LOADING

Type to search

Sommerens hår- og makeuptips

Mote velvære

Sommerens hår- og makeuptips

DSC_4636

Det er tid for å komme seg ut av vinterdvalen, møte årets festivaler samt vandre med bare tær på deilige solfylte strender.

I år ble sommerens moteserie i BM skapt på Bislet bad, noe som ga en deilig og tropisk følelse. Når jeg ankom badets yogasal møtte jeg to inspirerende og ­hyggelige damer, makeup artisten Charlotte Christiansen som er faglig leder i Douglas Bogstadveien og hårstylisten Ellen Marie Devold Sedlmayr fra frisørsalongen Saucha. Underveis i fotoøktene fikk jeg intervjuet dem om ­sommerens trender.

DSC_0004
Makeup artist Charlotte ­Christiansen: (faglig leder) fra Douglas i ­Bogstadveien 10. Douglas er en ny generasjon innen kosmetikkbransjen.

Sommerens makeuptips fra Charlotte i Douglas
Douglas er Europas største parfymerikjede med over 1700 butikker, og den første butikken ble etablert så tidlig som i 1949. Douglas som du finner i Bogstadveien, er Nordens aller første butikk og åpnet i 2014. Douglas gir deg Norges største utvalg av dufter, kosmetikk og pleieprodukter og tilbyr kun autoriserte produkter fra Norske og Europeiske leverandører.
Sommerens makeup gjenspeiler det naturlige, det er hår og klær som skal være i fokus. Ikke dekk huden din med tunge foundations, da det gir deg et unaturlig utseende. I følge Charlotte er det mye finere å dekke huden med lette kremer som BB og CC-kremer, som gir en mer naturlig look. Hvilken krem som passer deg best avhenger av hudtype og ønsket dekkevne, men ingen gir den sparklete looken.
Selv om makeupen helst skal være basert på det ­naturlige er det ingenting i veien med å bruke farger for å spice opp. Hvilke farger som passer best i sommer viser Charlotte meg mens modellene fotograferes. Hun ­påpeker at stilartene tropisk, marine og bohem er de mest synlige i motebildet akkurat nå. Tropisk: Blush, eyeliner i ­knallfarger eller gullfarger og oljete glossy lepper som også kan være i sterke farger som oransje, korall eller saffron. Dropp gjerne mascaraen. Marine: kontrasten mellom den rene himmelfargete azur blå satt mot en matt og naturlig sandete farge. Bohemen: med velfriserte bryn, lett smokey eyes med matte nude skygger som sjokolade, karamell og brun.
For å oppnå det beste makeupresultatet påpeker hun hvilke stellrutiner du ilegger huden. Den bør tas godt vare på både morgen og kveld. Nå som sommeren er her er det også spesielt viktig å bruke UV-filter over dagkremen, da får du beskyttelse mot solskader og risikoen for uttørking minker.
– Huden er det siste organet som får næring fra det som spises, og da må den ha hjelp fra utsiden. Følger du disse rådene vil du i hovedsak kunne erfare at makeupen holder det den lover, sier Charlotte.

DSC_0242
Hårstylist Ellen Marie ­Devold Sedlmayr: Eier og daglig leder fra frisørsalongen Saucha i ­Holtegata 32. Saucha er et sted å senke skuldrene i en hektisk hverdag.

Bli festklar med Ellens enkle hårtriks
Ellen, som driver Saucha overtok lokalet etter ett tidligere samarbeid. Ønsket var å starte noe nytt med blanke ark. Av inspirasjon og hjelp fra en venninne som driver yoga valgte hun navnet til salongen, som betyr renhet i balanse av enkel skjønnhet.
Navnet bærer salongens profil da fokuset er pausen i hverdagen, med velbehag hvor du kan stelle håret under rolige atmosfæriske forhold. Produktene er paraben og sulfatfrie, så også her skinner navnet om renhet gjennom. Saucha har valgt tre ulike rene serier for å kunne tilfredsstille enhver, og alle disse produktene inneholder UV-filter. Disse er Alterna Caviar, Matrix og Kevin Murphy som er bygd opp på miljøets naturlige kvalitet.
Ellen forklarer at hårsommeren har mange ulike uttrykk og at omtrent alt er lov. Fra lang bob, undercut, korte ­frisyrer til langt hår med naturlig fall. Fargene gjenspeiler solen som bleker håret og gir naturlige skjønnhet. ­Stylingen har gjerne små detaljer som accessorize med hårbånd, ­hårbøyler og blomsterdetaljer til frisyren. Fletter er også en klar sommerfavoritt.

DSC_0146

Mens Ellen styler modellen til de ulike stilene, gir hun noen enkle sommertips, om hvordan du lett blir festklar etter en dag i parken eller på stranden.
– Etter en dag på beachen kan du lage en stram hestehale, dermed flette den og feste nytt strikk nederst. Eller så kan du bruke en «donut» oppå hestehalen, så er det bare å surre håret rundt. Ett annet enkelt alternativ for å få frem den naturlige looken, er å flette det bakover i den klassiske fletten, sier Ellen.
Varmt og tropisk vær vil i noen tilfeller gi fett hår. I denne sammenheng anbefaler Ellen å bruke tørrsjampo for å få håret freshere etter en svett dag i solen. Stylingen blir lettere og håret får gjenopprette volumet, og slik kan du ­fortere bli klar for sommerkveldens møte.

Tekst: Line Skille-Aspholm Foto: Line Skille-Apholm og Douglas

DSC_0227

Behind the creation of this magazine`s fashion series with tips from the makeup artist Charlotte Christiansen (academic ­director Douglas perfumery) and simple hair tips from Ellen Marie Devold Sedlmayr (Owner and CEO at the hair salon Saucha) for easy care of hair for this summer’s happy days.

DSC_0180