LOADING

Type to search

Tradisjons-bedrift med nye ideer

Mat og Drikke

Tradisjons-bedrift med nye ideer

Georg a nilsen01

Marius og Tor hilser oss velkommen til Georg A. Nilsen med en stor lidenskap og kunnskap for sjømat – og vilt.

Helt siden åpningen i 1901 har fire generasjoner av familien drevet vilt-, ­sjømat- og delikatessebutikken Georg A. Nilsen. De serverer lokale råvarer og sine beste tips til trofaste og lojale kunder. Nå har en tidligere kokk på Christian Radich inntatt kjøkkenet for å løfte opplevelsen til nye høyder.

Georg a nilsen04

Bak glassdørene i Bogstadveien 39 finner vi en ­bugnende butikk med lange tradisjoner. Salget åpnet for første gang i 1901, men siden den gang har butikken både flyttet og utvidet i flere ­omganger. I dag er den Oslos eldste vilt-, sjømat- og delikatessebutikk, og har mange trofaste kunder.
Foruten unggutten og butikksjefen Marius Bunæs, har Tom Nilsen og Tor Skancke vært fiskehandlene hele livet. I 1979 fikk Tom med seg kameraten Tor for å drive familiebedriften videre. De spiser sjømat hver eneste dag, så lidenskapen er helt klart til stede.

Georg a nilsen07

Dagsferske varer håndplukkes etter sesong og kvalitet, for å gi kundene den beste opplevelsen.

Håndplukkede råvarer
Tor forteller at de er påpasselige med å velge sesongbaserte varer og tilby et godt utvalg til kundene. Det håndplukkes økologisk fisk og skalldyr av naturens eget overskudd på ­bryggen hver eneste dag. Med lang erfaring gir de gode tips til hva kunden burde velge til middag, og de selger alltid dags­ferske varer. Ikke minst lever de for god service og m­edarbeidere som brenner for det de driver med.

Georg a nilsen02

I tillegg til et rikt utvalg ferskvarer innenfor sjømat og vilt, tilbyr Georg A. Nilsen er godt utvalg av tilbehør og friske frukt og grønnsaker. Vi vil gjerne at kunden skal finne alt de ­trenger her hos oss, forteller Tor.

God ferdigmat til folket
De har nylig ansatt tidligere kokk og stuert på Christian Radich, Erik Storm, for å videreutvikle ferdigmatkonseptet.
– Vi har lenge merket etterspørsel etter god og næringsrik ferdigmat, og hittil har vi satset mest på fiskegrateng, pateer, salater og supper, forteller Tor. Per dags dato selges både ferske og frosne suppevarianter med gode råvarer, helt uten  tilsetningsstoffer.
– I tiden framover vil du for eksempel finne lasagne og ­forskjellige fisketallerkener som kan deles. På denne måten kan kunden plukke med seg et godt og raskt alternativ til ­middag. Vi kommer til å fortsette å bruke råvarer av beste kvalitet, som vi mener er det eneste alternativet. Kyllingen vi bruker er også økologisk, sier han.
Fra hverdag til fest
– Vi merker godt hva kundene våre vil ha i løpet av en uke. Trenden vi ser er at det skal være enkelt i hverdagene, men at man drar på litt ekstra i helgene. Når helgen nærmer seg, ­kommer mange innom for å få tips til å gjøre måltidene mer spennende. Da koser vi oss med å hjelpe kunden med valg av råvarer og tilbehør. Likevel lærer vi også mye fra kunden hver eneste uke, som vi tar med oss videre. Det kan være serveringstips, tilberedelse og nye kombinasjoner. Tilbakemeldinger fra kunden er virkelig det viktigste vi har. Det er de som motiverer oss og gjør oss bedre, sier Tor.
– Kundene våre er i alle aldersgrupper, men vi merker et oppsving i aldersgruppen 25-35 år. Det er ekstra hyggelig å se at denne aldersgruppen er interessert i kvalitet og gode råvarer – og at de velger å legge turen til oss!

Georg a nilsen05

Mat i Bogstadveien
Det nærmer seg en travel tid for butikken, med blant annet julesesongen i vente.
– Det er en hyggelig tid for oss, da vi ­virkelig får brukt ­kunnskapen som vi har opparbeidet oss i ­årenes løp, forteller Marius og Tor samstemt. 10. oktober deltar Georg A. Nilsen også på arrangementet Mat i Bogstadveien, som er gatens nye opplevelse innenfor mat og ­servering. De forteller at de sammen med sine leverandører vil trekke ut på gaten og servere forbipasserende smaksprøver fra sortimentet.
– Her kan kunden se hva vi har å tilby, og forhåpentligvis vil de bli inspirert til å lage noe ekstra godt, avslutter Tor og Marius, før de fortsetter å betjene i den travle butikken.

Georg a nilsen10

Tekst & foto: Trine Midtun