LOADING

Type to search

aktiviteter SisteNytt top-stories Toppnyhet

Neste markedsdag er lørdag 4. mai 2019!

bv_300dpi_002

Markedsdag og folkefest

Lørdag 4. mai og lørdag 14. september er det duket for vårens og høstens store markedsdag når 250 utstillere inntar Bogstadveien og Hegdehaugsveien. Det lokkes med svært gode tilbud, eksotisk mat og spennende opplevelser når mange tusen besøkende tar turen innom.

Det blir arrangert markedsdager to ganger i året; én gang på våren og én på høsten. Da fylles gatene med tilreisende fra hele landet som vil finne kvalitetsvarer til svært gode priser. Boder strekker seg over 1,6 kilometer, fra Kirkeveien til Parkveien, og gjør dette til de største markedsdagene i Oslo.
Andreas Melander er daglig leder av Majorstuen og Bogstadveien Næringsforening og husker godt den første gangen markedsdagene ble arrangert;
– Det var i 1987 og min kone hadde nettopp åpnet butikk i gaten. Hun ekspederte inne i butikken, mens jeg sto ute på gaten og tok imot kunder. Vår lille datter krabbet rundt og fulgte spent med, smiler han.

IMG_5714 copy

Forandring
– Det begynte med at vi ville sette bord utenfor og selge ut varer som var på lager for en rimelig pris. Butikker som lå i sidegater fikk også markedsført seg og det gav oss anledning til å bli kjent med kundene våre og arrangere litt show i tillegg. I begynnelsen hadde vi store moteshow i gaten, med modeller som viste siste mote og mange andre morsomme arrangement. Dette er vanskelig i dag fordi det nesten er for mange folk i gatene til å gjøre det, men vi har likevel mye spennende som skjer, sier han.

markedsdag bogstadveien 05 copy

Hva skjer?
– Det blir også andre aktiviteter og underholdning. Baker Hansens kneip-orkester skal spille og jeg kan avsløre at man på markedsdagen allerede kan sikre seg billetter til årets Norwegian Wood, som også har stand. Blod-bussen kommer også i år, og der har folk mulighet for å gi blod på stedet og melde seg på for videre blod-donasjoner senere. Det er et fint tiltak.
Mens det før var mest pølse med brød, har også restaurantene boder i gaten, og sammen med foodtrucks gjør de utvalget mye mer spennende
– Det er definitivt den nye trenden og det er til stor begeistring for de besøkende. Nå er det slik at du kan ta pause i shoppingen og spise forskjellig mat fra alle verdenshjørner og kanskje prøve noe du ikke har prøvd før, forteller Melander.

markedsdag bogstadveien 32 copy

Multibrand-gate
Majorstuen har utviklet seg mye de siste 30 årene og mange nye og spennende butikker har kommet til. Det har alltid vært et område med nisjebutikker og mangfold, og Melander ønsker nye medlemmer velkommen.
– Vi har jo mulighet til å utvide markedsdagene slik at flere får stilt ut og markedsført seg. Vi ønsker å ta i bruk Valkyrie plass mer fremover. Det er en bra konsertarena med en fantastisk beliggenhet. Vi vil fortsette å legge granitt og varme i gatene opp mot Majorstukrysset. Det skjer mye spennende fremover på Majorstuen, forteller Melander entusiastisk.◻

Markedsdagene i Bogstadveien og Hegdehaugsveien

▶ Norges største og lengste markedsdag
▶ En lørdag hver vår og høst siden 1987
▶ Arrangert av: Majorstuen & Bogstadveien Næringsforening
▶ Markedsdager 2018:
Lørdag 21. april og lørdag 8. september

Tekst Nicholas Welveré Foto Nicholas Welveré og Bogstadveien Magasinet

IMGP4445 copy

Previous Article
Next Article