LOADING

Type to search

Stor sparenyhet

aktiviteter bogstadpuls

Stor sparenyhet

Spare_1

Dersom du ennå ikke har hørt om aksjesparekonto, så kommer du garantert til å gjøre det utover høsten. Aksjesparekonto blir beskrevet som den største sparenyheten på mange år og er gode nyheter for deg som sparer i aksjer eller fond, sier banksjef ved DNBs kontor på Majorstuen, Ylva Molenaar.

DSC02804

Fram til nyttår kan pengene du har i enkeltaksjer og fond flyttes over til en aksjesparekonto uten at du må skatte av den oppsparte gevinsten.
– I en aksjesparekonto kan du samle alle aksjer, fond med minimum 80 prosent aksjer og egenkapitalbevis du har investert i på ett sted. Det er fint fordi det gir deg bedre oversikt.
– En annen fordel er at innenfor aksjesparekontoen kan du kjøpe og selge aksjer og aksjefond uten at det utløser skatt på gevinsten. Fram til nå har du måttet betale skatt når du selger fond og aksjer med gevinst, forklarer Molenaar.
I en aksjesparekonto kan du også ta ut det opprinnelig investerte beløpet uten at du må betale skatt. Det er først når du tar ut midler utover det som er investert at du må skatte.
– Hvis du sparer langsiktig i aksjer og fond, så anbefaler vi aksjesparekonto. Men det er viktig å huske på at aksje- og fondssparing ikke er risikofritt. I tillegg er det viktig å ha is i magen, sier Molenaar.
Nordmenn har virkelig fått øynene opp for aksje- og fondssparing, og det at over 200 000 DNB-kunder har tatt i bruk spare-appen Spare er et bevis på en stor interesse for sparing.
– Å flytte sparing over i en egen app har gjort tjenester som allerede ligger i nettbanken enklere og mer tilgjengelig. Med forenklede og mer rendyrkede tjenester oppleves det som mer tilgjengelig og enkelt, og vi ser at bruken øker, sier Molenaar.
Hun tror at aksjesparekonto kan inspirere flere til å spare mer.
– Aksjesparekontoen vår er lett tilgjengelig og inngår som en naturlig del av Spare-appen. Den inneholder til sammen nærmere 400 fond. For første gang tilbyr vi en helt åpen plattform – med eksterne og interne fond – i vår egen flate. Kundene kan dermed selv velge ut de fondene og aksjene de ønsker å ha i sin egen portefølje, sier Molenaar.

Sparemål

Kirkeveien 59 | 04800 | dnb.no

Tekst Cecilie Skjennald FOTO DNB

Les høstmagasinet her:

Previous Article