LOADING

Type to search

Gylne tider

bogstadpuls Mote

Gylne tider

Det er gylne tider hos Gullborgen. Høytiden nærmer seg, og det glitrer i øynene til søstrene Borgen når de røper hva de selv har øverst på ønskelisten.

– Lenge var vi som skomakerens barn – nå derimot er det nesten bare smykker vi ønsker oss selv også, smiler Christina Borgen Leonthin. Mens søsteren Anniken Borgen har ansvar for markedsføring og nettsiden i familiebedriften som besteforeldrene grunnla for 66 år siden, er hun daglig leder for Gullborgen. Mor Elisabeth Borgen på sin side holder roret i butikken i Storgata.

– Disse diamantøreringene med ørepåheng med grønne ametyster er håndlaget. De hadde mor i utgangspunktet fått laget til seg selv, men hun syntes at jeg kledde dem bedre, så da ble det julegave på forskudd. Det sa jeg ikke akkurat nei takk til, sier Christina fornøyd og beundrer øredobbene i speilet.

– Dette konseptet med ørepåheng som gullsmeden håndlager etter kundens ønske, er veldig populært. Kunden velger hvilke stener som brukes i kreasjonen før vi lager dem. Prisene ligger fra 4000 kroner og oppover, avhengig av hvilke stener man velger. Da får man noe helt spesielt, fastslår hun.

Gaver til store og små

Hos Gullborgen er det både bra med plass og et bredt utvalg for å kunne lete etter «den rette» gaven – uansett hvem den måtte være til.

– Vi har alt fra barnesmykker som koster 300–600 kroner og gullarmbånd og ferskvannsperlesmykker til rundt tusenlappen til mer luksuriøse, ekstravagante smykker, som et tenniskjede med diamanter verdt 270.000 kroner for eksempel – så spennet er vidt.

– Det kan være hyggelig å kjøpe et smykke man kan bygge videre på – sten for sten – som en alliansering eller -armbånd, sier den daglige lederen. Hun innrømmer imidlertid lattermildt at hun selv er av den noe utålmodige typen som helst vil sette inn alle stener med det samme.

– Et gullsmykke, enten i form av et litt tykt, røft kjede eller en klassisk, enkel armring, er også en godt egnet gave, siden gult gull fortsatt er det virkelig store i trendbildet.

Fortsatt merkedager

Markedssjefen forteller at Gullborgen heldigvis rakk å få inn varer på lager før koronaviruset la seg som en klam hånd over Europa og for mange forsinket vareleveransene. Det kom godt med da landegrensene stengte.

– Vi har holdt butikken åpen hele denne perioden. I starten var det litt stille, men heldigvis tok det seg overraskende fort opp igjen. Selv om vi befinner oss i situasjonen verden er i nå, er det ikke slik at det slutter å være merkedager i folks liv, som man ønsker å markere ved å gi et flott smykke i gave. Flere har dessuten valgt å unne seg noe ekstra fint når utenlandsferien til Thailand eller Spania ikke ble noe av i år. Vi har hatt mange faste kunder innom i denne tiden og setter pris på hver eneste en.

Salget av forlovelsesringer gikk litt ned i en periode – kanskje fordi folk ville vente med å fri til verden ble nærmere normalen igjen, men også det har tatt seg opp noe.

Ville gifte seg uansett

Andre igjen nektet å la et virus stoppe den store dagen.

– Vi har hatt flere par innom, som har bestemt seg for at 2020 skal være året de gifter seg – uansett. De kommer derfor hit og kjøper gifteringer og drar på rådhuset for å gifte seg – uten gjester. Festen for familie og venner tar de til neste år i stedet, forteller Christina.

– Akkurat nå er vi veldig spente på hvordan julehandelen vil arte seg. Vi har merket at helgehandelen har økt. Vi håper at folk starter julehandelen tidlig, slik at kundetrykket blir spredt utover av smittevernhensyn. Ellers har vi god plass i lokalet her, vi bruker munnbind og spriter og desinfiserer smykkene daglig. Nå når flere har hjemmekontor om dagen, så har de kanskje mulighet til å komme til litt andre tider av døgnet enn det de vanligvis pleier. I tillegg har vi rustet opp nettbutikken vår og kan tilby hjemlevering til dem som ønsker det, forteller søstrene.

Ifølge dem, er det heller ikke slik «myten» ofte sier – at menn kommer rennende ned døren sent på lille julaften og julaften i desperat jakt på en julegave til sin kjære.

– Jeg tror faktisk flere har blitt flinkere til å gjøre unna gavehandelen i god tid. På julaften er de hjemme, hjelper til med de siste forberedelsene og roer ned, avslutter de to.

 

  1. Eksklusive, forførende smykker fra Gullborgen.
  2. Søstrene Christina Borgen Leonthin (t.v.) og Anniken Borgen ved disken der Gullborgens eget urmerke Rutina står skrevet i små urskiver.
  3. Gulløreringer er en trendy gave å gi.
  4. Gult gull er fortsatt en stor trend, gjerne i form av tykke, røffe kjeder.
  5. Øreringer med påheng med blå topas og diamant.
  6. To trender forent i en ring med diamanter og gult gull.
  7. Gullborgen ligger sentralt plassert i Bogstadveien og har gjort det i over førti år.

Bogstadveien 43 | 221 66 09 | www.gullborgen.no

TEKST INGRI VALEN EGELAND  FOTO INGRI VALEN EGELAND OG GULLBORGEN

Les mer i magasinet her: