LOADING

Type to search

bogstadpuls Mote

Fra striper til en mønsterrik verden

I 1976 lanserte Katarina af Klintberg og Gunilla Axén Polarn O. Pyret.
I den første kolleksjonen fantes det t-skjorter, collegegensere, bukser og jakker i cordfløyel, og den superpopulære stillongsen.

Fargene var rødt, blått, grønt og brunt, passet like bra på gutter som på jenter, og var lett gjenkjennelig med noen helt spesielle striper – Helt i tidens ånd. Oppskriften var enkel. Klær som holder i generasjoner, laget av naturlige materialer og med en behagelig passform. Som var lett å vaske, ta vare på, og kunne kombineres med alt. Dessuten skulle klærne være funksjonelle, tåle lek, holde vær og vind ute og barna varme og tørre.
Polarn O. Pyret var tidlig ute med å hente inspirasjon fra sport- og friluftstøy for voksne da de begynte å designe yttertøy, men la til det faktumet at deres klær også skulle tåle å klatre i trær, krabbe på asfalt og rulle rundt i.
Med høst- og skolestartskolleksjonen 2017 lanserte de Et nytt kapittel, den første kolleksjonen som representerte det nye, oppdaterte Polarn O. Pyret. Kvalitet og funksjon stod som alltid i fokus, men nå i kombinasjon med flere moteelementer. Med helt nye modeller, andre fargevalg og flere smarte funksjoner var det en annerledes kolleksjon sammenlignet med det Polarn O. Pyret tidligere hadde lansert. Denne våren forsetter de med en eventyrlig og mønsterrik verden barna kan leke i og elske lenge. Full av eksotiske dyr og uventede detaljer.

 

«Jorden går i arv, og det skal klærne våre også gjøre»
Lang erfaring sier at alle valg, alt fra passform og materiale ned til hver minste søm, må testes flere ganger. Alle klær skal få høyeste karakter i testsystemet, hvor man sjekker plaggenes funksjonalitet og fremfor alt sikkerhet. Polarn O. Pyret er opptatte av «Design som holder». Dette betyr at alle må ta hånd om planeten som barna skal vokse opp på. Polarn O. Pyret tilbyr derfor et bredt utvalg av økologisk bomull, resirkulerte materialer og fortsetter stadig å utvikle flere bærekraftige produkter. Hele nyfødtkolleksjonen deres er for eksempel laget av økologisk bomull og de benytter seg kun av mulesing-fri ull. Andre aspekter av miljø- og arbeidervern er også viktige for Polarn. Siden 2015 har Polarn O. Pyret kun brukt PFC-frie impregneringer. Alle vannavvisende plagg fra Polarn O. Pyret, det vil si de fleste av ytterplaggene, er helt uten impregnering som inneholder perfluorerende stoffer, også kalt PFC-er. De har valgt å fase disse stoffene helt ut, siden de har en negativ effekt både på miljøet og helsen hos mennesker og dyr. Men, det viktigste i arbeidet til Polarn O. Pyret for bærekraft er at klærne er laget for å bli arvet av flere barn. Målet deres er at hvert plagg skal brukes av minst tre barn. Da behøver ikke forbrukerne å kjøpe mer klær enn det som er nødvendig, noe som sparer lommeboken og jordens ressurser.◻

Bogstadveien 19 | 474 89 863 | polarnopyret.no

Tekst Thale Marie Lassen Foto Polarn O. Pyret