LOADING

Type to search

aktiviteter bogstadpuls

Inspirasjon og leseglede

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ansatte hos Tanum gir deg god hjelp og personlige bokanbefalinger.

Tanum ble grunnlagt i 1832 av Johan Dahl i J. W. Cappelens navn, og var hovedstadens aller første bokhandel. I 2003 åpnet Tanum en filial i Bogstadveien 30 etter flere års drift i Bogstadveien 43. Den velkjente bokhandelen er svært glad for å ha vært en del av Oslos fineste handlegate gjennom så mange år.

Erika Flatland

– Vi har akkurat byttet lokale og åpnet en ny og fin butikk i Bogstadveien, forteller butikkleder Ingvild Tandberg Holtet og viser rundt i den svært hyggelige bokhandelen. – Det nye lokalet ligger praktisk nok rett over gaten for den gamle butikken. Både vi og kundene våre setter pris på at vi ikke har flyttet så langt. Det gjør at du finner oss lett dersom du ikke vet at vi har flyttet, noe kanskje ikke alle har fått med seg.
– Vi kunne ikke vært mer fornøyde og gleder oss til å ta imot kundene våre her. Vi har fått en mye bedre romløsning, samtidig som alt er helt nytt og fresht. Det var viktig for oss å fortsette å være i Bogstadveien. Det unike med denne gaten er at det føles som å være en lokalbutikk, rett og slett som den gammeldagse butikken på hjørnet. Vi har mange stamkunder som kjenner oss som jobber her og som liker å komme innom både for å handle og for å slå av en hyggelig prat, forteller hun videre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sofaloungen innbyr til et rolig minutt og litt bokhygge.

Egen sofalounge
– Vi er spesielt stolte av sofaloungen vår. Det hadde vi ikke plass til tidligere, så det sto høyt på ønskelisten vår da vi flyttet. Loungen skaper en helt egen atmosfære sammen med alle bøkene og bokhyllene våre, og skal rett og slett innby til avslapning og bokhygge, sier Ingvild og setter seg i den komfortable sofaen.
– Vi har alltid litt snacks stående på bordet, sammen med aviser og bøker til inspirasjon. Vi håper at dette området vil bli mye brukt fremover, og at kundene våre tar seg tid til en pust i bakken med en bok i fanget. Under julehandelen kan det være ekstra godt å ta turen innom for å få hjelp med julegavene og slappe av noen minutter med en spennende bok og kanskje noen pepperkaker, fortsetter hun med smil.

Frode Tiller

Personlige bokanbefalinger
– Tanum Bogstadveien har alltid hatt fokus på å være bok­tunge. Hovedfokuset på bøkene forsterkes ytterligere av hvordan den nye butikken er innredet. Vi er også stolte av å ha mange flotte tilleggsprodukter til barn og voksne som man ikke finner overalt i byen, sier hun.
– Det første som møter deg når du kommer inn i butikken er et stort utvalg av skjønnlitterære bøker. Her er det et svært godt breddeutvalg og ikke bare bestselgerne. I tillegg har vi et ekstra stort utvalg av engelsk litteratur, for det er viktig for oss med både kvalitet og et godt utvalg av alle typer bøker. Ansatte her kommer gjerne med egne anbefalinger, og vi er svært opptatt av å formidle gode bøker som gir leseglede. Noen av de faste kundene våre kommer ofte innom for å få boktips, og de spør gjerne den samme personen fordi de har erfart at de liker samme type bøker. Det er gøy, og selvfølgelig en stor anerkjennelse for oss som jobber her, sier Ingvild.
– Nå er vi klare for å starte julehandelen i ny, lys og oversiktlig butikk, og vi gleder oss til å hjelpe deg med julegavene. Tanum Bogstadveien har selvfølgelig anbefalinger å komme med, både når det gjelder bestselgerne og de mindre kjente bokskattene, avslutter Ingvild.◻

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Tanum Bogstadveien i nye, lyse og fine butikklokaler.

Bogstadveien 27 | 23 33 38 50 | tanum.no

Tekst Christina Undli Foto Tanum og Christina Undli

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les mer i magasinet her: