LOADING

Type to search

Nordisk kjøkken med internasjonale vibber

bogstadpuls Mat og Drikke

Nordisk kjøkken med internasjonale vibber

Å komme inn dørene på 26 North Restaurant & Social Club beliggende i Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo, er som å tre inn i en kul hotellrestaurant i London eller New York. Behagelig chill out-musikk understreker den deilige avslappede atmosfæren.

 

– Restauranten her er foreløpig det siste tilskuddet til 26 North, som du også finner i Bergen og Stavanger. I juni åpner vi i tillegg dørene på Radisson Blu Airport Hotel Gardermoen. Vi kjører samme type meny på alle restaurantene, og den har vi fått svært bra respons på. 26 North serverer nordisk mat med råvarer fra fjellet, fjorden og skogen. Vi bruker, så langt det lar seg gjøre kortreist mat, og vi liker å si at gjestene våre får en bit av Oslo på tallerkenen, forteller Food and Drink Manager Daniel Andreasson

 

Kvalitet og gode råvarer
-Jeg er opprinnelig fra Sverige, og jeg synes Oslo er en fantastisk by. Menneskene er åpne, klare for nye muligheter og enormt internasjonale. Matnivået og kvaliteten på råvarene her er helt unik, og du trenger ikke gå på en fancy restaurant for å få god mat. Det er så kult, og gjør at vi hele tiden må yte vårt aller beste, poengterer Andreasson.
– Kokkene her er selv med på utvikle rettene vi serverer, det er viktig at alle å får et eierskap til kjøkkenet og rettene de lager. Dette skaper et samhold, samtidig som det får frem det beste i hver enkelt kokk. 26 North Restaurant & Social Club og gjestene våre skal være helt sikker på at hver eneste tallerken som serveres skal være av like bra kvalitet uansett hvem som lager den.

Det nordiske konseptet har fått så bra tilbakemeldinger og fremover vil kjøkkenet også innføre dette i bankett-menyen til større selskaper og konferanser.
– Nå som vi har jobbet med å utvikle menyen i restauranten en god stund, føler vi oss trygge på å videreføre den til større selskaper, i form av fingermat eller som sharing menu. Vi har hatt en økt etterspørsel etter nettopp denne typen mat ved store arrangementer. Det å spise mat fra samme fat bryter litt av den formelle atmosfæren som ofte preger en bankett eller konferanse. Gjestene begynner som regel å snakke om de forskjellige rettene de smaker på, og det kan være en skikkelig «ice breaker», fortsetter han.

Oslos beste utsikt
Daniel Andersson og resten av teamet på 26 North ønsker å bidra til den internasjonale trenden om å bruke hotell som et sosialt møtested.

– Stemningen på hoteller er ofte meget cool. Når jeg er ute og reiser går jeg alltid inn på hotell for å spise, eller bare ta en kaffe eller drink, samtidig som jeg suger inn stemningen. Da får jeg som regel en skikkelig wow-opplevelse, og det er den vi ønsker å videreformidle her.
– Vi har også en fantastisk Summit bar med Oslos desidert fineste utsikt – her kan du virkelig se utover hele byen. Mange komme til restauranten og spiser middag, for så å ta heisen opp i Summit baren for en drink eller kaffe og rett og slett bare nyte utsikten. Her serverer vi hjemmelaget popcorn og chips som smaker helt fortreffelig sammen med en drink eller et glass vin. Ved en gruppe på 10 personer eller mer, kan sharing menyen «Boards from the Fjords» forhåndsbestilles og nytes høyt over Oslo.
– Når det blir mørk ute er det ekstra flott her. Da demper vi belysningen slik at du fullt ut kan nyte den magiske utsikten over Oslo by. Det kan jo ikke bli mer perfekt enn det, avslutter Andreasson.

1. Kjøkken-teamet på 26 North Restaurant & Social Club jobber sammen for å gi gjestene den beste matopplevelsen.

2. Klassisk hamburger laget med lidenskap og de aller beste råvarene.

3. Deilig stemning og atmosfære gir deg en perfekt restaurant­opplevelse.

Holbergs gate 30 | 23 29 30 00 | 26north.no/Oslo

Tekst Christina Undli Foto Radisson Blu

Les mer i sommermagasinet:

Previous Article
Next Article