LOADING

Type to search

Rå på trening

aktiviteter velvære

Rå på trening

dscf2852
Michael Parchment – personlig trener og instruktør, Vilde Lindqvist – servicemedarbeider, Birthe Lockert Leganger – nest­leder, Petr Hamernik – personlig trener og PT manager.

Majorstuen bader i høstgufs fra kjølig vind. Jeg har avtale med ELIXIA Colosseum. Pernilla Myrvoll møter meg, og med det samme kjennes det at været ikke spiller noen rolle. Hun er i pakt med senterets profil med hele seg. Lederens altomfattende energi kan gi liv til et ønske om å begynne å trene.

ss_satselixia_1_000081_v2_fixad

Pernilla er like strukturert og ansvarsfull som hun er leken, og hun lykkes som leder gjennom andre, forteller hun. Men seg i lederskapet har hun Petr Hamermik, og et håndtrykk kombinert med hans CV bekrefter en tilstedeværende personlighet og kunnskap om faget. Den tidligere bodybuilderen fra Tsjekkia fremstår som trygg og kompetent.
Dette senteret er mer enn en moderne gymsal som brer seg utover 5000 kvadratmeter. I denne kjelleren vil alle føle seg som vinnere, enten det er aktive 15-åringer eller spreke 93-åringer. Vi stopper opp for å snakke om alvoret rundt ungdom og kroppspress. De tar ansvar for de aktuelle temaene, og Petr viser til trenere med høy individuell kompetanse. De forteller om et stort ansvar som bedrift, og at ungdommene som ønsker å trene her blir profesjonelt håndtert, selvfølgelig etter signatur fra foresatte. Petr bedyrer verdien av konseptet Personlig Trener, PT på folkemunne. Ved siden av en varig relasjon, investerer man i egen helse.
– 40 % av de som trener på egen hånd vil før eller senere skade seg, og det er derfor vi er her, for å bidra med forebygging og trygg veiledning, forteller Petr.

dscf2752
Herman Herman­sen og Martin Thibin under tøffe sparringrepetisjoner regisert av Felipe.

Verdien av PT
Den tidligere volleyballproffen Bjørn Maaseide er en av treningsbransjens mektigste, og landssjef for SATS ELIXIA Norge. Bjørn har fylt disse skoene i 19 måneder, og en kort prat med den karismatiske lederen gir meg en orientering om hans tanker rundt produktet PT. Med et smil trekker Bjørn frem ELIXIA Colosseum som et spesielt senter, der det seks etasjer under bakken åpenbarer seg en godtebutikk med fasiliteter og upåklagelig service, noe både Bruce Springsteen og prins Albert av Monaco har bedyret er det råeste senteret de har besøk. Trening har alltid vært viktig for Bjørn, som selv startet med volleyball i 12-årsalderen. Det skulle det bli gode resultater av, så når vi snakker om effekten av trening vet han hva han snakker om.
– De ansatte er engasjerte og de drar i samme retning. Colosseum er senteret med størst volum av PT-virksomhet, understreker han. Generelt sett er det viktig å trene, men investerer man i en PT, er sjansen meget stor for at man endrer livsstil, sier eks-volleyballproffen.

indoorrunning_00123

Fullkontakt
Martin Thiblin står på startstreken, han puster med magen og har snakket seg selv opp med en indre dialog. Den grundige oppvarmingen har satt seg, og han er klar for fight.
Martin er den eneste utøveren i Norge som lever av judo, hvor målet er å kaste eller felle motstanderen, og å låse fast. Martin er en judoka, en judo-utøver. Hans daglige virke krever harde treningsøkter. Det bidrar hans PT Felipe Valle med. Brasilianeren har bachelor i fysisk aktivitet og helse, et fire år langt studie i Brasil. Når Felipe trener med Martin er det utdanningen, samt kunnskap fra judo han tar med seg, for brasilianeren er tidligere landslagsutøver.
Når Martin og Felipe trener sammen, er det funksjonelt og
direkte overførbart til fokus på situasjon og sporten i seg. Denne fredagen er det sparring med Hermansen, landslagsutøveren fra Stavanger, som i to uker hver måned oppholder seg i Oslo for å trene med Martin. Etternavnet på de to utøverne preger ryggen på drakten, sammen med en utpreget styrke. Ryggen er formet som en stor V. På lik linje med at Felipe brenner for hva som er mest mulig hensiktsmessig trening for sine kunder, er øktene med Martin personlige.
– Det er motiverende og gøy å jobbe med en utøver som
Martin, forteller Felipe. De kjører 20 sekunders intensiv fotteknikk med vekter rundt anklene. Noen sekunders pause og 5 runder til.
– Martin er utholdende, og dette er hans spesialitet, forteller Felipe. Martin samtykker og forteller videre at han er stolt av sine ferdigheter i judo. Han minnes godt at noen lo da han i ung alder fortalte at han ønsket å bli norgesmester i sporten. En sport han er svært stolt av. Unesco har kåret judo til den sporten som er best egnet for barn, bedyrer Felipe og Martin. Judo er ikke slag og spark, men grunnleggende utholdenhet og styrke, samt læren om samarbeid og ære.

Tekst Hanne-Karine Sperre Foto Hanne-Karine Sperre, ELIXIA COLOSSEUM

Middelthunsgate 19 – Colosseum
23 19 96 30
www.sats.no