LOADING

Type to search

Hjelper deg å finne den rette – ringen

bogstadpuls Mote

Hjelper deg å finne den rette – ringen

Ikke bare bryllupsløftene, men også ringen på fingeren skal vare livet ut. Hos David-Andersen i Bogstadveien stiller de gjerne med en hjelpende hånd når spente friere og brudepar skal finne frem til de rette ringene

– Av alt man legger penger i til et bryllup, er ringen faktisk det eneste fysiske minnet begge bærer med seg hver eneste dag resten av livet, sier butikksjef Marte Lin A. Andersen. Hun mener derfor det er viktig å legge tanke bak valget og ønsker å legge forholdene til rette for vordende brudepar.
– David-Andersen tilbyr nå booking av tid for dem som vil komme og se på ringer, slik at vi kan forberede oss best mulig, forteller hun.

Gifteklar butikksjef
Sammen med assisterende butikksjef Lene Børildsen Hovland, slår butikksjefen seg ned i en liten krok i gullsmedforretningens avdeling i Bogstadveien 23. Selv om bryllupsplanlegging kan by på stress for mange, burde det her være mulig å få ro rundt prosessen.
Rammene er i alle fall på plass – omgitt av friske, hvite blomster, en utstilt brudekjole i blondestoff fra den lokale designeren Undorn og lekre smykker, med bryllupsmagasiner, produktkataloger, en kaffemaskin og en full konfektskål stående fremme.
– Det er jo kjekt hvis folk har funnet litt inspirasjon på forhånd, men man behøver ikke å ha bestemt seg før man kommer hit. Mange synes det er fint å kunne prøve på litt forskjellig. Jeg holder på med bryllupsplanlegging selv om dagen og sier: «Kjære, nå må du komme hit og prøve!» humrer butikksjefen.
– Bryllupet er først neste år, så vi har heldigvis god tid på å bestemme oss, fortsetter hun med et smil. Andre er ikke nødvendigvis ute i like god tid.
– Ringene våre er norskproduserte og har relativt kort leveringstid på to til fire uker. Vi har imidlertid hatt kunder som har kommet innom oss bare ei uke før bryllupet. Vi har fått til det også, men jeg vil nok anbefale folk å være litt tidligere ute enn det. Med alt som skal planlegges før et bryllup kan det jo tross alt være deilig å ha ringene i hus nokså tidlig, så kan man titte litt på dem innimellom og glede seg over at man snart skal gå med dem på.

Flere velger sidering
Tynn eller tykk, flat eller buet, gult eller hvitt gull, eller kanskje platina – mulighetene er mange når det kommer til gifteringer.
– De fleste går for et enkelt, klassisk uttrykk. Det vi har sett mer av er at folk som ønsker seg en diamantkant, velger en sidering med diamanter ved siden av en enkel giftering, i stedet for at selve gifteringen har diamanter. Det er praktisk for folk. Nordmenn er ofte ute på tur – da slipper man å bekymre seg for å for eksempel miste diamantringen i snøen på skitur. Kanskje bruker man ikke sideringen til hverdags i det hele tatt, men tar den på til fest, forteller Andersen og Børildsen Hovland.


Når ringene er bestilt, får kundene med seg en liten goodiebag med konfektbiter fra Pascals Konditori samt en katalog med inspirasjon til morgengaver og en tilhørende rabattkupong.
– Til menn er det i all hovedsak mansjettknapper og Montblanc-penner med inngravering vi selger. Til damene finnes det nok en del flere alternativer når det kommer til morgengaver. Vi kan selvsagt veilede, men det kan også være lurt å forsøke å orientere seg om hva hun liker gjennom en søster eller en venninne. Ellers kan man jo hinte litt selv også, enten det gjelder morgengave eller forlovelsesring – det funket utmerket for min del, ler butikksjefen og gestikulerer med venstre hånd der en énstens diamantring med kroneinnfatning har fått plass på ringfingeren. Andersen minner avslutningsvis om at man gjerne også kan sende en henvendelse om man planlegger innkjøp av forlovelsesring eller morgengave i skjul for kjæresten.?

1. Marte Lin A. Andersen (t.v.) og Lene Børildsen Hovland tar gjerne imot vordende brudepar i sitt lille «bryllupshjørne» i David-Andersens avdeling i Bogstadveien.

2. Om man planlegger å fri, kan det være en utfordring å komme frem til den rette ringen, men hos David-Andersen er det hjelp å få.

3. – Gifteringen skal du bære resten av livet. Den bør derfor velges med omhu, mener butikksjef Marte Lin A. Andersen.

4. Flere velger en enkel giftering med en diamantring som sidering.

5. Diamantringer kommer i alle former og fasonger.

 

Bogstadveien 23 | 22 59 50 00 | david-andersen.no

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Ingri Valen Egeland og David-Andersen

Les mer i magasinet som er ute nå: