LOADING

Type to search

Forførende fargefest

bogstadpuls Mote

Forførende fargefest

Sommer, sol og diamanter! Det er mye som tyder på at vi går en usedvanlig god tid i møte: Hos Thune Jewelry & Watches finnes det nå et fargesprakende og glitrende utvalg av unike smykker, der skinnende diamanter og forførende fargekombinasjoner står i sentrum.

Den tradisjonsrike gullsmeden og urmakeren på toppen av Majorstuen har alltid hatt et bredt utvalg av edelstener i alle regnbuens farger, og i sommer har det kommet mange nye fargenyanser inn i kolleksjonen.
– Gult gull er spesielt populært for tiden, og denne våren har vi fått inn mange spennende og flotte fargestener og diamanter fattet i gult gull, sier butikkleder Julian Berntzen.
Diamanter er gaven alle kvinner ønsker seg. Hos Thune Jewelry & Watches kan én eller flere diamanter kombineres med andre edelstener som grønn ametyst, gul citrin, blå topas eller lilla ametyst.
– En stor hit i sommer er gul citrin på gult gull, rammet inn av diamanter. Dette smykket har en unik og varm glød, fortsetter Julian.

Unikt drømmesmykke
Thune Jewelry & Watches har 162 års fartstid innen gullsmedfaget, og bred kompetanse på høyt nivå. Personalet legger sin ære i å veilede nye og gamle kunder med trygghet og kreativitet. Thune Jewelry & Watches har sitt eget team av gullsmeder, gemmologer og urmakere. Teamet jobber med blant annet taksering, gravering og design.
– Av og til har kundene en personlig idé om et unikt drømmesmykke. Dette kan vi designe sammen før vi produserer et smykke ingen har maken til. Thune Jewelry & Watches bruker avansert 3D-teknologi for å visualisere idé og muligheter til kunden. Om kunden mot formodning ikke skulle finne akkurat hva han eller hun er ute etter, er vi også behjelpelige. Personalet elsker å være kreative og har i mange tilfeller endt opp med å designe et spesielt smykke i samarbeid med kunden, forteller Julian.

Glede og begeistring
Uransvarlig Malin Victoria Holt har jobbet med klokker i mange år, men da hun startet hos Thune vokste også interessen for diamanter og edelstener.
– Diamanter gir meg en luksusfølelse hver dag. Jeg har jobbet hardt for alle smykkene jeg bærer. Det er en investering i glede og begeistring – ved siden av den fysiske verdien. Det handler dessuten også om prioriteringer, forteller Malin Victoria.
De ansatte hos Thune Jewelry & Watches har lagt merke til at nettopp dette er en økende trend; flere og flere kjøper smykker til seg selv. Både Malin Victoria og Julian synes det er fantastisk at man kan unne seg noe vakkert, sette pris på seg selv og skjemme seg bort i en hektisk hverdag.
– Vi er heldige som har alle typer mennesker innom. Vi kan tilfredsstille alles behov ved hjelp av kreativitet og utvalg. Hos oss finner du smykker som passer til ethvert budsjett.

Uovervinnelig
For diamanter slutter aldri å fascinere eller forføre mennesker. Hva gjør en diamant så magisk?
Julian tror det kan bunne i styrken. Diamanten er hardest av alle naturlige mineraler og gir inntrykk av uovervinnelighet. En diamant kan kun slipes av en annen diamant. Når lyset brytes gjennom diamanten, oppstår det en fantastisk lysrefleksjon. Strålespillet er enestående, og med en perfekt slip på diamanten reflekteres alt lyset som treffer stenen.
– I vår kultur har diamanten også fått en sterk symbolverdi. Dens styrke og skjønnhet symboliserer evig kjærlighet. I USA var diamanten i gamle dager en medgift. Hjemmeværende kvinner fant en økonomisk sikkerhet i sin diamantring når ektemannen dro ut på jobb. Om han ikke skulle komme tilbake, hadde de i alle fall sin diamant, forteller Julian – som gleder seg over en herlig strøm av glade friere til Thune Jewelry & Watches hver vår. Frieri skjer naturligvis året rundt, men øker fra våren og mot sommeren.

Etisk handel
En diamants verdi bestemmes ut fra karat, farge, renhet og slip («The 4Cs»). Prisen bestemmes også på en kvalitetsskala når det kommer til slip fra «poor» til «excellent» – hos Thune Jewelry & Watches får du kun diamanter i toppskiktet med kategoriene excellent og very good. Kunden kan også velge mellom flere slipeformer på diamanten, men den vanligste er rund «brilliant» som gir den beste lysbrytningen.
Thune Jewelry & Watches har gjennom sine 162 år i bransjen knyttet seg til seriøse leverandører av diamanter. Thune er opptatt av etikk og bærekraft. De har blant annet innført Kimberley-prosessens sertifiseringsordning, som er vedtatt av FN, og garanterer at diamantene er konfliktfrie. Dette er basert på egen kunnskap og garanti fra leverandørene.
Thune Jewelry & Watches har i dag 16 butikker i Norge, i tillegg til nettbutikk. Deres jubileums-kolleksjon Joy by Thune har vært en stor suksess. Smykkene er klassiske og elegante og har mange kombinasjonsmuligheter. Her får du lekre fargestener som kan henges på øreringer, og som også kan brukes som et vakkert smykke rundt halsen med en praktisk anhengslås.

Sveitsisk kvalitets-urverk
Thune Jewelry & Watches er den eneste forretningen på Majorstua som tilbyr kvalitetsmerker innen ur. I likhet med diamanter, kan også en klokke vare evig. Thune Jewelry & Watches satser på sveitsisk kvalitet på sine ur. Forretningen selger ur i flere prisklasser: I butikken finner du sveitsiske kvalitetsmerker som TAG Heuer, Raymond Weil, Rado, Longines, Certina og Tissot.
– Vi merker stadig økt interesse for klokker med blå tallskive. Etterspørselen blir også større når det nærmer seg sommer; det assosieres med det maritime livet. Gult gull er på vei tilbake. Det er ikke lenger forbeholdt kun klassiske klokker, men også på sportsur hvor two-tone er populært: En kombinasjon av gull og stål.
Vintage-stilen preger sommerens klokker. Mekaniske klokker blir mer og mer i vinden, både for kvinner og menn. Det kan komme av fascinasjonen for et solid og tradisjonelt håndverk. Tanken på at et urverk består av inntil 500 komponenter er spennende.
– Dette skaper en positiv avstand fra vår digitale hverdag med smartklokker, sier Malin Victoria.
«Open Backcase» er også i vinden. Dette er et ur som er laget slik at det er mulig å se alt som skjer inne i klokken. Det blir en fiffig detalj som bare du vet om når du bærer den.

Bronse
Klokke-eksperten hos Thune Jewelry & Watches forteller også at statistikken viser at kundene kjøper dyrere klokker nå enn før. Mange investerer også i klokke nummer to.
Kvalitetsur selges i mange forskjellige materialer som hver for seg har sitt spesielle uttrykk. Moderne materialer som titan, PVD, keramikk og karbonfiber preger fortsatt de mer sporty klokkene.
Som et alternativ er bronse nytt for året og kan ses hos flere klokkeprodusenter. Titan er et moderne og allergivennlig materiale som er veldig populært i Norge. Rado produserer dessuten mange klokker i keramikk som er mer ripebestandig enn gull og stål.
– Bronse er likevel det aller mest spennende på ur-fronten i sommer. Det er et veldig godt alternativ til stål, og er et etterspurt materiale på urkassen. Bronse gir en følelse av luksus, avslutter Malin Victoria Holt.

Malin Victoria Holt har et stort engasjement for diamanter, edelstener og ur. Hun er også behjelpelig med å designe ditt unike drømmesmykke

Motsatt side, fra venstre; anheng i roségull med rosenkvarts, anheng i gult gull med en grønn ametyst, halssmykke i hvitt gull med en blå topas og anheng i gult gull med en rosa ametyst.

1. Diamantsmykke med tåkerosa rosekvarts på roségull-anheng. Hempen er fattet med diamanter.

2. Midtstilt sten av sky blue med en diamant på hver side på hvit gull.

3. Princess cut- anheng i gult gull med både brilliante og princess cut-diamanter. En best- selger.

4. Citrin omkranset av diamanter og anheng i gult gull.

5. Øreringer som lyser opp, fra serien Joy by Thune.

Butikkleder Julian Berntzen er stolt av Thune Jewelry and Watches sitt brede utvalg av kvalitetsur.

Valkyriegata 13 | 23 20 20 80 | www.thune.no

Tekst Eli Lund Foto Eli Lund og Thune

Les mer i sommermagasinet her: