LOADING

Type to search

bogstadpuls Mat og Drikke

En smak av Roma

Processed with VSCO with a6 preset

I Hegdehaugsveien ligger Olivia, bydelens italienske oase med oliventrær, levende lys, kurvmøbler og en flott uteservering som leder tankene til en italiensk olivenlund med avslappende atmosfære.

_P0A1507

Olivia byr på de beste smakene fra Italia med fokus på autentiske italienske råvarer. Tar du en titt på den innholdsrike menyen – fristende retter som pizza, pasta og antipasti – forstår du raskt hvorfor Olivia Hegdehaugsveien er så populært som det er. De unike restaurantene i Olivia-kjeden henter inspirasjon fra Olivias favorittbyer i Italia, og i Hegdehaugsveien ser de til det romerske kjøkkenet. Kjøkkensjef Andrei Krivsikov har selv vært i byen hentet oppskrifter til Menú Roma, med typiske smaker fra området som kan kjøpes som enkeltretter eller til en samlet menypris.

IMG_7647

Menyen følger den tradisjonelle gangen i et italiensk måltid, med antipasto, primo piatto og så secondo piatto, som er hovedretten, før dessert. Primo piatto, forrett nummer to, er en av Romas mest tradisjonelle pastaretter, Cacio e Pepe, som består av kremet bucatinipasta, pecorinoost og kvernet pepper. Oppskriften til denne retten ble perfeksjonert for mange år siden, da de gamle romerske gjeterne alltid hadde tilgang til pecorino fra sauene sine, samtidig som pepper og tørket pasta var billig og enkelt å få tak i. Sammen med litt smør til smøring av stekejern, hadde de alt de trengte for å produsere et komplett og velsmakende måltid.

IMG_3744 (1)

Vinkelnere har satt sammen utvalgte viner til rettene i Menù Roma, og de tre vinkelnerne i Hegdehaugsveien sørger for at det alltid er spennende viner på kartet med et stort utvalg av vin på glass. De hjelper deg mer enn gjerne med anbefalinger.
I februar åpnet Olivia Hegdehaugsveien også for Sunday brunch, eller pranzo di domenica som de sier på italiensk. Søndagsbrunsjen inneholder to nye pizzaer som kun lages på søndager til en rimeligere penge enn resten av pizzamenyen. Du kan velge mellom pizza capricciosa e uova med stekt egg på toppen, eller pizza alla gricia som følger romerske tradisjoner med kremet pecorinosaus og italiensk bacon. Med egg og bacon er disse de ultimate søndagspizzaene. Som en hyggelig avslutning på helgen kan du også få bobler til en god pris.

_P0A1481

Det er enkelt å komme til Olivia Hegdehaugsveien, både fra Majorstuen og sentrum. Det er et kjært møtested for vennegjenger, barnefamilier og forretningsforbindelser hvor man kan nyte et skikkelig italiensk måltid i flotte omgivelser, enten man sitter ute eller inne. Hagen og uteserveringen er en olivenlund med oliventrær og planter, en lun utepeis, koselig utebelysning og en stor platting med markiser, parasoller og varmelamper. Her er det perfekt å tilbringe lyse kvelder, uansett vær. I vinter har det også kommet en vinterhage med varmende peis som gir deg følelsen av å sitte ute, selv på de kaldeste dagene.◻

Hegdehaugsveien 34 | 23 11 54 70 | oliviarestauranter.no

Tekst Heidi Nathalie Hovland Foto Olivia OG Heidi Nathalie Hovland

_P0A1498

_MG_2641