LOADING

Type to search

Smykker som setter Gullkant

Mote

Smykker som setter Gullkant

dscf2712

Små plate-armbånd i gult-, hvitt- og rosè-gull (kr 2200-2500), «Trimoro»-armbånd med diamanter, grønne og rosa turmaliner i 18 kt hvitt gull, tennisarmbånd med diamanter 7.00 ct, rekkeringer med diamanter i rosè- og hvitt gull kr. 7999.

Ekspertisen i Gullborgen har rundet 62 år. Det er 62 år med verdifull kompetanse på smykker i skjønne farger, liv og glans.

dscf2889

Mor og datter.

Innehaveren av forretningen, Christina Borgen Leonthin, er oppvokst i familiebedriften og hun yter service av kvalitet.
– Det ligger mye ære i å gi de handlende det beste av veiledning og tilstedeværelse, smiler Christina. Med seg på laget har hun Viktoria og Camilla. Begge bærer smykker som setter preg på håndledd, øreflipper og halsgrop. Både butikkens utvalg og særegenheten ellers, skiller seg ut i mengden av kjedebutikker. Bransjen krever et personlig engasjement, beretter de tre unge kvinnene denne onsdagsformiddagen.
– Instinktivt forstår vi hva kunden ønsker seg, og vi har fokus på det individuelle. Smykker er personlig, smykker setter preg og gir et uttrykk. Et antrekk kan styles både opp og ned med ulike smykker, det er kun fantasien som setter begrensningen, forteller Christina.
– Vi designer våre egne modeller i samarbeid med våre leverandører, men kundene tilbys også muligheten til å designe smykker selv, slik som gifteringer og forlovelsesringer. Kunden kan levere inn sitt eget gull for å få det smeltet om, noe som er svært populært, forteller Christina. Da får man et smykke man liker, samtidig som man bevarer affeksjonsverdien i gamle
minner.

gullborgen-modell-okb-09-201450173

Diamantsmykker fra Lenti Villasco, Rutina Diamantur i 18 kt hvitt gull.

Vakkert og holdbart

Gull er trenden. Både gult gull og roségull. Vi snakker karat. 585 og 750. Stempelet indikerer et innhold på minst 58,5 % rent gull i smykker med 14 kt og 75 % i 18 kt. I mange kulturer sies det at metallet har magiske krefter, og det ble fjerne brukt som et religiøst symbol. Men gullet har også blitt brukt som en verdimåler på status, men slik er det heldigvis ikke i dag.
– Et smykke trenger ikke være kostbart, bedyrer Christina.
– Norge er et tradisjonelt smykkeland, hvor man bryr seg mer om tradisjon enn trender. Vi selger fortsatt mangfoldige gullhjerter, gullarmbånd og gullkjeder, for det går aldri av moten. Hennes barndomsminner bringer minner om pirrende nysgjerrighet i mormor sine lagerskuffer, der gamle charms og klart gull skimtet mot henne. Videre forteller Christina med entusiasme om det å glede andre med et smykke som gir varig verdi og gode minner.
– En gentleman, som skal være en mann med takt og beleven oppførsel, viser mye ved å gi et lite smykke i gave. Enten det er til sin mor, en han har kjær eller i dåpsgave til en liten prins. I gamle dager var en gentleman ansett som en mann som var bedre stilt enn selveierbøndene, men i moderne tid brukes uttrykket om en fint tenkende og hensynsfull mann med høyt utviklet æresfølelse, og dette avhenger ikke av lommeboken. Selv om en fargerik bukett roser varmer, eller en funksjonell allværsjakke gleder, er like fullt et smykke en gave som varer. Det er noe kjærlig over det hele, uten at det betyr forlovelse eller forpliktelser, smiler Christina. Et smykke bidrar med det lille ekstra ved et antrekk, litt chic eleganse med andre ord.

dscf2916

Viktoria (f.v), Camilla og Christina på Gullborgen.

Diamanters fornemme vakkerhet

Den egenskapen som gjør diamanten så spesiell er dens enestående evne til å lede lyset. De fremstår like kostbare og enestående i dag, som den gang da bare konger hadde råd til å bære dem. Noen få diamanter har den krystallklare hvitheten som vi ser i istapper i sollys, men sannheten er at diamanter finnes i alle spekterets farger. Akkurat som når lysbrytningen krysser skjønnheten fra noen edelstener som frister med holdbarhet og sjeldenhet. Spillet fra rubiner, safirer og smaragder danser i takt i lyset mens jeg nyter alle de fine smykkene ved disken.
Hos Gullborgen finner du smykker med diamanter i alle farger; hvite, champagnefargede, svarte, blå, grønne, rød, oransje og grønne.
På ønskelisten krysser jeg av for en cocktailring, den store, dramatiske ringen som var vanlig på cocktailfester i forbudstiden i USA. Trenden fikk stor popularitet gjennom 1940- og 1950-tallet, og det har fortsatt helt frem til i dag. Den store stenen kan sette preg på et helt tilfeldig antrekk.
– Blå topas, ametyst og rosa kvarts er foretrukket i cocktailringer, da de er billigere enn diamanter og edelstener, avslutter Christina med et hjertelig smil.

Tekst og foto: Hanne-Karine Sperre

Bogstadveien 43A
22 16 60 90
www.gullborgen.no