LOADING

Type to search

Sov godt mellom byens stjerneattraksjoner

aktiviteter

Sov godt mellom byens stjerneattraksjoner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I over 100 år har den sentrale lokasjonen i Bogstadveien vært et populært oppholdssted for byens gjester.

Hotellet gjennomgikk en real renovering da Thon tok over på 1990-tallet, og har vært et objekt for stadige oppgraderinger siden. Du har muligens skimtet det særegne interiøret i lobbyen gjennom vinduet fra hotellets utside. En antikk sofa på elleve tiår pryder inngangspartiet, og er fra Thon sin egen samling. En fusjon av gammelt og nytt viser seg gjennom eldre utskjæringer og nyere fargevalg. I dag har sofaen betraktelig mer ­personlighet i sterk ­oransjefarge, og har fått nye, blomstrete stoffer fra ­selveste Jean Paul Gaultier. Bildene som pryder veggene gir også assosiasjoner til svunnen tid, der stilige medlemmer av Gyldenløve-familien lever videre. Hotellet bærer nemlig samme navn, et navn som tidligere ble benyttet om de uekte barna i den norske og danske kongefamilien. Interiøret i resepsjonen skaper dermed en historisk og morsom tvist. Er du blant de heldige som skal tilbringe tid oppover i etasjene, vil du oppleve et minimalistisk og stilrent, skandinavisk uttrykk i et delikat hotell som har fokusert på å skape lys med utradisjonelle ­løsninger.

P1010959

Til Majorstuen på grunn av beliggenheten
Tidligere antok man at byens turister ville bo så tett på Karl Johan som mulig.
– I dag er vi blitt flinkere til å formidle hva vi har å by på i området vårt, og mange tilreisende er oppdaterte på hva som finnes i de forskjellige ­bydelene, sier hotell­direktør Christina, med et lunt smil. De bevisste og observante gjestene verdsetter den lokale stemningen i Majorstuen-området. Her har de alt de trenger for et godt opphold i umiddelbar nærhet. Noen besøkende er ivrige etter å oppleve spesifikke restauranter, andre står klare med godt fottøy for å utforske byens terreng, og noen kommer for å fylle kofferten sin med forskjellige artikler fra vår allsidige handlegate.

P1010952

Både forretningsreisende og helgebesøkende er med på å fylle de 164 rommene, og 25 årsverk kvalitetssikrer opplevelsen. Du sover midt mellom byens stjerne-attraksjoner, og det kan tenkes at flere har brukt tiden før nattesøvnen tikker inn på å glede seg til morgendagens opplevelser. For etter en majestetisk frokost er det bare noen skritt mellom deg og byens høydepunkter.

Tekst & foto: Mari Therese Jørgensen