LOADING

Type to search

Gløder for sunn hud

bogstadpuls velvære

Gløder for sunn hud

– Folk har blitt flinkere til å ta vare på huden sin, men har fortsatt en vei å gå, mener Elsebeth Engzelius, som for førti år siden startet Clinique Madeleine på Majorstuen.

– Vi overtok lokalene her i mai 1978 og åpnet klinikken i september samme år – Ingelin ble født i juni og var med i bærebag under oppussingen, forteller Elsebeth og ser bort på datteren, Ingelin Harlem, som virkelig må sies å ha fått hudpleievirksomheten innunder huden i ung alder. Kanskje var det også derfor hun for 16 år siden bestemte seg for å komme inn på den administrative siden i Clinique Madeleine.
– Vi hadde startet flere avdelinger, og Ingelin så behovet for å ha noen som var dedikert til det administrative arbeidet. Da hun kom til meg og spurte om jeg ville ha hjelp, ble jeg veldig glad, smiler Elsebeth, som i dag selv stort sett holder til i Clinique Madeleines avdeling på Røa, mens datteren styrer skuta på Majorstuen.
For Elsebeth, som har over førti års erfaring i faget, ble yrkesretningen et naturlig valg i sin tid.
– Jeg fikk tidlig interesse for hud av personlige årsaker. Som mange andre, hadde jeg en del akne. Jeg følte ikke at jeg fikk den hjelpen jeg trengte, verken hos hudlegen, på apoteket eller i parfymeriet. Det overrasket meg. Jeg tenkte derfor at jeg fikk lære meg mer om dette selv – og endte med å bli hudterapeut.
Mye har endret seg siden hun begynte i bransjen.
– Den aller største utviklingen er nok at det finnes flere produkter, hjelpemidler og behandlingsmuligheter. Dessuten er folk blitt mer bevisste på at de må ta vare på huden. Hudkvaliteten er mye bedre hos folk i dag enn den gang, forteller Elsebeth.

Fett funker i kulden
Likevel har mange fortsatt mye å gå på når det gjelder å ta vare på egen hud, skal vi tro mor og datter ved Clinique Madeleine.
– På denne tiden av året, når temperaturen synker og både luften og huden blir tørrere, er det mange som kommer hit nærmest for å få litt «førstehjelp», sier Elsebeth.
– Når kulden setter inn, er regel nummer én å unngå produkter som inneholder vann. Skal du ut på skitur, bør du droppe ansiktsvasken og i stedet ta på et godt lag med kuldekrem. Huden trenger fettstoffer, men det er viktig at man tilfører rett type fettstoffer, slik at huden får puste gjennom fettlaget. Vaselin og mineraloljer bør man for eksempel ikke bruke, fortsetter hun.
– En del glemmer dessuten å beskytte huden i solen og får flere pigmentflekker som følge av dette. Da kommer de gjerne hit for å reparere huden, men vi ønsker helst at de skal komme hit før de når dette punktet for å forebygge, sier Ingelin, som forteller at pågangen etter årets solrike sommer har vært spesielt stor. I klinikken tilbys blant annet behandlingsformen microneedling, som ved å påføre huden et simulert traume, skal stimulere huden til å reparere seg selv.
– Huden er et fantastisk organ, konstaterer de to.◻

1. Ingelin Harlem og Elsebeth Engzelius i lokalene i Holtegata som de siste førti årene har rommet hudpleieklinikken.

2. Clinique Madeleine tilbyr både hudpleiebehandlinger og spesialtilpassede hudpleieprodukter.

3. Hver enkelt har unik hud, og hudpleien bør tilpasses deretter, mener driverne av hudpleieklinikken, der de blant annet fører merket Bioelements, som har stort fokus på spesialtilpassing.

Holtegata 30 |  22 50 33 77 | www.cliniquemadeleine.com

TEKST OG FOTO INGRI VALEN EGELAND

Les mer i magasinet som er ute nå: