LOADING

Type to search

I hvitt svev over byen

aktiviteter bogstadpuls

I hvitt svev over byen

En liten t-banetur opp fra Oslo sentrum fører deg rett ut i vintereventyret. På toppen av byen venter Oslo Vinterpark på å åpne portene til sesongens beste friluftsopplevelser.

I hvilken annen hovedstad i verden kan man ta t-banen til toppkvalitets alpinbakker? Oslos muligheter er helt unike, så der er vi heldige! Høsten er snart forbi og i Oslo Vinterpark er man godt i gang med forberedelsene til åpning av årets vintersesong. Akkurat når portene åpnes til freshe bakker og susende svev, er avhengig av når kulden kommer.
– Vi jobber mot å åpne i begynnelsen av desember, men det er helt avhengig av været. Vi har opplevd å starte sesongen allerede 8. november. For at det skal skje, må det være kaldere enn minus 2,5 grader over flere dager, forklarer daglig leder Espen Bengtson i Oslo Vinterpark.
Tips: Følg @oslo_vinterpark på Instagram, last ned Fnugg-appen eller sjekk hjemmesiden oslovinterpark.no jevnlig for siste nytt om åpning, snørapporter og forhold i bakken.

Grått i sentrum = hvitt på toppen
Bengtson kan fortelle om en fantastisk fjorårssesong med masse snø og god, gammeldags vinter. Når snøen laver ned og gradestokken kryper nedover får mange lyst på en tur ut. Men det er verdt å huske på at Oslo Vinterpark, med sine 531 meter over havet, er like hvit og fin når det er regn og ruskevær i byen. En gylden mulighet til slippe unna gråværet og oppleve vinterlykke på sitt beste!
– Den store forskjellen for oss er at når det ligger snø nede i byen, får byens befolkning en helt annen bevissthet på at det er skiføre. Men vi kan, uavhengig av snø i byen, tilby opplevelser på snø og det er full vinter hele sesongen, takket være vårt eksplosive, fantastiske snøproduksjonsanlegg. Her oppe snør det ofte når det regner i byen, sier Bengtson. Med sen påske i 2019 er det duket for en ekstra lang vintersesong. Oslo Vinterpark holder ut helt frem til slutten av påsken og har åpent til og med 22. april! Det gjør sesongkort til en særlig god investering i år.

Blant Norges beste ski- og snowboarddestinasjoner
Bak det hvite vidunderet ligger mye omtanke og investering i teknologi. I fjor investerte Oslo Vinterpark 26 millioner kroner i snøproduksjon i form av vannforsyning og viftekanoner. I år investeres det ytterligere i snøproduksjon. Det fullverdige alpinanlegget er helt på høyde med Hemsedal og Trysil på fasiliteter og tilbud. 18 nedfarter for alle aldersgrupper og nivåer, tre spisesteder, matpakkevennlig varmestue med hyggelig bålbrenning utenfor og varmelamper inne, og ikke minst proft skiverksted for vedlikehold av ski og snowboard. Vinterparken tilbyr skiskole for barn og voksne på alle nivåer, og selv erfarne løpere kan videreutvikle sine ferdigheter.
– Vi er godt i gang med å rekruttere til skiskolen vår og flere kurs er begynt å fylle seg. Vi ser at flere og flere finner glede i å utvikle seg på ski og snowboard. I tillegg tilbyr vi personlig trener-timer og det nystartede Masters Academy. Det er porttrening for voksne løpere, noe som var veldig populært i fjor, forteller markedsansvarlig Mette Blach Ellefsen.

Tipp-topp snøproduksjonsfasiliteter gjør det mulig å legge en halv meter med snø i alle bakkene, uavhengig av snø fra himmelen. Med et fantastisk flombelysningssystem kan hele anlegget ha unike åpningstider; 10-22 i ukedagene, og 10-17 i helgene.
– Det er gledelig for oss at så mange familier benytter seg av tilbudet. Det er en kjempekul aktivitet for hele familien! Det er så hyggelig å ha en glad familie på besøk. Vi ser også at masse ungdommer fra hele byen har dette som sitt andre hjem. Det gleder våre hjerter, smiler Bengtson. Oslo Vinterpark setter stor pris på at gjestene kommer fra hele byen. På linje 1 kan man for eksempel kjøre helt frem til løypene fra Lambertseter. Samarbeidet med Ruter gjør at du får rask transport fra Røa T-banestasjon til Wyller og fra Voksenkollen T-banestasjon til Tryvann. Her snakker vi ikke om et vestkantanlegg – dette er hele byens vinterstorstue!◻

OSLO VINTERPARK
Antall nedfarter: 18
Antall heiser: 11
Antall åpningsdager: 130-150
Åpningstider: Hverdager 10-22.
Helger 10-17.
Adkomst: T-bane, og shuttlebuss.
Spisesteder og varmestuer: Café Tårnstua (i familieområdet) og Wyllerstua (nederst i Wyllerløypa). Ski-In-kiosken tilbyr enkel mat for en rask stopp i bakken og Vaffelboden er en matpakkevennlig varmestue med varmelamper (begge øverst ved Hyttliheisene)

1. Oslo Vinterpark er opptatt av å kunne gi Oslo-ungdom et sunt og actionfylt alternativ til skjerm og innendørsliv.

2. Sky is the limit! På skiskolen/ masterakademiet kan du garantert videreutvikle deg – enten du er nybegynner eller helt rå i bakken.

3. Daglig leder Espen Bengtson og markedsansvarlig Mette Blach Ellefsen er i farta for å gi deg tidenes beste vinteropplevelser.

Tekst Elin Kvandal Foto Kyle Meyr og Elin Kvandal

Les mer i høstmagasinet her:

Previous Article