LOADING

Type to search

bogstadpuls Mat og Drikke

Ekte matglede hos Jacob’s

Fransk salat m r├©kt and_DoneT

Lag en deilig salat av rester fra andemiddagen. Røkt andebryst passer også perfekt til et tapasbord eller fredagskvelden.

De beste ferskvarene, god service og et rikelig utvalg av spennende kvalitets­produkter. Det er dette som møter kundene når de legger handleturen
til Jacob’s på Majorstuen.

Når alt det beste er samlet på et sted, er det verdt å ta turen innom Jacob’s, enten du ønsker deg en spennende smaksopplevelse, inspirasjon eller noen gode middagstips.
– Vi har mange dyktige ansatte med solid fagkunnskap som ser fram til å veilede og hjelpe nysgjerrige kunder, forteller Petter Harfallet, som er ferskvaremedarbeider på Jacob’s.

Ferskvaremedarbeider Petter Harfallet, gleder seg hver dag over å kunne veilede og inspirere kunder med Jacob`s sine autentiske ferskvarer (Konflikt for Unicode-koding)

Ferskvare­medarbeider Petter Harfallet viser frem fersk ribbe fra Jæren Smak.

Lokale råvarer
Reisen startet så tidlig som 4. mars 1933 for konditor Kolbjørn Jacobsen. Med en startkapital på 300 kroner tok han som 19-åring over driften av kolonialen etter sin far. Med et øye for gode og lokale bakervarer, samt lokale fersk- og kolonialvarer hentet fra fiskere og lokale bønder, økte omsetningen for hvert år gjennom hans lange karriere som kjøpmann.
– I dag jobber vi for å ha det beste utvalget, den beste kvaliteten og den beste servicen. Dette er noe vi aldri vil slippe. Varene skal ha topp kvalitet, og vi er på konstant jakt etter nye leverandører som kan tilby det lille ekstra, forteller Harfallet.

AndebrystDONE

Andebryst med sprøtt skinn er lett å tilberede og anrette. Legg skiver av andebrystet på en hjemmelaget potetmos og server

Mange fristelser
Stikker du hodet innom Jacob’s, er det lett å la seg friste av et stort og spennende utvalg av de nyeste trendene. Her er det garantert noe for enhver smak.
Med lukten av nystekte, dagsferske og økologiske surdeigsbrød fra Handwerk, samt et bredt osteutvalg med ostemodneri, er det lett å la seg friste. Delikatessen og varmeskapet tilbyr dertil et stort utvalg av hjemmelagede salater, gryter og egne desserter.
– Fiskeavdelingen byr alltid på godt utvalg og kvalitet hele uken. For å ikke snakke om kjøttavdelingen, med tradisjonsmodnet kjøtt. Min favoritt er tørrhengt côte de boeuf som er verdt å få en smaksprøve på, forteller Harfallet.
Den sesongbaserte frukt- og grøntavdelingen er dessuten blitt Norgesmester i frukt og grønt fem ganger de siste ti årene.

Confit de Canard_DoneT3

Prøv confidert andelår der du dekker andelårene i salt i minst 12 timer. Tørk så av saltet og kok dem i andefett til kjøttet løsner fra benet. Saftige lår en en smaksopplevelse du sent vil glemme. Jacob’s har også lår som er ferdig confiterte i butikken.

Spennende import
På Jacob’s finner du også de mest autentiske og beste råvarene som blir kjøpt fra leverandører i hele verden.
– Kolonialavdelingen har i tillegg til et godt standardsortiment, et stort utvalg av blant annet engelske importvarer som du ikke finner mange andre steder. Bruker du tid i hyllene her, vil du oppdage mange nye skatter, forteller Harfallet med et smil.

– Julen handler om tradisjoner, og vi tilbyr alltid de originale varene. Vi forsøker å tilfredsstille alles ønsker, samtidig som vi introduserer nye varer, informerer Harfallet.
I år får man kjøpt både tørrhengt ribbe, pinnekjøtt av kje og pinnekjøtt fra Idsøe på Ask Gård, som smaker helt fantastisk.
– Vi har også flere nye oster og skinker, og vi viderefører vår hjemmelagde pepperkakedeig. I fiskeavdelingen får vi inn spennende nyheter på Caviar-siden, legger Harfallet til.
Tar man turen innom Jacob’s er sjansene store for at man lar seg inspirere av trivelige og kunnskapsrike ansatte, som gir deg de rådene du trenger.
Velkommen til en hyggelig julehandel som sikrer god mat til alle julemåltidene.◻

Helstekt and_DoneW

Inviter familie og venner på en annerledes jule­middag i romjulen. Helstekt and fra Holte Gård vil overraske gjestene.

Essendrops gate 9 | 23 20 55 20 | Jacobs.no

Tekst Marte Nordahl Foto Marte Nordahl og JACOB’S

Les mer i magasinet her: