LOADING

Type to search

Hils på dine nye grillfavoritter!

Mat og Drikke

Hils på dine nye grillfavoritter!

california-020

Sommeren er i vente og lange kvelder i hagen med gode venner venter oss.  Vi fyrer opp grillen, kjenner smaken av marinert kjøtt og disker opp med ­tilbehør og salater. Det skal være enkelt, smakfullt og tilberedes til mange, og med Ultras nye ­grillsortiment blir veien enda enklere.

Christoffer

Kokk og ferskvaremedarbeider hos Ultra Colosseum, Christoffer Noreng, møter oss med et smil i det vi runder hjørnet av ­grøntavdelingen. Butikken bugner av knall-fargede trekasser, fulle av inspirasjon og gjennomtenkte produkter i deres nye California ­Summer BBQ sortiment. I år har vi utvidet komfortsonen og lagt til rette for at grilling skal bli enda enklere, forteller Noreng før han presenterer årets nyheter.

Komfortsonen Noreng snakker om, er satsingen Ultra gjør ved å bruke såkalte ”ugly parts”, som sjelden brukes av nordmenn i travle hverdager. Nå har Ultra gjort forberedelsene enkle, og med produkter levert fra både Smedstuen, Prima Jæren, Holte Gård, Nobel Conditori, Lerøy og Kolonihagen har kundene et bredt sortiment å velge ­mellom.

Bestselgerne fra fjoråret som Angus Beef Burger og Pork Parmesan Burger, er beholdt i sortimentet, samtidig som mange nyheter er sluppet til. Langtidsstekte entrecôteben, høyrygg av angusokse i tillegg til hel lammebog med smak av California, er noe av det Ultra kan friste med denne sesongen. Som en søt avslutning på måltidet, har vi tre ulike paier som kan varmes på grillen med smaker av blant annet pekannøtt og sitron.

Noreng trekker fram et produkt som allerede er blitt populært blant butikkens kunder, nemlig One Way Burgeren. I tillegg til at det kun brukes kjøtt av oksens høyrygg, bog og bryst, kvernes dette produktet på en spesiell måte. Kjøttfibrene legges en vei etter kverning, slik at røyk vil stige opp gjennom burgeren og fettet vil renne nedover under grilling. Burgeren blir på denne måten utrolig saftig, samtidig som den gir minimalt med tyggemotstand.

Ultra Colosseum2Ultra har også en rekke tilbehør til grillsesongen, der Noreng anbefaler grillsausene og marinadene fra Sticky Fingers. Her finner du blant annet smakfulle marinader til tilberedning av Pulled pork, i tillegg til sauser for fisk, kjøtt og salater. Vi har også pølsebrød levert fra det økologiske bakeriet til Kolonihagen.

Norengs beste tips til anvendelig tilbehør, er ulike typer av Coleslaw. Det passer til alt og gir rettene et crispy og frisk preg, forteller han entusiastisk. Ikke minst, er det veldig enkelt!

Tekst: Trine Midtun Foto: Trine Midtun og Ultra

Den ultimate One Way Burger
4 stk One Way Burger a 200g
2 pk Burger Protection fraKolonihagen
2 pk fatboy Bacon
2 pk Montery Jack Cheese
1 avocado
1 rødløk
1 kepaløk
2 gode tomater
1 pk frisk salat
Sylteagurker
Chipotle Hamburger Sauce fra Sticky Fingers

Grill burgeren på en ren grill, på høy temperatur. Når burgeren har fått seg en god stekeskorpe, snus den og stekes på den andre siden. Bruk gjerne en ­stekespade. Trekk gjerne burgeren litt til side på svakere varme, om den er tykk.

Ultra Colosseum
Food store with a focus on high quality products made easy, for barbecuing and the summer holidays.
Essendropsgate 9
Tel : 23 20 55 20

Ultra Colosseum1