LOADING

Type to search

bogstadpuls interiør

Din julegavebutikk siden 1739

Gavebilde

Endelig har Christiania Glasmagasin åpnet dørene til sin splitter nye Flagship Store i Hegdehaugsveien! Christiania Glasmagasin er stolt tilbyder av blant annet Porsgrunds Porselænsfabrik, Hadeland Glassverk og Norgesglasset, og har over 50 butikker over hele Norge. Kjeden er en tradisjonsrik del av norsk handelsnæring, og vi er stolte av å få dem til Norges største og beste handlegate.

Selv om mange kjenner Christiania Glasmagasin best for sitt store utvalg servise og glass, er det kjøkken som er kjedens hovedsatsning. Med kjente merkevarer som Le Creuset, Jamie Oliver, Bodum, KitchenAid, Rosendahl og Wilfa finner du her alt du skulle trenge til kjøkkenet.

 

Historie
Så tidlig som i 1739 ble forløperen til det som senere skulle bli kjent som Christiania Glasmagasin etablert og grunnlagt under navnet «Det Kongelige Norske Compagni». Selskapet ble tidlig overtatt av norske eiere som gjorde glass til sin spesialitet, og etablerte verk som Hurdal, Biri og Hadeland Glassverk.
I 1850 så detaljutsalget dagens lys i en krambod på Jernbanetorget, som raskt ble flyttet til det velkjente «Glasmagasin»-bygget på Stortorvet. Her holdt Christiania Glasmagasin til frem til 2015, da de flyttet inn i nye lokaler i Lille Grensen 5. Nå har kjeden altså etablert sin andre flaggskip-butikk i Oslo, på hjørnet av Hegdehaugsveien og Josefines gate.

_10329

Bogstadstråmønster sammen med årets juleplatte og Skaugum bestikksett.

Julens beste gavetips
Ingenting er så spennende og morsomt på samme tid som det å se en du er glad i pakke opp en gave du vet faller i smak. Hos Christiania Glasmagasin finner du gaver i alle prisklasser, med den samme flotte innpakningen.

Til henne
Har du en søster, mor, kjæreste eller venninne det er litt ekstra vanskelig å kjøpe gave til? Fortvil ikke! Noe nytt og fint til hus og hjem er alltid en god idé. Det kan være lurt å undersøke litt i forkant hva slags stil personen har hjemme, og spør gjerne om det er noen glass eller serviser hun samler på.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Whisky sett fra Hadeland Glassverk.

Til ham
Det er ofte helt andre grunner til at det er mer utfordrende å kjøpe gave til menn enn kvinner. Mange er nemlig ikke klar over hva de ønsker seg, noe som gjør prøvelsen ekstra stor. Tenk gjennom hva han liker å gjøre – er han glad i mat og matlaging kan det være en god idé med noe til kjøkkenet, for eksempel en ordentlig kokkekniv, en vinåpner eller et pent whiskysett.
CG-gavetips-h34-5

Le Creuset støpejernsgryte.

Til kjøkkensjefen
Er far eller mor ordentlig sjef når det kommer til kjøkken og matlaging? Kanskje har du en tante eller onkel som stadig inviterer til imponerende serveringer? Kjøkkensjefen vet ofte hva han eller hun trenger, så spør gjerne på forhånd slik at du med sikkerhet treffer blink. Dette kan være alt fra kjøkkenkniver, gryter og grytekluter til knivsliper og kjøkkenmaskin.

finn-Champ5

Finn champagneglass.

Til livsnyteren
Har du en venn som synes livet er for kort til å drikke dårlig kaffe? Eller en som bare elsker å nyte en god kopp te mens favorittserien ruller over skjermen? Det er viktig å unne seg det lille ekstra som gir glede i hverdagen. Hvorfor ikke overraske livsnyteren med en god presskanne, et stort tekrus eller en ny champagnebolle til nyttårsfesten?

Til barna
Det er ofte ikke mangel på ønsker hos de yngste, og det kan gjøre det ekstra utfordrende å skille ut de beste gavene. Siden det fort blir mange pakker under treet, er det fint å kunne gi barna noe de kan sette pris på i mange år fremover. Et barneservise eller bestikksett er gaver som varer livet ut – og kanskje også kan videreføres til neste generasjon når den tid kommer.

Til vertskapet
Det er ofte mye som skal ordnes og stelles i stand før julens middagsselskaper, og det er alltid hyggelig å gi vertskapet en liten ekstra gave som takk for innbydelsen. Gaven trenger ikke være så stor, her er det tanken som teller! Prøv deg på hjemmelagde karameller eller fyll et glass med deilig julebakst for en mer personlig vertsgave.

Velkommen til julehandel i Hegdehaugsveien 34
Siden 1739 har Christiania Glasmagasin vært en del av norske juletradisjoner, og tar du turen innom Hegdehaugsveien 34 får du god hjelp og veiledning av butikksjef Hans Henrik og resten av teamet i jakten på den perfekte julegaven, enten det er håndmalt servise, vakre krystallglass eller noe helt spesielt til kjøkkensjefen. Velkommen!◻

Tekst Svanhild Haanes Foto Christiania Glasmagasin

Hegdehaugsveien 34 | 410 05 000 | cg.no

CG_H34-2

Les mer i magasinet her: