LOADING

Type to search

Klær for menn til alle anledninger

Mote

Klær for menn til alle anledninger

nordseth-3

Klesbutikken Nordseth ligger nede i Bogstadveien, bare to minutters gange fra t-banen. Her kan både yngre og eldre menn få hjelp til den perfekte dressen til julebordet, et stilrent plagg til gutteturen eller bare et komfortabelt antrekk til jobb.

nordseth-1

Fra venstre butikksjef Mons Petlund, selger Maren Ofstad Kulseng og eier Helge Nordseth. En gjeng med godt humør ønsker deg velkommen!

Nordseth er en familiebedrift med 44 års erfaring i bransjen. De er kjent for å ha et godt utvalg av konfeksjon; smoking, livkjoler, festantrekk til brudgom, frakker og kapper. De tilbyr skredderservice og tilpasset målsøm på dresser, dressjakker og bukser.
– Vi har både en butikk her i Bogstadveien, for menn, og så har vi en Vic/Nordseth-butikk på Storo-senteret for både damer og menn. Vi har dermed to konsepter; en kjedebutikk og en frittstående. Det var min far som startet klesbutikken, og så tok søsteren min og jeg over i 1988, sier eier Helge Nordseth. De siste tre årene har han fått god hjelp av Mons Petlund som nå er butikksjef. Butikken består også av to andre selgere, Maren Ofstad Kulseng og Arnfinn Røste.

nordseth-2

Det er lett å få oversikt over utvalget i butikken og det er mange utstillingsdukker som gir en pekepinn om hvordan man kan sette sammen antrekk.

Mange merker
– Vi selger gode klær til en hyggelig penge. Det er ikke altfor dyrt. Vi ligger midt på treet. Målgruppa vår er en mann fra rundt 30 år og oppover. Vi ønsker oss flere motebevisste kunder, for vi prøver å være litt fashion og litt klassisk, sier butikksjef Petlund.
Det bugner av ulike merker i den store herreklesbutikken:
– Vi er størst på GANT. Nå i høst har vi fått inn et nytt merke som heter We Norwegians. Og så har vi fått inn et dansk merke som heter Les Deux. Det er et klesmerke for en litt yngre målgruppe, litt mer street-fashion, sier Petlund.
– Vi er generelt store på konfeksjon og dresser. Der er vi stolte av å ha Carl Gross, som er et tysk merke. Det er stort i Tyskland, ikke så stort i Norge, men vi har dreisen på det. Og så er vi jo stolte av norske Frislid også. Det har kommet seg, og blitt mye bedre enn det var tidligere. De er også gode på å lage klær til den litt yngre målgruppa, sier han.
Butikkeier Helge Nordseth legger til:
– Vi har også Cavaliere til både de litt slankere mannfolkene og til de med litt mer kjøtt på kroppen. I tillegg til alt dette, så har vi dessuten Tommy Hilfiger, sier han.

«Fint å kunne promotere det norske»
De siste årene er det flere designere fra området Stryn og Voss på Vestlandet som har markert seg i motebransjen. Nordseth har gleden av å kunne tilby kundene sine klesmerket We Norwegians:
– We Norwegians fra Voss er et av de siste tilskuddene våre på merkevare-fronten. Nå i høst er merket blitt reklamert for i et anerkjent, internasjonalt motemagasin. Klærne består av ren merinoull og de har både dame- og herrekolleksjon, kjoler og undertøy. Det er et gjennomgående skandinavisk design over klærne, og det er fint å kunne promotere det norske, sier Nordseth.

 

nordplus

Nordplus-jakkene er en av høstens nyheter. De er termoregulert. Designet for det norske klimaet. Aldri for kald -aldri for varm.

Høsten og vinterens kolleksjon
Hva er trendene i høst og vinter?
– Vi fokuserer både på dunjakker og tekniske jakker. Frakker for eksempel. Det ser bra ut. Vi har også mye bukser i mange kroppsfasonger, både vide og stramme. Hvis en kunde ønsker noe vi ikke har inne, er vi flinke til å skaffe en annen størrelse, farge eller lignende hos leverandøren. Vi har også gode prisalternativer for de som ikke ønsker å bruke altfor mye penger på dress til julebordet for eksempel. I tillegg må det nevnes at vi faktisk også har mye hverdagsklær, sier Petlund. Nordseth legger til:
– Vi tar med glede imot menn som ikke har lyst til å bruke hele helga på jakt etter den perfekte dressen. Vi fikser! sier han entusiastisk.
Er det noen trender som skiller seg ut nå når det nærmer seg julebordsesong?
– Det går mye i blått, kanskje litt for mye. Vi har mange hyggelige høstfarger, som beige, mørkegrønt, koksgrå, vinrød, brun og kastanjebrun. Flanell er trendy. Det er ull, men med en annen behandling av ulla. Det ser kulere ut om høsten og vinteren, og så er det litt varmere enn vanlig ull, sier Petlund.

Tre forskjellige garderober for mannfolkene
De to hyggelige selgerne på Nordseth legger vekt på at menn ikke bare trenger å komme innom ved helt spesielle anledninger:
– Vi tar oss av tre forskjellige garderober for mannfolkene. Det er jobb, fritid og fest. Vi ønsker jo at mannen kler seg for alle de tre anledningene – og har et litt bevisst forhold til det, sier Petlund.
– Jeg synes menn bør eksperimentere litt mer. Vi kan hjelpe fra butikken vår, slik at han kan føle seg trygg på at det han går med funker. Det er gøy å våge noe nytt og freshe seg opp litt! Klær kommuniserer og symboliserer mer enn vi tror, avslutter Nordseth.

Tekst og Foto Sunniva Katrine Bornøy

Bogstadveien 37
Tlf: 22 56 62 09
www.nordseth.as