LOADING

Type to search

Brenner for å få frem gløden

bogstadpuls velvære

Brenner for å få frem gløden

– Mange bruker mye penger på hudprodukter de tror de trenger. Samtidig føler flere likevel at de aldri finner frem til et produkt de er skikkelig fornøyde med, som faktisk fungerer for dem. Det meste høres bra ut når du leser produktomtalen, men det betyr ikke nødvendigvis at det er det rette produktet for deg. Heller ikke alle produkter holder det de lover, dessverre. Enkelte påstår for eksempel at man med deres produkter får fastere hud etter to dager – det tar som regel tolv uker før man ser den typen endringer, påpeker Dr. Jeanette Petersson.
I 2015 overtok den svenskfødte legen Oslo Hud og Laserklinikk på Linderud Senter. For et par år siden ble det også åpnet egen avdeling på Majorstuen, som er i ferd med å vokse seg ut av lokalene i Vibes gate 12C. Ved klinikken tilbys kundene gratis VISIA-hudanalyse, som kartlegger blant annet solskader, fuktighetsnivå, rynker, pigmentering, talgproduksjon og tette porer, bakterier, kviser og skjemmende blodkar.

Umulig å gjette selv
– Huden er et levende organ som trenger tilpasset hudpleie basert på behov, hudtype, alder og hudens oppførsel, som varierer fra sesong til sesong. Valg av hudprodukter må man diskutere og analysere seg frem til gjennom personlig veiledning. Det er umulig å gjette selv eller bruke en hudtest på internett. En «online hudanalyse» kan sammenlignes med å utrede hva slags styrke du trenger i brilleglassene basert på et spørreskjema om hvor bra du ser fra ulike avstander, forklarer legen videre.
Når man gjennom møte og samtale med fagpersonell har kommet frem til et passende behandlingsprogram, trenger man som oftest heller ikke så mange produkter i hverdagen, påpeker legen.
– For de fleste er det viktigste å ha en skånsom, syrebasert rens, dag- og nattkrem og en solkrem, sier Petersson. Oslo Hud og Laserklinikk fører blant annet den verdenskjente ZO Skin Health-serien, som inneholder forskjellige protokoller for behandling av pigmentflekker, solskader, kviser, arr, aldrende hud og slapp hud.

Bryter ned og bygger opp
Petersson mener at flere med fordel kunne blitt flinkere til å fjerne sminken før de legger seg for å forhindre tetting av porer og irritasjon i huden. Med tanke på bruk av solkrem, har mange blitt bedre, mener legen, som likevel har mange kunder med solskadet hud innom klinikken. Spesielt bør skandinaver med lys og sart hud være påpasselige i solen.
– Solarium er for eksempel noe av det verste man kan utsette huden for. Mitt inntrykk er at flere heller har gått over til å bruke selvbruningskrem, og det er bra. Med rett hudbehandling trenger man imidlertid verken solarium eller selvbruning for å se «fresh» ut. Små grep kan gjøre mye, og man skal være stolt av den huden man får frem.
Klinikken har spesialisert seg på hudforbedrende, medisinske ansiktsbehandlinger med fruktsyre, såkalte kjemiske peelinger.
– Peelinger gir den raskeste og mest effektive hudfornyelsen. De løser opp døde hudceller og bidrar til utvikling av nye celler. Behandlingene gir merkbar effekt etter kort tid og forbedrer fuktproduksjon og produksjon av hudens «byggesten», kollagen, utdyper Petersson. Høsten er et optimalt tidspunkt for å starte med denne typen medisinske hudprogrammer. Stadig flere ønsker å bygge opp huden på ny for å skape naturlig glød.
– Det vi ser er at folk har mindre og mindre tid til å passe på sitt ytre, men fortsatt har samme ønske om å gjøre det beste ut av det man har. De søker seg gjerne til steder der man kan få utført mest mulig på en og samme plass.
For å imøtekomme det økende behovet har klinikken også valgt å tilby mer tradisjonelle salongbehandlinger, som vippe- og brynstyling, hårfjerning med voks og fotterapi.
Ikke bare kosmetisk
Petersson opplever ellers at etterspørselen etter hårfjerning med laser er økende, noe legen blant annet også uttalte seg om i en større artikkel i Finansavisen i fjor.
– De fleste tror kanskje at slik laserhårfjerning gjøres kun av kosmetiske grunner, men her på klinikken brukes det like gjerne i medisinsk sammenheng. Vi ser ofte psykiske utfordringer hos damer med økt behåring på steder som anses som «mannlige», som for eksempel ansikt eller bryst. De har ofte dårligere selvtillit som skaper begrensninger i livet. Det finnes også medisinske fordeler med laserhårfjerning, da det behandler inngrodde hår som man ofte kan få etter barbering. Et inngrodd hår kan gi hudinfeksjon og bli til en infeksiøs byll i huden som i verste fall må behandles kirurgisk, understreker hun.

Ytre behandling hjelper på innsiden
Laserhårfjerning fortsetter å øke år for år og trekker blant annet flere mannlige kunder til klinikken. De foretrekker hoved¬sakelig å fjerne hår mellom øyebryn, på ører, rygg, nakke og skuldre.
– Vi ser også en økning blant både menn og kvinner som ønsker personlig veiledning for generell hudforbedring når alderen har satt sine spor, sier Petersson.
Hun forteller videre at kundene for øvrig er alt fra småbarnsmødre som ønsker seg glattere hud og vippeextensions for å slippe å bruke tid på å ta på maskara og sminke om morgenen, til menn og kvinner som ønsker behandling mot hårtap. Problemhud i form av kviseutbrudd kommer dessuten i alle aldre, og ikke bare blant unge jenter og gutter som mange tror, påpeker legen.
– Enkelte av dem som kommer hit har så store komplekser for sin egen hud at de går med hodet ned og knapt titter opp. Det opplevde jeg også flere ganger med pasienter da jeg jobbet som fastlege tidligere. Noen sier at de synes denne bransjen er overfladisk, men for min del føles det utrolig givende å kunne hjelpe og gjøre noe som gir resultater for dem, avslutter Petersson. Legens erfaring er at sunn og frisk hud også kan vekke gløden på innsiden hos enkelte og gi økt selvtillit og bedre selvbilde.◻

Vibes gate 12C | 40607759 | www.hudoglaserklinikk.no

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Oslo Hud og Laserklinikk og Ingri Valen Egeland

1. Motsatt side: Lege Jeanette Petersson og hennes medarbeidere ved Oslo Hud og Laserklinikk ønsker å gi sine kunder synlige resultater med effektive, medisinske hud¬pleieprodukter.

2. Klinikken ligger sentralt på Majorstuen, litt tilbaketrukket i Vibes gate 12C, 70 meter fra Bogstadveien.

VISIA hudanalyse kartlegger bl.a.:

▶ solskader
▶ fuktighetsnivå
▶ rynker
▶ pigmenteringer
▶ talgproduksjon og tette porer
▶ bakterier og kviser
▶ skjemmende blodkar

Les mer i høstmagasinet her: