LOADING

Type to search

Stille stund midt i handlegaten

aktiviteter bogstadpuls

Stille stund midt i handlegaten

– Kan du puste, så kan du praktisere yoga. Yoga er for alle, fastslår Lugg med et smil.
– Vi ønsker at det skal være lav terskel for å ta steget innenfor døren hos oss. For å komme hit trenger du ikke å ha erfaring med verken trening eller yoga fra før. Synes du det er litt skummelt i begynnelsen, kan du også få hjelp av en personlig trener, fortsetter hun.

Fullt fokus i fire saler
Det er midt på formiddagen i yogastudioet. Det nærmer seg ny undervisningstime. Flere og flere kommer til, men det er likevel knapt en lyd å høre.
– Det er stort sett stille og rolig selv om det er mange mennesker her, sier Lugg. Hun anslår at det er mellom 400 og 500 personer som daglig benytter seg av yogastudioet i Schultz’ gate 1, et steinkast unna Bogstadveien. Her praktiseres det forskjellige former for yoga i fire ulike saler, sju dager i uken, fra morgen til kveld av til sammen 25 erfarne yogalærere.
– I dagens samfunn blir vi hele tiden utsatt for mye ytre påvirkning. Yoga handler om å ta en pause fra alt bråket og kjenne innover i seg selv. Det virker meditativt og kan kanskje bidra til at du blir mer til stede i egen hverdag, mener yogastudiodriveren.

Interessen har eksplodert
– Når du praktiserer yoga er det bare deg selv, pusten din og bevegelsene dine som står i fokus. Vi har ikke speil i salene våre. Du skal justere hva du gjør ut fra hvordan det føles, ikke hvordan det ser ut, sier Lugg. Hun forteller at interessen for gravidyoga, som HiYoga har tre ganger ukentlig, har eksplodert det siste året.
– Det er veldig populært. Den gravide puster ut, spenner av og lærer seg å akseptere at kroppen er i endring.
Blant tilbudene for øvrig er yoga for mor og barn. Mulighetene er mange når man praktiserer yoga, påpeker Lugg.
– Både de som er helt ferske og de aller mest drevne kan finne former for yoga som passer for dem. Man kan dessuten veksle mellom ulike yogaformer for å få variasjon – fra de aller mest avslappende, rolige øvelsene til de mer aktive og krevende hvor man får trent både styrke og kondisjon.

Stort aldersspenn
– Vi har et stort spenn i alder blant dem som bruker studioet vårt, og både kvinner og menn kommer hit. Yoga kan du holde på med så lenge du vil.
Nedre aldersgrense for medlemskap er imidlertid 15 år. HiYoga er en del av Health & Fitness Nordic, som også rommer Sats og Fresh Fitness.
– Er du medlem hos noen av disse, kan du oppgradere medlemskapet ditt der, slik at det også innebefatter medlemskap hos oss på HiYoga, opplyser Lugg. Hun påpeker imidlertid at du ikke trenger å være medlem for å benytte deg av yogastudioet, men kan benytte deg av drop-in eller klippekort om du ønsker det.◻

Schultz’ gate 1 | 95 08 00 90 | www.hiyoga.no

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Halat Sophie Askari / Hiyoga og Ingri Valen Egeland

1. «Yoga virker meditativt og kan kanskje bidra til at du blir mer til stede i egen hverdag», mener Vibeke Lugg, som leder yoga­studioet HiYoga.

2. Det kan være folksomt i salene, men roen og stillheten råder alltid hos HiYoga.

3. Daglig benytter mellom 400 og 500 personer seg av studioet, og hyllene er fylt med yogamatter.

4. HiYoga i Schultz’ gate 1 ligger bare et steinkast unna Bogstadveien.

Les mer i høstmagasinet her: