LOADING

Type to search

Nyt vårsolen på Majorstuen!

bogstadpuls Mat og Drikke

Nyt vårsolen på Majorstuen!

Etter nok en traus og mørk vinterdvale kan vi igjen glede oss til å nyte livet uten­dørs. Dette er tiden da våryre nordmenn trekker ut for å nyte de første solstrålene etter en lang vinter. Det er igjen tid for uteservering og utepils – og Majorstuen er stedet. Vi har laget en melkerute over stedene med uteservering, så du lett kan finne veien når solen titter frem og det frister med lunsj under åpen himmel.

Her på Majorstuen finner du noe for enhver smak. Mot Colosseum Park, i Middelthuns gate 25 finner du den asiatiske perlen Tatakii. Her er de inspirert av både det kinesiske, japanske, thailandske, vietnamesiske og koreanske kjøkkenet, så dette er stedet hvis det er asiatisk som frister. Litt borte i gata, i Kirkeveien 64b, finner du Kverneriet med Majorstuens beste burger og alt det digge som hører til. Det er et populært sted med kul atmosfære, så husk at det nesten alltid er fullbooket.
Øverst i handlegaten, i Bogstadveien 66, finner du Den Gamle Major som er inspirert av engelsk pubmat og det skandinaviske kjøkkenet. Her har de troen på øl og mat i kombinasjon og serverer over 130 forskjellige øltyper som kan nytes ute i sola. Lenger bort ligger restaurantkjeden Jacob All i Bogstadveien 64. Med en variert meny og helårs uteservering er det god stemning fra lunsjtid til langt ut i de sene nattetimer alle ukens dager.

Småretter og det italienske kjøkken
Om det er den italienske magen som rumler, finnes klassikeren Villa Paradiso i Jacob Aalls gate 28. Pizzaen her er en drøm, og de har selvfølgelig også andre klassisk italienske retter. Hvis det skulle være fullbooket, finner du Olivia i Hegdehaugsveien 34. Den italienske atmosfæren er til å ta og føle på, og her har de også småretter som er perfekte til et godt glass vin ute i solen. Og når vi snakker om småretter: tapas er perfekt å nyte utendørs. I Vibes gate 8 finner du Delicatessen, som spesialiserer seg på småretter fra det spanske kjøkkenet med godt drikke til. Her har de også koselige utebenker.

Alt fra fast food til bistro
Hvis du er ute etter en mer enkel servering midt i handlegata med god atmosfære – Highbury i Bogstadveien 50. Her får du sport, samhold og faste quizer. The Broker ligger et stykke ned i Bogstadveien, i nummer 27. De er «locals» og har vært i handlegaten i over 100 år. Konseptet er at du som gjest skal føle deg hjemme, de har gode burgere og er absolutt verdt en tur innom.

Lenger ned på melkeruten i Bogstadveien 20 har vi nyåpnede El Camino. De tilbyr kjappe meksikanske godbiter fra en Josper kullgrill som lar deg eksperimentere med smaksløkene. Vårsolen i Norge kan ikke sammenlignes med solfylte Mexico, men maten er i hvert fall av topp kvalitet og de har en fin uteservering midt i handlegaten hvor du kan nyte vårens første solstråler.

Homan bistro & bar i Bogstadveien 1 tilbyr uteservering hele året. Her serverer de mat for alle ganer med fokus på riktig drikke til riktig mat. Så har vi vin og Michelin på «Cru» (Ingelbrecht Knudssøns gate 1/Industrigate 51). De tilbyr eksepsjonelt god mat og god vin fra klokken 17 på hverdager og klokken 13 på lørdager.

Hegdehaugsveien
Med en perfekt liten uteservering ligger Akka i Hegdehaugsveien 36C. Her kan du kikke på menneskene i gata mens du nyter arabisk kaffe, god pizza eller et glass rødt i sola. Vegg i vegg ligger en liten smak av Portugal: Velkommen til Pedro’s – en autentisk liten portugisisk vinbar som tilbyr brunsj og lunsj som er enkel, økologisk og kortreist. Fokus på en bedre verden med naturvin og en god og sunn atmosfære.
Nederst i Hegdehaugsveien 32 ligger Trafalgar pub. En sportsbar med en perfekt beliggenhet hvor de serverer klassisk pubmat, god øl og god stemning.

Asiatiske perler
Melkeruten går tilbake til det asiatiske kjøkkenet i Hegdehaugsveien 31 og «Lille Asia». De har stilige lokaler nederst i Bogstadveien med en eksotisk og stor uteservering.
Kjøkkenet stenger sent, klokken 23 i helgene, og her har de buffet så du kan spise så mye fargerik og fancy asiatisk mat du vil samtidig som du har god utsikt.
Plah restaurant ligger i Hegdehaugsveien 22 har et progressivt thai-konsept. Det moderne, blandet med det gamle og klassiske, norske ingredienser blandet med smaken av Thailand. Bør absolutt prøves. Hvis ikke det frister, ligger naborestauranten Rust rett ved (Hegdehaugsveien 22). De har en superkoselig uteservering på hjørnet med italienske småretter, prosecco og vin som gir god stemning.

«Folkelig gourmet der bistro møter gastronomi»
I Underhaugsveien 28 finner du FYR Bis­tro­­nomi og bar. Intim og jålete atmosfære, som de sier selv, med 150 utendørs sitteplasser om sommeren i sin helt egne grønne oase midt i byen. Her sitter du og nyter solen med noe godt i både magen og glasset, omringet av gress, planter og trær.
Josefine. Villaen fra 1867 i Josefines gate 16 har mye interessant historie i veggene.
I dag er det et tradisjonsrikt møtested, i tillegg til Josefinehagen med sin sjarmerende uteservering frem til klokken 23.30 om sommeren.
De har også faste dager med quiz, stand-up og andre arrangementer hvor kjøkkenet er åpent. Her er det verdt å sjekke ut programmet for en fin kveld ute i hagen.
«Vi trenger ikke være retro her, vi har bare fortsatt å være tro»

I Josefines gate 23 finner vi enda en italiensk perle: Campo De’Fiori. Genuin og autentisk, en ekte italiensk restaurant med alt du forventer av både mat og stemning. De har selvfølgelig både kullgrill og steinovn, og veien til Roma blir ikke så lang likevel.

Nedre Majorstuen
Lorry finner du i Parkveien 12. Der har det vært serveringssted siden 1870-tallet med flere kjente kunstnere, politikere og kulturpersonligheter som faste gjester. Her serverer de velsmakende og tradisjonelle retter i generøse porsjoner og har en koselig uteservering. PS: De serverer også nattmat onsdag til lørdag fra klokken 23.30 til 02.30.
Over gaten ligger gamle «Bjørungs» som har blitt ODD Coctailbar i Parkveien 25. Med en kul visuell profil og en litt Odd atmosfære kan du nyte både klassiske drinker og signaturdrinker. Her er uteserveringen perfekt for å observere livet i gatene, kombinert med en Odd coctail.
Majorstuen har mange bygg med mye historie i veggene. I Parkveien 29 finner du Park 29 – Oslos eldste trevilla fra 1847. Dette er en klassisk restaurant med høy standard, inspirert av det franske og italienske kjøkkenet. Med en velfylt vinkjeller og uteservering med plass til 80 personer er dette et godt utgangspunkt for en fin vårdag.
For de litteraturinteressert ligger Litte­ra­turhuset, som er Europas stør­ste litteraturhus, rett bak slottet i Wergelandsveien 29. «Stedet der litteraturen møter samfunnet, et hus for den frie offentlige samtale, et hus for forfattere og et hus der barn og unge møter litteraturen.» De har en hyggelig og halvstor uteservering, og tilbyr mange spennende arrangementer.
I Wergelandsveien 17 finner du Kunstnerens hus – Norges viktigste visningssted og formidler av samtidskunst. De serverer enkel lunsj med en utvidet pizzameny som du kan nyte ute fra klokken 11–23 både i helgene og til hverdags.
Ut i solen!?

Tekst Martine Kolstad Foto Martine Kolstad, Håvard Schei, Johnny Nordskog og Cru
Les mer i magasinet her:

Previous Article
Next Article