LOADING

Type to search

En følelse av eksklusivitet

aktiviteter

En følelse av eksklusivitet

PM5

Christian Falkenberg og Lars Jakob Aarak  ønsker velkommen til «visning»

I et sjarmerende lokale som en gang var slakteri og bakeri finner du ­PRIVATmegleren Park. Her sitter en gjeng entusiastiske og engasjerte eiendomsmeglere som gir boligkjøpere og boligselgere en unik følelse av eksklusivitet. Her er det ingen «samlebåndsmegling».

– Vi har vært i disse lokalene siden 2007 og er det meglerkontoret som har mest drop in-kunder. Sjel og ­historie sitter i disse veggene, og omgivelsene understreker det vi ønsker å formidle til kundene våre, nemlig det å yte personlig service og å ha en unik tilnærming til hvert objekt vi skal formidle, sier partner Christian Falkenberg.

Å kunne kalle et møterom for koselig er en sjeldenhet, men hos PRIVATmegleren Park er dette nettopp det rette ordet. I kjelleren har de et møterom fullt av sjarme og særegenhet som innbyr til hyggelig kjøp og salg, og jeg føler meg ­øyeblikkelig hjemme.

PRIVATmegleren er Nordeas eiendoms­meglerkjede, hvor partnerne selv eier butikkene.

Meglerkjeden har vokst i rekordfart fra to kontorer i 2004 til hele 65 i 2014. Bare i år har de hatt en vekst på over 20 prosent, noe som kan komme til å sjokkere konkurrentene, mener Falkenberg.

PM4

Det beste matfatet i Oslo

– Vi jobber ut ifra mottoet: Man blir aldri bedre enn det svakeste leddet. Vi har en vinnerkultur, samtidig som det eksisterer en sterk hjelpekultur, forteller Falkenberg. – Vi kan sammenligne oss med skilandslaget som inviterer utøvere fra konkurrerende land til å trene sammen for å bli bedre. Det er for meg å møte konkurranse på et sunt nivå, fortsetter han og lener seg fremover.

– Det er helt unikt for oss. Jeg kjenner ingen andre meglerkjeder som har det sånn. Her er det ikke noe krangling på julebordet, sier Falkenberg med et smil.

– Vi pleier å si at vi befinner oss i det beste matfatet i Oslo, fortsetter Falkenberg og slår ut med armene.

– Majorstua er helt klart den beste beliggenheten. Området har alt uten at det er for sært, enten den ene eller den andre veien. Det er normale mennesker i alle kategorier som bor her, sier han.

Nyskapning er viktig for PRIVATmegleren. Det de gjorde i fjor, er for dårlig for dem i år, og de etterstreber å konstant ligge i forkant. Ifølge de to meglerne foregår det for tiden et paradigmeskifte i meglerbransjen. Boligmarkedet tar aldri pause, folk er på Finn.no hele tiden, og du kan selge en leilighet på lille julaften for den saks skyld. Det betyr at PRIVATmegleren også må være tilgjengelig, ofte til alle døgnets tider.

– Meglere som tar sommerferie er som julenissen på juleferie, sier Lars Jakob Aarak, også partner i PRIVATmegleren Park. – Ja, det kunne ikke vært mer treffende for oss, skyter Falkenberg inn fra sidelinjen. – Jeg satt på stranda i Italia i sommer og solgte en eiendom til 25 millioner, sier han fornøyd.

PRIVATmegleren bruker ekstremt mye tid på å finne det unike i hver eiendom. I tillegg benytter de seg av et stort nettverk når de selger, ikke bare annonsering. Meglerne jobber generelt litt annerledes enn mange av konkurrentene. Hovedfokuset er hele tiden selve eiendommen. For meglerkjeden er det viktig at en eiendom oppleves som eksklusiv og unik enten det er en ettroms­leilighet eller en eiendom til 15 millioner.

PM1

Telefonen er alltid med partner Lars Jakob Aarak

Kjøp bolig sammen

– Dersom jeg skal komme med et tips til folk, så er det dette: Kjøp bolig! Det er den aller beste ­investering du gjør, enten du er ung eller gammel. Kom deg ut på markedet, og det er ikke noe jeg sier bare fordi jeg er megler, sier Falkenberg med glimt i øyet.

– Kjøp sammen med noen dersom ikke du har nok egenkapital selv. Vi ser en økende trend blant søsken og venner som kjøper leilighet sammen. Det gjør at spesielt unge mennesker kommer seg raskere ut på markedet, supplerer Aarak før han unnskylder seg med et raskt smil og tar imot et bud fra en ivrig boligkjøper på telefonen. Det hører med til historien at eiendommen ble solgt til en meget god pris.

Tekst & foto: Christina Undli

PM3