– Det er veldig viktig å se etter CE-merket på solbrillene, som betyr at brillene beskytter effektivt mot UV-stråling, sier hun, og legger til at alle solbriller som selges i Norge er pålagt å ha dette merket.
Spesielt om våren, da solen står høyt, er det viktig med solbriller som beskytter mot UVA- og UVB-stråling.

– Det er viktig med solbriller med UV-beskyttelse fordi de motvirker tidlig grå stær og skader på hornhinnen som kan gjøre at du blir snøblind. Dette er veldig smertefullt, forteller Henriksen, og legger til at dette er viktig å huske på for både voksne og barn.

– Hos barn er ikke øyelinsen like godt utviklet som hos voksne, så det er ekstra viktig å huske på at også de har god beskyttelse i solbrillene sine.
Henriksen forteller at barn, helt fra de er små, skal ha solbriller som sitter bra og dekker øyet godt, også ovenfra.
Henriksen ser at nordmenn generelt er flinke til å ta vare på øynene sine, men mener dette også kan ha noe å gjøre med at solbriller regnes som mote, og at ikke alle er like klar over at solbrillene faktisk må være beskyttende i tillegg til å se bra ut.

– Det er kanskje ikke alle som tenker på at man ­eksempelvis bør bruke solbriller om man er på fjellet selv om det er overskyet. Det er fortsatt mye UV-stråling.
Uansett om man tilbringer tid på fjellet der snøen ­reflekterer lyset fra solen, eller om man er ved sjøen der vannet gjør likedan, er det like viktig med solbrille­beskyttelse for øynene.

– Vi tilbyr også polariserte glass. Dette er brilleglass med polarfilter, som sørger for at man slipper refleksjoner fra snø eller vann. De beskytter ikke mer mot solen enn det vanlige glass gjør, men man blir mindre blendet, forteller hun.
Skal du ha solbriller med styrke, hjelper Brilleland deg med dette ved timebestilling. Er du på utkikk etter gode solbriller til vår og sommer – ja, da er det bare å stikke innom butikken.

Brilleland
One of the countries’ leading optician chains with 30 ­years experience from the ­industry, where good prices and quality goes hand in hand. They offer eye ­examinations, contact lenses and sunglasses.
Valkyriegaten 15
www.brilleland.no
Tlf: 22 59 15 90

Tekst: Astrid-Helen Holm
Foto: Astrid-Helen Holm og Produsentene

DSC_0386

141665-011

141667-420

M2745S_STD_Profile-001

M2892SVIVIAN_Profile-240

143281-711

141664-901