LOADING

Type to search

Gründere har fått utstillingsvindu på Majorstuen

aktiviteter

Gründere har fått utstillingsvindu på Majorstuen

_K3A6949copy-nmimkB20cp

Har du utviklet et produkt og ønsker å vise det frem? Nå kan du søke om å låne vindusplass ved en av Norges største handlegater. DNB på Majorstuen skal hjelpe gründerne frem.

Har du utviklet et produkt og ønsker å vise det frem? Nå kan du søke om å låne vindusplass ved en av Norges største handlegater. DNB på Majorstuen skal hjelpe gründerne frem.

– Vi setter veldig stor pris på støtten vi har fått fra DNB. Nå får vi muligheten til å vise oss frem og fortelle om vårt produkt, sier Christian Frost Røine (26).

Sammen med tre jevnaldrende venner har han utviklet en trådløs dødmannsknapp (sikkerhetsinnretning) for båter. Når dødmannsknappen kommer ut av sin posisjon ved at båtføreren for eksempel faller i vannet, sørger den for at båten stopper automatisk.

– Dødmannsknappen er koblet til en snor som man har rundt livet. Dette reduserer bevegelsesfriheten til båtføreren. Dermed dropper veldig mange å bruke den. Vi har utviklet en trådløs løsning. Nå slipper man å ha snoren rundt livet, sier Fredrik Eriksen (26).

Vennegjengen har utviklet et armbånd som sender signaler til dødmannsknappen. Kommer armbåndet under vann, stopper båten.

_K3A6975copy-M8em_16Nad

Stor kamp om vindusplassen
Forbipasserende mellom Majorstuen og Bogstadveien kan i disse dager se den trådløse dødmannsknappen og få informasjon om selskapet Fell som vennene har startet. De har nemlig fått gratis utstillingsvindu hos DNB på Majorstuen for to måneder.

– Vi ønsker å hjelpe gründere og oppstartsbedrifter, og vise publikum hva gründerne har å tilby. På denne måten hjelper vi dem også med markedsføringen, sier Kristoffer Lossius Tessem som er banksjef for bedriftsmarked Oslo Vest.

Gründerne Christian Frost Røine (til venstre) og Fredrik Eriksen er takknemlige overfor Kristoffer Lossius Tessem fra DNB som har gitt dem vindusplass rett ved Bogstadveien.

Banken tok kontaktet med en god del av sine bedriftskunder på Oslos vestkant om dette tilbudet, og har hittil fått 70 henvendelser fra gründere som ønsker en plass på utstillingsvindu. De som kommer igjennom nåløyet, får to måneder for å vise seg frem.

Meningen er at ordningen blir permanent. Og Fell er først ute.

– Målet er at folk våger å satse på noe som er større enn dem selv – at de setter ideen ut i livet slik at de ikke bare skaper sin egen arbeidsplass, men også andres. Og akkurat dét er en ganske stor terskel. Derfor trenger vi en stor heiagjeng som gir økonomisk støtte og finansiering til gode prosjekter, sier Tessem.

Til USA
Gjengen bak Fell har hittil solgt nesten 200 dødmannsknapper i Norge, i all hovedsak til båtforhandlere. Ideen ble utviklet da Røine tok bachelor i finans på BI.

– Jeg er vokst opp med båt, og kom på denne ideen i kurset entreprenørskap. Til høsten skal vi lansere produktet i Sverige. Og så ser vi mot USA, sier Røine.

Vennegjengen vant NM for studentbedrifter i 2013, og har fått Lani invest med på laget. Og gutta har allerede begynt å tjene penger.

– I forhold til timer er dette en heltidsjobb, men ikke i forhold til lønna. Uansett tjener vi nok til å betale husleien, smiler Eriksen og Røine.

Tekst og foto: Wasim Riaz FOTO: Rolf Øhman

http://www.osloby.no/nyheter/Grndere-har-fatt-utstillingsvindu-pa-Majorstuen-8074636.html

_27R6855copy-A7NHWKEK7s