LOADING

Type to search

bogstadpuls Mote

Autentisk og håndplukket fra Italia

IMG_7969

Anne Birgitte Melander og datter Bianca Tatiana Melander arbeider godt sammen. Jakken Bianca viser frem er fra Dolce & Gabbana.

Med autentiske og håndplukkede varer fra Italia, gir Garbo deg følelse av å være i motebyens mekka. Her blir man tatt imot av kunnskapsrike ansatte med lidenskap for mote og design, med genuin interesse av å løfte opp og inspirere besøkende.

Som 22-åring lot Anne Birgitte Melander seg overtale til å ta over et ledig lokale i Bogstadveien. I dag er det 30 år siden åpningen av den fasjonable designerbutikken Garbo.
– At årene har gått så fort, forteller hvor mye jeg trives med å jobbe i denne bransjen, forteller Melander.

IMG_7929

Valentino jakke, bluse og jeans fra Dolce & Gabbana og Valentino veske.

Håndplukket fra Italia
Garbo inviterer deg inn i sine 170 kvadratmeter store lokaler, fylt med nøye gjennomtenkte og håndplukkede varer fra de største motehusene i Milano. Med kjente merker som Valentino, Dolce & Gabbana, Ermanno Scervino og Etro, finner man de mest delikate og tidsriktige plagg og accessories.
– I Norge er vi opptatt av at ting skal passe inn i garderoben. Klærne vi selger her på Garbo er både tidløse og konservative, men vi har også noe av det mest nyskapende, sier Anne Birgitte fornøyd.
Én gang i måneden besøker familien motehusene i Milano og plukker nye varer med hjertet. Siden kolleksjonene er så store, er det en hard og krevende prosess, men også veldig inspirerende.
– Det er omtrent som å se en forestilling i Operaen, der du først må se hele stykket før du bestemmer deg for om du liker det eller ikke. Dersom det faller i smak kan du se det om og om igjen i nye versjoner, hvor du alltid vil oppdage nye detaljer, tilføyer Bianca Tatiana Melander.

IMG_7972

Inspirerer
I en hektisk hverdag er det lett å glemme sin egen stil og ikke minst seg selv. Med riktig veiledning kan alle stråle og få frem sin feminine side.
– Noe av det beste med jobben er å løfte opp folk og få dem til å føle seg komfortable og flotte. Tar man for eksempel med seg noe man er glad i fra garderoben hjemmefra, er det også enklere å se hva som kan heve antrekket, forklarer Bianca.

IMG_7953

Skolerte ansatte
Datteren Bianca Melander har selv utdannelse innen motedesign fra Instituto Marangoni i Italia. Familiebutikken Garbo er opptatt av å hjelpe alle ansatte med utdannelse og videreutvikling, slik at de kan holde tritt med utviklingen innenfor motebransjen. I tillegg får de en nytt ny driv og kan lettere bidra kreativt i butikken.
– Det viktigste er å kunne se når noe er vakkert, selv når det er noe helt nytt, sier Anne Birgitte.
– Nå er vi to generasjoner som også er avhengige av flinke medarbeidere. Ting forandrer seg og jorden går rundt. I dag er Instagram i vinden, og i morgen kan det være noe helt nytt. Derfor er det viktig å være forberedt på å skulle omstille oss raskt. Det veldig nyttig for meg å få engasjerte ansatte, sier hun.

IMG_7982

Lykkefølelse
– Målet vårt er å se hver enkelt som kommer inn i butikken, veilede og hjelpe slik at de finner noe de føler seg vel i. Ofte har man en idé om hva man kan tenke seg på forhånd. Vi opplever ofte at kunder ender opp med noe helt annet, etter at man har prøvd seg gjennom flere alternativer. Ønsket er jo å finne det perfekte, smiler Anne Birgitte fornøyd.◻

IMG_7940

Rød Spike veske fra Valentino.

Bogstadveien 5A | 22 69 16 34 | garbo.no

Tekst og foto Marte Nordahl

IMG_7946

Pudder fargede vesker fra Valentino

Les mer i magasinet her: