LOADING

Type to search

Kokkenes favorittsesong

Mat og Drikke

Kokkenes favorittsesong

campo_inaction_1

De varme sommerdagene er forbi, og vi går den vakre høsten i møte. Det er på tide å rydde av den lette sommermaten og dekke på til et varmt høstmåltid.

Høsten er tid for kos, lune kvelder med et glass rødt i hånden og stearinlys på bordet. Med høsten kommer også den gode maten, og kokkene har med god grunn høsten som sin favorittsesong. Det er nemlig høsten som byr på vilt og det bugner av frukt, bær og grønnsaker som kan brukes som tilbehør. Etter en lang sommer med mye lett og rask mat, byr høsten på mer kraftfulle retter med mer krydder og smak som varmer. I Bogstadveien finnes det mange restauranter som er verdt et besøk i løpet av denne høsten, enten du er ute etter en romantisk middag for to eller et måltid med gode venner.

cru_rett_1

I Industrigata ligger CRU VIN & KJØKKEN, en restaurant med to etasjer som serverer Modern British oppe og brasseriinsiprert i vinbaren nede. Modern British er smaker og retter inspirert fra restauranteieren James Maxwell-Stewart sin oppvekst i England, men i forandret og foredlet form. En rett vi anbefaler deg å teste ut denne høsten er deilig, pannestekt kantarell med syltet sopp og røkt smør! I vinbaren nede serveres god fransk brasseriinspirert mat og småretter perfekt for deling med mye god vin på glass. Her kan du komme innom for en matbit, en drink i baren eller et glass vin med venner.

campo_rett

Hvis du er i det italienske hjørnet, ligger CAMPO DE’ FIORI litt lenger ned i krysset mellom Josefines Gate og Hegdehaugsveien. En enestående, italiensk slow food-restaurant. Her serveres kjøtt og fisk av de mest smakfulle stykkene, utmerkede råvarer behandlet med tiden, og autentiske, betydelige italienske retter. Maten kommer med enestående italienske viner og personalet er vennlige og hjelpsomme; de kan virkelig jobben sin, og du føler deg velkommen som en gammel venn, selv om det er ditt første besøk! Denne høsten anbefaler vi Ris­otto alla Campo; risotto med steinsopp og trøffel, 36 måneder lagret revet parmesan, økologisk pepper, maldonsalt og økologisk, kaldpresset olivenolje fra Roma. Atmosfæren er festlig og gledelig, både for en herlig middag eller bare for å smake på gode viner. Campo De’ Fiori har også startet opp eget pizzeria hvor du enten kan nyte en deilig italiensk pizza lagd med ekte steinovnsbunn i restauranten eller ta med hjem.

Asian Box_Rett_1

Ønsker du litt mer eksotisk mat, kan du ta turen til ASIAN BOX i Sporveisgata med elegante lokaler og en avslappet stemning som passer for alle og enhver. Her får du ikke servert de alminnelige rettene fra Asia, men autentisk asiatisk mat inspirert fra matbodene i Hong Kong og rundt om i hele Asia, nemlig streetfood! Her er menyen fullspekket med asiatiske tapasretter for deling og deilige hovedretter. Denne høsten anbefaler vi deg å teste ut daikonroll med daikon kyllinglår, vårløk, gulrøtter, vene cress, granateple, avokado og bergamotesaus!

Publiko_BiffTarTar_1

I Vibesgate finner du PUBLIKO, en nabolagsrestaurant med en à la carte-meny som bugner av de beste råvarene som Norden har å by på. Hos Publiko vil du møte en uformell atmosfære som både er folkelig og førsteklasses med fantastisk service. Lokalet byr på et kult uttrykk med trebord under nakne lyspærer, hvor du hele tiden kan se mørningsskapet for kjøtt. Publiko serverer nordisk-fransk comfort food med forskjellige teknikker til en folkelig pirs. Denne høsten kan vi anbefale tørrmodnet bifftartar med pepperrot, estragon, kapers og fermentert sopp.

thebroker_drinker2_1

THE BROKER DRIKKERI OG SPISERI er stedet å gå for godt utvalg av øl og drikke. The Broker ligger midt i Bogstadveien og er gatens eldste og eneste bar, hvor de selv står for flere av drikkevarene som gin og akevitt. The Broker er både folkelig og lokalt, og blir omtalt som en kontinental bar med mat. Det er det perfekte stedet å gå innom for noen deilige drinker og et varmt måltid. Denne høsten kan du blant annet smake på Bareksten Botanical Wonder, en deilig tropisk drink med Barkestens egen gin og en blanding av syrlige og søte smaker fra ingefær, sitron og eple som bringer frem varmen i høstkulda.

La Såda_Pizza

Ønsker du en romantisk pizzakveld for to med forførende italiensk stemningen for en kveld, er LA SÅDA stedet for deg. I Schultzgate ligger det nemlig en liten, italiensk restaurant som oser av romantisk og beroligende stemning. Her serveres også enkle italienske retter som antipasto og pasta, hvor kjøkkensjef Carmelo fra Sicilia er midtpunktet. Det er hit du bør gå for god pizza, da det er mange å velge mellom; vi anbefaler Siciliana med fersk mozzarella, ricotta, fersk krydret pølse og spinat. Det er mye spennende som skjer fremover hos La Såda, så her er det bare å følge med på facebooksiden for ferske nyheter!
Det finnes også flere matbutikker med godt utvalg av råvarer, hvis du ønsker å prøve deg på en god høstrett hjemme! Ta turen innom MENY eller GEORG A. NILSEN i Bogstadveien, JACOBS på Majorstuen, FROMAGERIE for deilige oster i Valkyriegata eller OLIVENLUNDEN 1830 for gode oljer, kjeks og annet tilbehør til matlagingen i Uranienborgveien.

TEKST OG FOTO HEIDI NATHALIE HOVLAND

Cru Vin & Kjøkken
Industrigata 51
cru.no

CAMPO DE’ FIORI
Josefines Gate 23
pinerolocantina.no

Asian Box
Sporveisgata 35B
asianbox.no

The Broker
Bogstadveien 27
thebroker.no

Publiko
Vibes Gate 11
publiko.no

La Såda
Schultzgate 11
lasaada.no

Les mer i høstmagasinet her: