LOADING

Type to search

Feirer jubileet med å slippe inn damene

bogstadpuls Mote

Feirer jubileet med å slippe inn damene

Nordseth kan i år se tilbake på 45 års butikkdrift i Bogstadveien. Det feirer herrebutikken med å vie en egen etasje til dameklær.

– Nå får gutta her på huset seg litt ekstra trim, og det er jo ikke bare dumt, humrer Astrid Nordseth Gray.
– Selv om andreetasjen nå er blitt omgjort til dameavdeling, er utvalget i herreavdelingen fortsatt stort. Vi har mye på lager i tillegg til alt som henger i butikken, utdyper hun.

 

Startet som seksåring
Nordseth solgte tidligere i år sin avdeling på Storo for å rette fokuset fullt og helt mot butikken i Bogstadveien, som har holdt til i en av hovedstadens travleste handlegater siden 1974.
– Ringen er på en måte sluttet for min del, sier Astrid. Over en tiårsperiode fra 1989 til 1999 var hun butikksjef for Nordseth i Bogstadveien, der broren Helge har holdt roret siden. Etter at dameavdelingen flyttet inn, styrer imidlertid søsknene hver sin etasje, og de to kan i år for øvrig feire tretti år som drivere av bedriften som faren Harald Nordseth i sin tid etablerte.
– Fra jeg var seks år gammel tok jeg T-banen alene fra Rødtvet til Stortinget for å jobbe i avdelingen vi hadde i Lille Grensen den gang. Det var andre tider, og det gikk stort sett bra, men det var en gang T-baneoppgangen til Lille Grensen var stengt. Da husker jeg at jeg begynte å gråte fordi jeg ikke visste hvor jeg skulle ta veien, men det kom heldigvis en kar som visste hvor Nordseth Herreklær holdt til og fulgte meg til butikken, smiler Astrid. 51-åringen kan se tilbake på et langt liv i bransjen.
– Påsken da jeg var 14 år var mamma og pappa bortreist, så da hadde jeg ansvar for både mannskap og bankinnskudd i butikken, fortsetter hun.

Nyoppussede lokaler
Etter flere års arbeid med herrekonfeksjon, beskriver Astrid det som vitaliserende da Nordseth for ni år siden også begynte med dameklær.
– At man nå kan kle opp hele den voksne delen av familien her i Bogstadveien, er med på å styrke oss. Vi får tilbakemeldinger fra kunder om at de er glade for å finne nisjebutikker med plagg som er litt annerledes enn det som er å finne i kjedebutikkene, sier Astrid. Sammen med broren og resten av de ansatte kunne hun ønske kundene velkommen i nyoppussede lokaler i starten av august.
– Her finner du klær for alle anledninger, sier Astrid. Hun får to av de ansatte, Sonja Wanda og Karina Mikkelsen, til å vise frem noen av høstens trender i dameavdelingen som har klær fra Gestuz, Riccovero, InWear, Part Two, Line of Oslo, Ane Mone, Aleksander, Joseph Ribkoff, Mac, Save the Duck og Calida. I løpet av året vil klær fra merkene Svea og Høst & Vår også komme på plass.
Mens bruk av kjoler til hverdags, rysjer og farger som olivengrønn, brent oransje, sort og sandfarger er i trendbildet på damefronten, er det myke, organiske stoffkvaliteter, kordfløyel og en «casual look», også på pentøyet, i midnattsblå, antikkhvitt, gråmelerte sandfarger og rusttoner samt color-blocking som gjelder for herrene denne høsten.
– Vi fornyer oss litt på herrefronten også, med Sunspel, Napapijri og Pyrenex som nye merker, tilføyer Astrid. Kvalitet og klassisk, tidløst design som gjør at folk kan ha glede av plaggene lenge, er et felles fokus for begge avdelinger.◻

Bogstadveien 37 | 22 56 62 09 | www.nordseth.as

TEKST OG FOTO INGRI VALEN EGELAND

1. Nå er det damene som sitter i førersetet i andreetasjen i nyoppussede lokaler hos Nordseth i Bogstadveien 37, etter at den ble omgjort til dameavdeling tidligere i år.

2. Herreavdelingen har fortsatt et stort utvalg hos Nordseth, selv om butikken nå også rommer en egen avdeling for damer.

3. Astrid Nordseth Gray har lang erfaring fra herre­konfeksjon, men konsentrerer seg nå om dameklær.

4. Butikkansatt Sonja Wanda (t.v.) viser frem plagg som representerer høsttrendene sammen med kollega Karina Mikkelsen.

Les mer i høstmagasinet her: