LOADING

Type to search

Det viktige lyset

Mote velvære

Det viktige lyset

Morten Qvale-2015.02.25-Synsam-Mansion-B&W-Dag4-Canon-0562

På Synsam Majorstuen er optiker og ­produktassistent Josefin Nordlund og butikksjef Kent Nordvang opptatt av at kundene skal få en helhetlig og god handleopplevelse. Med kyndige hender hjelper de deg med både ­synstest og å finne akkurat riktig brille for deg.

 

– Tiden vi er inne i påvirker synet vårt veldig, sier Kent Nordvang idet vi tar plass i Synsams trivelige lokaler. Det bugner av briller og solbriller for enhver smak.

Synsam1_2

– Ja, det gjør det, istemmer Josefin. – Når det blir mørkere merker man godt at synet blir dårligere, for lys er viktig for synet. Og spesielt fra 40-årsalderen skjer disse endingene fort, nesten fra en dag til en annen, sier hun.

Josefin forteller at når øyet blir eldre, slipper det inn mindre lys fordi man automatisk får mye mindre pupiller. Det gjør at netthinnen ikke oppfatter like mange detaljer som da man var yngre.

Synsam2

– Vi ser ikke farger på kvelden, bare kontraster, og dette merker man spesielt når høsten kommer. I sommerhalvåret er det knapt merkbart, for da vi er omgitt av dagslys store deler av døgnet. Her hos Synsam ser vi at flere oppsøker oss på høsten, mange oppdager plutselig at synet ikke er like bra når det blir mørkt tidligere på kvelden, sier hun og poengterer hvor viktig det er å sjekke synet jevnlig.

– Vi måler alltid øyets trykk og tar bilde av netthinnen. Disse bildene forteller hvordan det står til med øyets helse, ­forklarer Josefin.

Synsam3

Forseggjorte brilletrender

Kent tar seg av en kunde som bestiller synstest og Josefin benytter anledningen til å vise frem høstens brilletrender. Her er det mye å velge mellom. Det er briller i transparente og sarte pastellfarger, i metall, retrostil med runde briller og 70-tallsinspirasjon, i tillegg til de klassiske variantene.

– Her ser du kule detaljer på metallet, nesten som et smykke, sier Josefin og holder opp en forseggjort brille fra Ray Ban. – Vi merker at det er mer interesse for historien bak innfatningene, story telling er i ferd med å bli mer viktig innen optikerbransjen også, sier hun og tar frem en nydelig brille i dus farge fra Gucci. Prinsessen av Monaco ville ha et spesielt skjerf, som hun selv bestemte hvordan skulle se ut og biter fra nettopp dette skjerfet finnes i denne brillen. Skjerfet er skåret opp og lagt inne i innfatningen, og er blitt til en unik og ­nydelig brille. Det er en ganske morsomt å kunne fortelle at man har en brille laget av skjerfet til prinsessen av Monaco, sier Josefin og holder den opp mot lyset for å se detaljene bedre.

– Nå er det også trendy å være individuell og velge den ­innfatningen som passer stilen eller ansiktsformen din. Det er viktig at man kjenner seg fin og at den passer perfekt, ellers vil man jo ikke gå med det, fortsetter Josefin og viser frem en brille fra Bvlgari.

Synsam6

Solbriller til sport og fritid

Kent har i mellomtiden hentet frem sitt siste solbrillekjøp til sin private samling.

–Dette er den nyeste skibrillen fra Oakley som Northug bruker nå, forteller han. – Dette er en fantastisk bra sportsbrille med et glass som gjør at man ser kontrastene ekstremt godt, noe som er viktig for mange aktive nordmenn. Du kan også få disse med styrke, Oakley er en av de beste på akkurat dette, og det vil gjøre sportslige aktiviteter til en enda bedre opplevelse, sier Kent, tydelig fornøyd med sine nye «Northug-briller».

Tekst & foto: Christina Undli og Synsam

BOGSTADVEIEN 56    T 22 20 11 00

www.synsam.no  Morten Qvale-2015.02.25-Synsam-Mansion-B&W-Dag4-Hassy-_1106