LOADING

Type to search

Bare ta på «raske briller»

bogstadpuls Mote

Bare ta på «raske briller»

Sporty, «raske» briller er i trendbildet om dagen. Motehus som Balenciaga setter standarden for solbrillemoten med glinsende speil-glass og brillestenger som ligner sålene på joggesko.

– Jeg synes det er veldig kult at motehusene tar trender fra et felt og overfører dem til et annet. Denne modellen fra Balenciaga ser ut som en klassisk solbrille forfra, men fra siden ser man at brillestengene ligner på sålene til de svært populære joggeskoene fra samme merke, sier optiker og butikksjef hos Krogh Optikk på Majorstuen, Arvid Krogh, og viser frem en fersk «hybrid butterfly»-modell fra det ettertraktede motemerket.
Det er ikke bare gjennom joggeskolignende brillestenger man ser en sporty tendens i solbrillemoten – den gjenspeiles også i glinsende speilglass.
– Bruken av «raske briller» i motesammenheng har vi sett stadig mer av de siste par årene, etter at blant annet utenlandske influencere begynte å bruke sporty briller til alle typer antrekk, fortsetter Krogh.

Slangeskinnsinnfatning
Enkelte av sesongens solbrilletrender er forbeholdt dem som liker å stikke seg litt ekstra frem, mener Krogh. Markedskonsulent Mona Langeland holder frem en sort Gucci-modell med store bladformasjoner med merkets logo på siden av solbrillen.
– Modellen kommer rett fra catwalken. Vi har to eksemplarer – én i sort og én i hvitt. «Limited edition» er alltid ettertraktet for en ekte solbrilleentusiast, sier markedskonsulenten.
Organisk orientert, særegent, trendsettende og «Insta»-vennlig er Krogh Optikk sine viktigste stikkord for sesongens solbriller fra det italienske luksusmerket. I årets ordinære solbrillekolleksjon fra Gucci er en av innfatningene laget av slangeskinn fra oppdrettsslanger.
– Det er nesten litt styggpent, spør du meg. Personlig synes jeg det er spennende og fascinerende, sier optiker Krogh.
– De mest «crazy» modellene er kanskje ikke de du bruker til hverdags, men til mer spesielle anledninger. Hos oss har du muligheten til å finne noe til ethvert bruksområde, tilføyer Langeland. Hun trekker videre frem det franske merket
CELINE, som en klassisk favoritt for motebevisste.
– Selv om CELINE med ny sjefsdesigner i spissen har gjennomgått et aldri så lite stilskifte, er klassikere som «Baby Audrey» fortsatt å få fatt i, beroliger markedskonsulenten, som forteller at store, kraftige, runde og ovale briller er blant det motehuset serverer av nyheter på solbrillefronten i år.
I fjor sommer var smale briller en stor trend når det kom til den generelle solbrillemoten.
– Det er absolutt ikke feil å plukke frem igjen et par smale solbriller hvis du skal på festival i sommer, forteller Langeland.

Beskytter mot mer enn solen
Selv om solbrillen gjør nytten som moteriktig tilbehør, er det viktig å ikke glemme dens viktigste funksjon, som beskyttelse mot solen – og andre elementer som kan gjøre skade på øynene.
– Vi har Oakley-briller med glass av polykarbonat som er så sterke at de tåler en kule fra en .22-kaliber pistol. Heldigvis er det stort sett ikke nødvendig for folk at glassene skal tåle et slikt trykk, men ferdes du ute i skog og mark eller sykler så steinspruten står, kan det være god beskyttelse i et par solide solbriller. Å ha glass med styrke i solbrillene er også en absolutt fordel i stekende sol, så man ser klart også da. Jeg har et par Ray-Ban-solbriller med progressive glass, og man ser ikke engang forskjell fra vanlige solbriller, sier Arvid Krogh. Han oppfordrer folk til å bli bedre til å ta vare på og følge opp sin egen øyehelse.
– Øyet er faktisk det eneste området i kroppen hvor man kan undersøke de små blodårene uten å gjøre kirurgiske inngrep. De endringene som skjer i kroppen generelt, vil også gjelde for øynene. Synsundersøkelsen kan gi oss viktig informasjon om tilstanden i resten av kroppen når det kommer til blant annet diabetes, blodtrykk og kolesterol. Hver eneste dag henviser vi kunder videre inn i helsesystemet, forteller optikeren, som oppfordrer oss alle til å ta en grundig synsundersøkelse for å få en status på øynene, som er vårt viktigste sanseorgan.
– Det er en del som legger om livsstilen fordi de merker at de ser dårligere. For de aller fleste er ikke det nødvendig i dag. Vi gjør helhetlige undersøkelser hos oss, veileder og henviser videre, slik at kunden får den hjelpen de trenger, avslutter Arvid Krogh.

Flere av de gode klassikerne fra CELINE er fremdeles i kolleksjonen.

En innfatning med ekte slangeskinn er med i Guccis sommerkolleksjon.

Nå kan du få sol­brilleglass med din egen brillestyrke i svært mange solbrillemodeller.

1. «Hybrid butter­fly»-modellene fra Balenciaga har brillestenger inspirert av motemerkets populære joggesko.

2. Hos Krogh Optikk tilbys hel­hetlig syns­undersøkelse.

3. Begrepet «raske briller» har befestet seg denne våren. Sporty, aerodynamiske solbriller med fargeglinsende glass er noe av det som preger trenden i sommer.

Kirkeveien 64 | 22 95 79 70 | www.kroghoptikk.no

Tekst Ingri Valen Egeland FOTO Ingri Valen Egeland og KRrogh Optikk

Les sommermagasinet her:

Previous Article
Next Article