LOADING

Type to search

Det skjer ting på Vinkelplassen

aktiviteter

Det skjer ting på Vinkelplassen

 

Pusterom1_web  Pusterom2_web

35 studenter fra flere arkitektstudier i Norge bygger konstruksjonene Pusterom på Vinkelplassen på Majorstuen i Oslo. Materialet er malmfuru fra Moelven. Majorstukrysset er et av Oslos travleste byrom og konstruksjonen som bygges nettopp der, blir et sted for opphold.

– Et sted å sette seg ned, trekke seg tilbake og observere byens hektiske hverdag, sier Lars Anders Oppen Schiøtz, som er med i ledergruppa for prosjektet TreStykker. Prosjektgruppa står bak konstruksjonen Pusterom.

8bd8b992a30e29dc_org

Spesialtilpasset malmfuru
Plassen består av tre konstruksjoner satt sammen av flere tusen løpemeter spesialtilpassede stokker i malmfuru i dimensjoner fra 300 x 300, 48 x 198 og 98 x 98.

– Dette blir som en slags paviljong formet som et landskap. Det er mulig å sitte, ligge, stå, leke og slappe av her, sier produktsjef Winfried Schaal i Moelven Wood Prosjekt AS.

Pusterom3_web

Moelven og DNB som hovedsponsor
Moelven er, sammen med DNB, hovedsponsor for studentworkshopen ledet av studenter ved Arkitektur- og Designhøgskolen. Deltagerne er studenter fra Høgskolen i Bergen, NTNU i Trondheim, Høgskolen i Oslo og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås.

– Dette er fremtiden i byggenæringen. Disse studentene vil meget sannsynlig tegne byggene vi leverer byggesystemer i tre til om noen år. Vi i Moelven Wood Prosjekt ser det som en plikt å bidra i prosjektet, sier Schaal.

Schaal mener også at konstruksjonen i betydelig grad viser hvilke muligheter det gir å bygge med tre.

30 arkitektstudenter fra hele landet
Schaal sier at det plukkes ut 35 studenter fra disse høgskolemiljøene som skal gjennomføre prosjektet i løpet av 14 dager.

– Prosjektet starter 16. juli og skal stå klart allerede 30. juli i år. Det skal stå i minst to år. DNB skal vedlikeholde prosjektet, sier Schaal.

Etterlengtet innslag av varme
Lars Anders Oppen Schiøtz sier man har valget mellom å være beskyttet eller eksponert, muligheten til å sitte midt i folkestrømmen eller tilbaketrukket.

– Landskapsformene på plassen vil fremstå som fundamenter for tre søyler og en åpen takkonstruksjon i tre. Den gir et etterlengtet innslag av varme til de ellers grå omgivelsene, sier Schiøtz.

Av Karl Jørgen Gurandsrud – http://trenytt.no/Nyheter/Siste-nytt/Juni-2015/Malmfuru-paa-Vinkelplassen