LOADING

Type to search

Mer enn øyet kan se

interiør

Mer enn øyet kan se

unknown-1

Bak den lille butikken gjemmer det seg møbler som tilsvarer 10.000 kvadratmeter: «Vi kan grave i vårt mentale kartotek for å finne akkurat den stilen du ønsker, sier butikksjef Nicolay Sommerfelt på Aword Design Store i Vibes gate.

aword-8

Butikksjef Nicolay Sommerfelt er imøtekommende, sympatisk og behjelpelig med hva det skulle være.

En sidegate opp fra Bogstadveien og to gater opp fra tapasrestauranten Delikatessen, finner vi Aword Design Store i Vibes gate 20. Der møter vi butikksjef Nicolay Sommerfelt og butikkeier Andres Mørup-Andersen.
– Hjørnebutikken vår har blitt en del av det hyggelige nabolaget, sier Sommerfelt, og nevner at resten av gaten består av gallerier, antikkbutikker og arkitektkontorer.
Butikksjef Sommerfelt har jobbet 15 år i bransjen. Han brenner for å gi kundene sine en god opplevelse:
– Vi har personlig service og et stort utvalg av dansk og internasjonal design. Vi kan garantere produkter av høy kvalitet med en historie bak seg. Du kan finne merker du ikke finner andre plasser. Vi skifter utstillinger ofte, slik at kundene kan få ny inspirasjon til hvordan de kan innrede hjemmet sitt.
Og behøver du litt ekstra hjelp til et prosjekt, er ikke Aword vanskelige å be:
– Vi hjelper kunder med både små og store prosjekter, alt fra å finne en skrivebordslampe til å innrede et helt hus.
Uttrykket «historie i hvert møbel» er ingen overdrivelse.
Aword Design Store har mange kjente internasjonale merker, deriblant møbelmerket Vitra fra Sveits, lampeprodusenten Flos fra Italia, lampeprodusenten Louis Poulsen fra Danmark, møbelmerket HAY fra Danmark og String Furniture fra Sverige. I tillegg fører butikken det danske porselensmerket Lyngby Porcelæn.

aword-10

En 3-seters sofa fra HAY.

– Alle disse møbelmerkene, med unntak av HAY, stammer fra 1950-tallet. Mange av møblene ble tegnet av anerkjente designere og arkitekter, hvor fabrikker senere produserte møblene. Filosofien bak møblene er at de skal være tidløse og ha lang levetid. På den måten kan neste generasjon overta og sette pris på produktene, sier Sommerfelt.

aword-5

Aword har et godt utvalg av lamper. Her ser du en lampe fra det nederlanske merket MOOOI med led-lys..

Stort vareutvalg
Opprinnelig het butikken Paustian og var et dansk kjedemerke. Men for to år siden begynte omleggingen til det selvstendige interiørmerket Aword Design Store:
– Navnet Aword bygger på mine barns navn, som er August, William og Oscar, samt Royal Design. Vi har et samarbeid med Paustian, men står i dag på egne føtter. Vi kan bestille det vi ønsker av produkter selv og har tilgang til alle slags leverandører, sier Mørup-Andersen. Sommerfelt legger til:
– Vi har et stort utvalg. Butikken er på 185 kvadratmeter, men kunne vært 10.000 kvadratmeter i forhold til vareutvalget vårt. Selv om vi ikke har så mye plass, prøver vi å lagerføre mest mulig. Det er derfor ikke noe problem dersom noen vil ha noe på dagen.
Og har du lang vei til Oslo, kan du likevel handle hos Aword:
– Om en uke eller to vil vi ha nettbutikken www.aword.no i drift, med hovedsakelig det samme utvalget som i butikken, sier Sommerfelt.

unknown-4

Salongbordet heter Eames Coffe table.

Nytt i høst
Det går snart mot høst og mørketid. Aword vil i den anledning ha gode tilbud på lys:
– Louis Poulsen vil komme med nye lamper fra fem designere. Det vil bli nye, friske farger og ulike størrelser på gamle modeller fra en serie fra 1930-tallet. Det kommer blant annet tre nye lamper fra Louis Poulsen designet av Vilhelm Lauritzen i oktober. Velkommen inn! avslutter butikksjef Nicolay Sommerfelt og butikkeier Andres Mørup-Andersen.

unknown

Lampen heter VL38 Gulvlampe.

Tekst Sunniva Katrine Bornøy Foto Sunniva Katrine Bornøy og Produsentene

Vibes gate 20
23 19 78 00
www.aword.no