LOADING

Type to search

Fargeglad høst

bogstadpuls Mote

Fargeglad høst

Jeanett

Nå er det tid for kordfløyel, broderier, leopard, blomster-print og de gode strikkegenserne. Det er høst og vi har vært ute og tatt tempen i vår favoritt-handlegate. Det er fremdeles varmt i været, og typisk ser man folk med både strikkegenser og bare ben.

Hedda

Hedda
Jakke Bikbok // Bukse Bikbok
// Sko Nike Air Force 1 // Nett M.A.M.B

Hedda er et blikkfang med kontraster, med de lyse rastaflettene og den sorte jakken. Hun går alltid i korte topper, bukser med sleng, og det må alltid være svart og hvitt. Hun har laget seg sin egen stil, og går i det hun selv syns er kult. Inspirasjonen får hun fra venner og Instagram, og hun ser opp til Lene Orvik.
Hedda tror vi kommer til å se fuskepelser, lange kåper, og sett med buksedrakter. Hennes «must have»-plagg denne høsten selvfølgelig slengbukser.

Julie og Jannicke4

Julie og Jannicke
Julie: Stella McCartney-genser // Celine-solbriller // Wolland-skjørt // sko fra
Master of Art.

Jannicke: Converse-sko // Missoni-skjørt
// Cathrine Hammel-genser // Celiné-veske
// Chanel-solbriller.

Mor Jannicke og datter Julie er to stilfulle jenter på tur i handlegaten denne lørdagen. Jentene syns det er veldig gøy med klær, og liker det aller best når det er god kvalitet.
«Det gir et personlig uttrykk», smiler de.
Til høsten ønsker datter Julie seg et stort, deilig skjerf som passer til det meste, og kåpen fra Vanessa Rudjord står øverst på ønskelisten til mamma Jannicke. Julie forteller også at hun tror motehøsten blir preget av farger, og spesielt rødt. Det er et veldig godt svar det, ler Jannicke.

Charlotte og Martine Louise1

Charlotte og Martine Louise
Martine Louise: Sko Reebok // Bukse Monkey
// Singlet Cubus // Skjerf Zara // Veske Mango
// Solbriller Forever 21

Charlotte: Adidas Sam Smith-sko // Jeans Gina Tricot // Genser Gina Tricot

Klassevenninnene Charlotte og Martine Louise liker godt å følge trendene, selv om de ikke rekker å følge med på alle. Jentene leser mye på Min Mote og Side 2 for å holde seg oppdatert, og har sett at highwaist-olabukser, rette ben, mønster, print på buksene og strikkede gensere er hot denne høsten. Charlotte har allerede en ønskeliste.
Jeg ønsker meg en skinnjakke i knallfarge, og så er jeg lei av lag på lag. Nå vil jeg ha en skikkelig god strikkegenser som går til det meste.

Paulina3

Paulina
Vans-sko // Skjørt Zara // Genser H&M
// Veske H&M // Gucci-briller
Paulinas «must have»-plagg denne høsten er den hvite slengbuksen fra Brandy Melville

Den er «must have»-plagg i livet mitt. Jeg likte den så godt at jeg bestilte flere av den senere, for jeg har funnet ut at når man har et favorittplagg, er det greit å kjøpe to.
Selv om hun ikke følger trendene så nøye, har motebilde sneket seg inn på henne, og den neste planen hennes for høsten er å skaffe seg en kordfløyelsbukse.
Det gleder jeg meg litt til å kjøpe innrømmer hun.
Og da vi spør henne hva hun tror vi kommer til å se mest av denne høsten, ler hun og svarer «kordfløyel».

Alexander og Marcus1

Alexander og Marcus
Alexander: Buksen Zara // Sko MK
// Jakken Zara // Skjorte Diesel
// Solbriller Marc Jacobs.

Marcus: Converse-sko // Diesel-bukse
// Skjorte fra Morris // Solbriller Carolina Lemke

Maskiningeniøren Alexander og markeds­fører Marcus er barndomsvenner fra Kragerø og liker godt å kle seg pent. Alexander liker best å gå i farger om dagen, og innrømmer at han følger litt med. «Jeg gleder meg til å bruke skinnjakker i høst, for det får jeg aldri brukt på jobb.»
At klærne skal ha god kvalitet er de begge enige om. Da det før var viktigere at merke skulle syntes, skal det nå helst være diskret, sitte godt og vare lenge.
Marcus syns at det beste høsten er at man kan kle seg i lag på lag. Han trekker frem at når det blir kaldere ute kan han style antrekket med et fargerikt skjerf, og heller ha en plain blazer med en vest under. Alexander gleder seg til å kunne bruke de tynne jakkene han har flere av, og som han kun får brukt i en kort periode mellom sommeren og høsten.

Wenche og Tone

Wenche og Tone
Wenche: Cambio-bukse // Sko fra Italia
// Cathrine Hammel-genser // Veske fra
Napoli // Armbånd fra Panemas.

Tone: Paljettgenser fra Cream
// Vesken er fra Italia, Torini

Wenche og Tone er to handleglade
damer som har tatt turen til Bogstadveien for å shoppe en av de første dagene i
september. Damene plukker opp inspirasjon fra blader og magasiner, og svarer at de håper på å se mer farger og buksedrakter nå til høsten. Og jammen har de ikke rett i det. Høsten bugner av sterke farger, og buksedrakter har ikke vært så in på mange år.

Hilde

Hilde
Jumpsuit fra New York
// H&M-sko // Prada-sekk

Jeg kler meg etter humør, og prøver noen dager å få meg selv i et bedre humør enn det jeg egentlig har, ler Hilde.
Hilde kler seg gjerne i noe som er litt utenom det vanlige. Mønster, farger og fasonger som ikke alle har. Hun er fortsatt på utkikk etter den perfekte skinnjakken, og har stor tro på at skinnjakker med farger er noe vi vil se mye av fremover. Hun holder en knapp på de litt mørke fargene, som for eksempel burgunder, og sier at hun syns det ser ut som folk er blitt litt mer «casual» på klesfronten.

Anniken_1

Anniken
Boots vintage // Topp H&M // Jakke Bikbok
// Bukse Bikbok // Veske Forever 21

Jeg skal starte på masterstudier, så jeg forsøker å skjerpe meg litt på klesfronten. Jeg har lyst til å kle meg mer ordentlig. Samtidig forsøker jeg å kjøpe brukt, og handle i second hand-butikker. Hun er veldig nøye på at hun ikke skal kjøpe dyreprodukter, og har kjøpt en brukt, varm vinterjakke som selvfølgelig ikke er ull.
«Jeg har også den siste tiden blitt mer bevisst over å kjøpe noe med kvalitet, fremfor kvantitet», forteller hun.

Jeanett2Moteekspertene
Moteekspertene våre fra Day Birger et Mikkelsen og Oscar Jacobsen i Hegdehaugsveien legger begeistret ut om sesongens mote, og bekrefter det flere av de vi møtte i Bogstadveien har fått med seg trendene.
Velur, kordfløyel og kåper i knalle farger er blant noe av det vi kommer til å se mye av i høst, forteller Jeanett Bakke, butikksjef
og eier av Day Birger et Mikkelsen i Hegdehaugsveien.

Detalj7

Print og mønster
Høsten vil være preget av print, rødt og oransje, hel-dresser med vide ben i ulike varianter, som glitter og andre kvaliteter. Det kule er at de kan kombineres, og brukes like lett til business og som casual. Jeanstrenden har også endret seg, og nå skal det være studs, striper på siden, print og stjerner.

Blazer og basic
Jeanett sitt favorittplagg er blazeren, som hun aldri får nok av. Hun holder en knapp på de fra Day, som hun syns har de fineste passformene.
Pinstripe, skimmer, knelange, jeg har tatt helt av på blazer-fronten. Jeg har gjerne noe basic under, som kasjmir eller en fin silkebluse.
«Gangsterdandy» er et begrep de bruker til å forklare trendbildet, som skal være «Brooklyn møter Italia», forteller butikksjefen.
Nå handler det om kasjmir, alpakka, ull, og det skal være ton i ton, inspirert fra filmen «Donnie Brasco». Lag på lag er like aktuelt som i fjor, fra det innerste til det ytterste laget skal alt gjerne ha samme grunnfarge; Rustbrunt, burgunder og rødt. Også i herre­avdelingen ser vi kordfløyel, som de unge også har omfavnet.
Det skal lekes med mønster og kvaliteter.

Emanuel1

70-talls-trend
Emanuel Kristing, butikksjef hos Oscar Jacobsen, forteller engasjert om 70-talls-trenden som er tilbake for fullt i herreavdelingen. Det skal være høyt i livet og vidt i beina. Striper og ruter har tatt helt over, og det skal være grønt, blått, mørkt grått og brunt.
Emanuel forteller om høstens «must have»-plagg; nemlig highwaist-bukse i kordfløyel. Wing it! Se stilfull ut. Det skal være gøy med klær og mote.
Vi gleder oss til en fargeglad høst, med nye kvaliteter som velur og kordfløyel. Mens været blir kjøligere og bladene skifter farger på trærne, ser vi frem til å pakke oss inn i gode skjerf og lange kåper. Vi føler oss godt forberedt på tiden som kommer, la oss slippe høsten inn i varmen og åpne armene for trenden som kommer.

Du kan lese høstmagasinet her: