LOADING

Type to search

Tradisjonsrik design

Mote

Tradisjonsrik design

David Andersen-Camilla Pihl_A0418-2

David-Andersen har i 141 år stått for eksklusive gaver og egen smykkedesign. I den velrennomerte gullsmedforretningen finner du både kjente merkevarer og suksessfulle smykkekolleksjoner utviklet i samarbeide med blant andre Jenny Skavlan og Camilla Pihl.

Ingenting blir overlatt til tilfeldighetene hos David-Andersen. Bak lukkede dører i Karl Johans gate foregår det en lang design- og testprosess før smykkene kommer i butikkene.
– Vi tegner det vi mener er perfekt, forteller designer Nina Kathrine Botnedal, og så er det flere skritt frem til det ferdige produktet med mange diskusjoner underveis. Det er de små detaljene som utgjør den store forskjellen, små «tweeks», som rett og slett gjør det lille ekstra.
David-Andersen har i løpet av årene opparbeidet seg et omfattende arkiv med klassiske smykker. Dagens designprosess starter ofte med et dykk ned i arkivet hvor det hentes frem gamle klassikere for inspirasjon og ideer.
– Det er så mange vakre smykker som er laget fra før av David-Andersen, som dette Stjernetegn-smykket, sier desig­ner­­kollega Stine Baust Røgeberg og viser frem symbolet hun har rundt halsen. – Den nylanserte smykkekolleksjonen er inspirert av den gamle klassikeren og redesignet av vårt design-team.

tyren_mint

Emalje – et nydelig stykke håndverk
– Stjernetegn er et personlig symbol som forteller om når på året du er født og noe om din personlighet. Stjernetegnene er utført i forgylt sølv med nydelig håndlaget emalje. De er gjort mer moderne og kommer i forskjellige blå-, grønn- og gråfarger som passer sammen, slik at man kan blande flere stjernetegn rundt halsen. Alle nyansene inneholder delikate blåtoner som et symbol på stjernehimmelen, forteller butikksjef i Bogstadveien, Marte Lin A. Andersen.
jomfruen_midnatssblå

– Emalje er i vår DNA, og noe David-Andersen har vært kjent for siden tidenes morgen. Å emaljere er en omstendelig prosess, så det er en liten historie med ekte håndverk bak hvert eneste smykke. I år har vår emaljerte barnekolleksjon også kommet med nye og friske farger, den perfekte fødselsgave eller dåpsgave til små jenter, sier Nina.
For David-Andersen er det ikke bare smykkene som står i fokus. Alt er nøye gjennomtenkt, fra selve produktet til ferdig innpakning. Sammen med hvert av smykkene i Stjernetegn-kolleksjonen følger det blant annet med en liten illustrasjon av symbolet, tegnet av Hege Egeland, noe som gir det hele en ekstra touch.
fiskene_sjøgrønn

– Vi ønsker at du skal kjenne igjen innpakningen til David-Andersen. Det er viktig for oss at du får en eksklusiv følelse når du mottar en gave fra gullsmedforretningen vår, fortsetter Stine engasjert.

 

David Andersen-Camilla Pihl_A0635

Nyheter fra Camilla Pihl
smile

I tillegg til Stjernetegn, er David-Andersens sølvkolleksjon og den nye kolleksjonen til Camilla Pihl årets store nyheter. Den klassiske og tidløse sølvkolleksjonen tilbyr de perfekte sølvsmykkene som alle bør ha i smykkeskrinet sitt – fra hjerteanheng til en klassisk armring i sølv.
ørepynt 5

Camilla Pihl by David-Andersen 2017 er en videreutvikling av hennes forrige kolleksjon, med blank topas og forgylt sølv. – Camilla er ekstra glad i at smykkene har små budskap som fungerer som remindere i hverdagen. I tillegg elsker hun øreringer, spesielt hoops, og ønsket en variant som var litt mer chunky enn den forrige utgaven, sier Stine og viser frem et par øreringer som passer perfekt til høstens myke ullgensere. – Alt i årets kolleksjon er tro mot Camillas personlige stil, det er smykker hun bruker selv og som kan mikses og matches om hverandre.
+©repynt 1

– For David-Andersen er det viktig å være en spydspiss, å være fremme, samtidig som vi tar vare på tradisjonen og historien. Og vi skal jo innrømme at vi kjenner oss litt ekstra stolte når vi selger våre egne smykker, avslutter Marte Lin med et smil.

ørepynt 3

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bogstadveien 23 | 22 59 50 00 | david-andersen.no

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tekst Christina Undli  FOTO David-Andersen og Christina Undli

Les hele høstmagasinet her: